Räkningar & stuff..

Ikväll är de en lugn kväll för mig, väldigt lugn...
Nicke är i stan och ska ut på krogen med en massa kompisar. Anton somnade lutandes mot mig i soffan kl 19 & jag sitter ensam i soffan framför ett uselt tv program, Gladiatorerna ...
 
Har suttit och gjort de trevligaste på hela månaden, betalat räkningarna.
Har betalat bort de som jag hanlat på Ellos & Jotex så nu är de ur världen.
Har suttit & kollat om vi kan göra något för att få mindre i räkningar, inte för att vi alls egentligen har så mycket.
Men då vi flyttade ner den där svängen skaffade vi Telia, bredband, tv & telefoni... Problemet är bara att just nu använder vi bara bredband & telefoni (telefonen är gratis, kostar bara samtal om vi ringer men vi använder den bara för att ta emot samtal). Så egentligen använder vi bara bredbandet, för i hyran här ingår Viasats största kanalutbud, men då till problemet, vi var tvungen att binda upp oss i 24 mån så i Augusti nu 2013 har de gått 2 år, så vi kommer måsta betala 400:- extra som vi egentligen inte använder tills dess, men sen försvinner de iaf.
 
Sen är de lite annat små tjoffs, men annars ligger vi jävligt bra och de är super bra då vi bara egentligen har en riktig inkomst :)
 
 
Skönt då man har koll :P
 
 
 
Skulle vilja göra om designen, vore perfa en kväll som denna men får inte till mitt ps så de sket sig ju ...
Skulle behöva göra lite pluggning också för har en inlämninguppg. som ska in imorrn, men tar de imorrn istället. Orkar inte ikväll, känner mig slut i palten då man jobbat idag .. Så de får bli imorrn som sagt :)

Babbel

Egentligen är ju min vägdag tisdagar men 95,5kg ställde vågen sig på idag, lär ju vara typ samma på tisdag så :)

Igår vart se 2 promenader, en långsammare 1h prommis med vagnen på dagen och en snabbare 50 min prommis på kvällen. Ska ut ikväll med :


Tillägg: Jag är inte gravid!

Måste tillägga att förra bilden så är sen till vänster efter & den till höger före, alltså jag har GÅTT NER I VIKT, är INTE GRAVID! Så nu är de rättat!! :P haha

Kan tillägga att jag nu vägt mig på min nya våg och på samma ställe hela tiden och ikväll (borde väga mig på morgon) men ikväll hamna den på 95,7 så snart är jag nere på 95 som jag trodde jag vägde förut men jag vägde 97,1 :P wiie!
..dock kräktes jag ju igår men men :)


Skillnad!

Lite skillnad är de allt! :)


Magsjuka!

Anton fick ju magsjuka natten mot torsdag, kräktes 3 ggr den natten & 1 gång på fm sen var de lugnt hela dagen, åt mycket middag sen på natten mot fredag så kräktes han 2 ggr runt 02.30 men sen dess har de varit lugnt.
 
Nu ikväll vart de min tur, jag förstod de! Har mått illa sen mitt på dagen av och till, sen efter middagen vart de värre. Jag åt inte så mycket som jag brukar, var inge sugen och kändes inge bra. Sen nu runt 17.30, började jag springa på toaletten för då var de bakvägen sen runt 19 pjuka jag ut ALLT jag hade i magen. Fy helvete vad äckligt de är, ont gör de också ... Men nu är de gjort och nu vågar jag inte äta något.. 
 
Men de här är den konstigaste magsjukan jag någonsin varit med om, jag är inte orkeslös, jag är pigg i övrigt.. Anton var exakt lika, han har varit i full rulle trots magsjukan.. Helt nytt för mig!! Men de är ju bra!! 
 
 
 
Anton har inte sovit någonting idag på dagen, han ville inte så då slapp han. Men nu ikväll fick han vällingen sen medan jag var på toa så bytte Nicke blöja & satt på pyjamas och då jag kommer ut är Anton borta.. Frågar Nicke som sitter i soffan vart han är & han svarar att han tror att han stängde in sig i vårat sovrum, de brukar han göra, gå in och stänga dörrn och leka i sängen så jag gick dit och öppnar och möts av en sovande Anton som lagt sig på "hans plats" i mitten, dragit täcket över sig och somnat & där inne var tvn på & taklampan tänd, så släckte ner, tände i fönstret och släckte tvn så nu sover då han, enkelt! Skönt för oss vuxna :)
 
Tjillevippen!

nätshopping

Har nyss klickat hem 10 nya toppar till mig själv på Ellos.se, hittade en hel del basic på rean så 10 toppar för ca 1000:- tyckte jag inte alls var farligt :))

Idag vart de en dipp gällande viktnedgången, Anton fick magsjuka natten som var så man var inte den piggaste idag, har inte gjort någonting på hela dagen och beställde hem skrovmål till middag och åt karra nu ikväll. Men så blir de ibland då man bara blir less. Men jag vill inte vara för hård med mig själv, ibland blire så och då äre ba så :)

Besviken

Alltså kan man lita på någon våg?

Den 2 januari vägde jag mig på en sån där gammal våg, alltså ingen digital, den visade då 96,5 & förra veckan 95kg. Idag köpte jag en digital våg som ikväll visade 96,4kg 96,9kg, 97,1kg för de första visade den ju 1,5-2kg mer än den icke digitala sen visa den olika beroende på vart jag stod, sen vägde jag mig visserligen nu på kvällen men ändå... Så nu vet jag egentligen inte vart jag står.. Men jag får väl välja en plats i lägenheten och väga mig där, men kan ju aldrig veta vad som är rätt.

Kanske vägde jag 99kg den 2 jan som jag trodde, skrev ju att jag blev positivt överraskad då de stod 96,5kg... Fick iaf stor ångest och begav mig ut i kylan ikväll på en 5km prommis, ska ut så fort tillfället ges!!! Fasan!! Jag som ville på 90 helst 89 innan sista feb, de kommer ju aldrig gå... MEN, jag ska hålla motivation vid liv, jag ska kämpa!!


Lite fuskande

Idag har de blivit lite fusk, har inte ens räknat mina kalorier, morgonen började som vanligt men vid lunch kom mamma & pappa & hade med sig smörgåstårta så de vart de till lunch och en kaka på de, sen till middag pizza och en bit smörgåstårta ikväll och 3 skummtomtar men men har man främmen så har man :)

Imorrn återgår de till de vanliga :)

Anton har varit glad över att mormor & morfar varit här :) De tog ju med Antons nya säng också, han hoppade upp & bäddade i den direkt. Vart lite tårar då han skulle sova så la mig bredvid honom en stund men sen gick jag ut men han låg kvar i sängen och somna till slut.. Har lagt spjälsängsnadrassen nedanför ifall han trillar men tror de går bra. Får se om han sover hela natten eller om han vaknar..

Nu ska jag ligga i sängen bredvid min älskling och se tv en stund innan jag slår igen mina gröna.

En bild på sängen kan jag bjuppa på :)


Lördag

Då var de lördag och om ca 3h anländer mina föräldrar och stannar tills imorrn :)) härligt! Med sig har dom Antons växa säng som vi köpt där nere och mammas 50åriga sparklåda som nu Anton ska få åka i :) + smörgåstårta och dom ska bjuda på middag, bästa föräldrarna!! :P

Igår hade jag min gotta dag, åt 5 risen, en dubbel sportlunch & plopp och drack cola light, vet ni att de innehållet 0 kalorier, så de är fritt fram att dricka! Dom säger att light inte är bra men de skiter jag i för de får jag dricka :P spännande på tis och se om jag gått ner 0,5kg iaf :)


Väntan..

Väntan på att gå tillbaka till jobbet, delad tur idag, alltså ledig mellan 12-16, de ända man gör är att kolla på klockan tycker jag.. Håller då på att förbereda middag. Senapsfiskgratäng, mos & ärtor, väldigt enkel middag en sån här dag..

Sitter inne på Antons rum nu medan han leker med sitt garage, han är vääääldigt koncentrerad just nu :P haha


Positivt :)

Framtiden börjar se ljus ut, jag ska inte ropa hej än men nästan :)

Mitt vikariat går ut nu 10 feb, men låter som att de ska bli förlängning, jag kommer ju få jobba ändå vilket som men bättre om jag får fortsätta på rad, mer säkert och ett schema!! :) Men jag får veta mer senaste innan 10 feb iaf :)

Sen ang min pluggning så håller jag på med sista obligatoriska kursen nu som jag ska försöka ha klar till mitten på feb sen sen har jag bara 400p valbart vilket är 3 kursen så till sommaren senast typ juli blir jag HELT klar!! ÄNTLIGEN!!! :D

Sen i feb nästa år blir jag ju inkonveterad och ska ha en tjänst :))

Nu är de bara Nicke kvar :)

Lite positivt i livet :)

Och om jag nu får fortsätta på vik så har jag ju pengar undan stoppat ifall de tar slut men gör de inte de så kan vi ju resa eller nåt :)))


Onsdag

Hemma efter en promenad på 1h & 25min, gick vid stigen nere vid älven också vilket inte var de bästa plogat så vart terräng, vi vart svettiga Annika & jag men härligt var de..

Har redan hunnit bälja i mig ett öl glas med vatten och har andra halvt, gött med vatten & behövligt. Ska snart hoppa in i duschen för de behövs också :P haha :)

Sen ska de plockas fram morgondagens kläder till jobbet, Antons kläder till dagis och beroende på vad kl slutar på KANSKE de blir lite plugg men bara kanske :))


Kaloriintag

Ikväll spräcktes mitt kaloriintag men de är okej, gick ut med de arbetskamrater som jobbade lika som jag då se var kommunfest så då skulle vi få äta på kommuns räkning, då var de självklart. Sallad till förrätt, fläskfilé potatisgratäng varma grönsaker och beasås till varmrätt och maskapone(?) till efterrätt.
De var faktiskt gott och vi blev mätta :)

Vet inte riktigt vad som händer ikväll, ska sätta mig vid datorn iaf ett tag :)


95kg!!

1 vecka har gått och 1,5kg lättare!!! :))


Måndag

Då har denna dagen flugit förbi..
Ibland går dagarna så otroligt snabbt.

Imorrn är Antons första dag på förskolan sen jullovet så nu är väskan packad och kläder framlagt inför morgondagen. Roligt för honom att träffa de andra barna, blir inte så mycket annars :)

Jag jobbar 7-13.30 imorrn så ska hämta han då, sen på em ska jag möta 5 arbetskamrater så ska vi äta middag tillsammans, blir roligt :)

Bäst att sova så man orkar upp imorrn.
Kan säga också att de går bra med mina kalorier, håller mig till de jag ska. Tänkte väga mig imorrn men har ju ingen våg så ha jag tur kanske någon vårdtagare på jobbet har :P
Godnatt!


Söndag

Idag vaknade vi kl 9 Anton och jag, skönt!
Anton har nu mer eller mindre halvslutat med vällingen, dricker mindre & mindre och igår ville han inte alls ha men macka & mjölk funka och imorse drack han typ knappt 100 så gav även yoghurt, macka och mjölk och de gick ner.

Anton utvecklas mycket nu, man hör att de börjar släppa lite med talet. Nu om han kommer med något eller får något säger han Ack (Tack) och om jag får något så kan jag säga, "då säger man varsågod" då säger han ibland GO (hand varsågod) haha :)

Säger ju mamma, pappa tills oss och tutte (napp), kan säga titta :)

Han har även härmat mig och sagt sova osv :)

Nu har vi i alla fall intagit lunchen så snart blir de sova för hans del, eller typ kl 13 kanske. Vi har på fm städat undan i köket, stoppat i tvätt och åkt spark till ica & tillbaka :)

De blir inte så mycket mer idag tror jag, Nicke kommer hem runt 14 tiden.


Tråkigt

Ikväll har jag tråkigt, riktigt tråkigt. Min älskade är i stan hos brorsan sin och ska sova, Anton sover ju sen länge tillbaka och här sitter jag framför tvn som jag inte ens kollar på o springer och små städar om vart annat. Så de är min lördag.

Har ju inte skrivit ut här men nu har jag och Niclas förlovat oss, 12/12-12 passade vi på att göra de. Känns underbart och älskar min ring som jag nu äntligen fått hem i rätt storlek :))

Sen har jag ännu en hemlis som jag inte tänker skriva utan de får ni klura på ;) haha


Lördag

Anton och jag tog oss en 45min promenad här på fm tills han somnade då gick jag hem för att städa.

Nu har lillen nyss vaknat och jag har hunnit städa undan i kök & hall, dock lite disk kvar men de tar jag under dagen.
Anton har nyss fått i sig en yoghurt så nu är de full rulle igen som alltid :)

Nu ska jag umgås med min son :)


Powerwalk

Igår var de fredag.. Kl 20 då Anton somnat så drog jag ut på en powerwalk på 50min, kan säga att jag var lagomt svettig då jag kom hem men då är de som härligast. Man känner att man har tränat och får den härliga känslan.

Och de var Inge fredagsmys med massa godis inte utan ett par st pistagenötter vilket jag har märkt att man blir rätt nöjd på fort och sen drack jag te & tog en skorpa :) sen myste vi framför Prison break halva natten.. Såg sista säsongen, hatade slutet..

Nä ni, klä på sig och göra sig redo för en stöddag, Nicke far in med Wille till stan och stannar över natten så jag o Anton ska hitta på rackartyg! :P


Återblick

Måste bara skriva.. 
 
Kollade tillbaka på inlägg på bloggen och denna dag förra året så hade jag skrivit om vikten, vägde då 105,1kg och idag väger jag 96,5. De är ändå -8,6kg, visseligen på 1 år men kilona är borta.. Ta den tid de tar, men ändå -8,6kg är inte så pjåkigt :P

You can do this

Imorgon väntas betygsamtal så jag får avsluta kursen omvårdnad och på börja nästa kurs vilket är social omsorg, de kursen är slut sista februari och då har jag gjort klart alla obligatoriska kurser så har jag 400p valbart kvar att läsa. Jag hoppas på att bli klar innan sommaren, ska speeda på nu. Började ju plugga till uska på distans 2010, sen hade jag uppehåll under mammaledigheten, orkade inte med de då sen började jag igen i början av 2012 tror jag, minns inte nu faktiskt.. Jo men så var de, sen vart de en paus då vi flyttade upp sen återtog jag studierna igen. Börjar bli rätt less på de här nu, så längtar tills de är över kan jag säga!! :)
 
 
De går väldigt bra att äta efter kalorier. Eftersom att jag nu sist vägde 96.5kg så registrerade jag de på min applikation vilket gjorde att jag nu har fått dragit ner lite till på mina kaloriet, nu får jag äta 1494 kalorier om dagen. Bara man fördelar dom bra så går de finnemang. Nu ska jag verkligen fixa de här!!
 
Jag & Annika (Niclas lillebrors "mamma") har gjort en tävling för hon vill också ner i vikt. Vi sa till varandra vad vi vägde nu då vi vägt oss och slutdatumet för tävlingen är den 3 juli, vi ska inte tala om för varandra vad vi väger utan vi ska ha en vägning på halva tiden typ 3 april och se vart vi ligger sen väga oss på slutdagen, den som loosat mest måste bjuda den andra på middag & bio. Jag har inte lust att slänga ut typ 500 spänn så jag måste helt enkelt se till att vinna ;)
 
Stort tack till alla ni som stöttar mig i det här, skriver bra peppande ord, de behövs! För de är fan inte lätt de här kan jag säga... Man önskar varje morgon att man bara kunde vakna upp och väga de man vill så man slipper kämpa, men så är inte verkligenheten så de är lika bra att kämpa på.
 
Var ute igår och gick en 1h prommis, bara jag, helt själv med musiken i öronen.. De är faktiskt en av de bästa sakerna jag vet, jag ÄLSKAR musik, vad skulle jag göra utan den? När jag går där och lyssnar på mina favoriter så går jag och mimar alla texter för mig själv, jag vill ibland bara dansa där på sidan av vägen där jag går, snurra runt och bara vara, men de går ju inte.. Tänk om någon skulle se mig? Jag lever ju inte i en film heller då de skulle ha varit okej ;)
 
Jag har satt upp ett litet mål för mig själv, att jag ska väga 90kg i slutet av februari, jag tror att de ska vara möjligt. Helst 89kg men de vill jag inte sätta, för skulle de inte vara så kan jag ju bli besviken och tappa min glöd. Men 90kg, de är ju -6,5kg på hm... typ 8 veckor. De kan gå.. Säger 91kg för att jag verkligen inte ska bli besviken :P haha :)
 
Kom igen Madde, du klarar de här!!!

Överraskning!

Positiv överraskning idag då jag lyckades komma över en våg, 96,5kg inte 99kg som innan. Härlig start på 2013! Och mer ska de bli .. :))


RSS 2.0