Morgondagens planer

Vad som ska göras imorgon:

• Träffa chefen kl 11.30, kolla igenom raden som hon skrapat ihop till mig samt lämna de papper hon ska fylla i gällande havandeskapspenningen (eller graviditetspenning som de nu heter).

• Hämta tvätten nere hos svärmor

• Diska

• Packa inför fjällresan

• Göra veckans inlämningsuppgift samt kolla lite inför slutprovet

• Köpa mat till B & D.

• Fara på hockey som börjar 19.30, Sverige - Lettland så kolla på 2:an, är ju direktsänt från Umeå och vi ska vara där. Vi kanske syns på tv ;) Vi har ståplatser, de ända som var kvar då vi skulle beställa biljetter :)

Sen får man väl se om de är nåt mera som dyker upp. Vill då göra allt klart imorrn så de endast är barnmorskan på torsdag morgon kl 9 sen fara iväg till fjällen!! :)





Vecka 23 (22+0)

Veckan rullar fort framåt :) Nu de senaste 3-4 dagarna har jag inte känt rörelserna lika tydligt, jag tror att bebisen ändrat position, läser att den kan göra de. Ibland hugger de flera gånger i blåsan så tror att den sparkar som ner på den, får även nu kissa mycket oftare än innan då jag kände de på annat sätt. Tråkigt då man inte känner så där jätte tydligt flera gånger om dagen o då man vaknar på natten men de kommer ju :) Än har den stor plats i livmodern att sparka runt i :) Och tänk ändå bara 125 dagar kvar, låter som ingenting tycker jag ;P


Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 1 aug 2011
Du har 125 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Bebiskläder

Har suttit och kollat efter bebis kläder och har hittat ett jätte fint set :)






Jag tyckte jätte mycket om mönstret också :)


söndag söndag söndag

Godermorgon! Då var de söndag igen och vi har inga planer alls för dagen. Var skönt att sova ut idag, vart ju lite längre än vanligt då vi ställde fram våra klockor då vi vakna :) Åter till dagen, tror de bara blir att vi tar de lugnt, jag känner för att städa upp lite så lika bra att göra de då man till och med känner för de :)

På torsdag så ska vi till bm kl 9 och efter de så far vi till vemdalen, 50 mil dit! PUH! :) Mor o far har ju hyrt stuga, samma stuga som vi tidigare haft några gånger, började med att pappa en gång vann nåt så vi fick vara där osv osv :) Jätte fin stuga och nära till backen, hotellet och allt de där :) Sen kommer Sandra med familj på lördagen och ev. Tessa o Johan. Så vi kommer vara i fjällen tors, fre, lör och hem sön, så skönt! Men på söndag blir de hem till rombäck och vara där och sen åker vi hem mån eller kanske tis vet inte eftersom att jag ändå inte jobbar fören onsdag, men de lutar åt måndagen.

Så i veckan är de jobb mån, tis, HLR utb ons, bm & fara till vemdalen tors :)
Har lagt undan en slant på sparkontot och hoppas att vi slipper röra den, eller iaf att lite kan få vara kvar så vi kan beställa barnvagnen i slutet av månaden, vill ha den nu nu nu!! :) Ska höra med mammsen hur de blir med spjälsängen, hon sa att de hade en hemma dom har en uppsatt men att dom hade en till som dom hade till oss, ev. att pappa skulle laga den var nåt som inte var rätt. Och är den helt OK kan man ju måla den om den inte har skaplig färg så behöver man bara köpa madrass o andra tillbehör :)

Tänk om man kunde vinna bara typ 25.000 en månad, så skönt de skulle vara. Köpa bort lite grejer :)

Nä, nu ska jag kolla lite vidare på nätet sen börja pyssla lite här hemma!

/#&(&RY#)Q

Vill bara grina just nu, allt känns piss.....
Nicke fick besked idag att han är inte en utav de första som får jobb på Hedlunda så då har vi en anledning att flytta, de är jätte bra verkligen.... MEN de är ju inte bara att liksom...

Massa saker som ska göras för min del. Kolla om studierna kan fortsätta där nere, har hört hur de blir ang havandeskappenningen om jag flyttar och om jag får den, byta barnmorska, bara att flytta hela bohaget, ja blir ju inlasad denna månad också flyttar jag och vem vet hur de blir för mig och jobb där nere, går ju säkert men ändå .... Nicke måste byta arbetsförmedling, kommer han få jobb där nere??? De verkar ju va helt hopplöst då de gäller han och jobb. Sen kommer vi vara där nere kring alla i familj och släkt, inte vara att låta dumt men ibland kan de vara skönt att inte behöva vara upp i alla, men nu vill man ju ha syskon och mor o far nära ... Men tänk om allt bara blir skit , de är sååååå mkt som ska göra och allt de här med pengar och blä blä blä!!!!!!

makemebabies

hihi, gick in på makemebabies.com tror jag de va och där kan man se hur ens barn ska se ut.. Tog kort från när jag och Nicke var liten, ungefär lika gammal så här har ni vår flicka och pojke :)


                                

                                 


Magsjuka

Igår natt så fick jag magsjuka den börjde 01.15 och jag fick i princip vara vaken hela natten, för kl 08.00 på morgonen hade jag kräkts 15 ggr + att jag var dålig i magen så ni kan ju tänka hur slut jag var. Sista gången jag kräktes var 11.30. Men idag mår jag bättre, har kunnat ätit 2 mackor och en kopp varm oboy. Nu funderar jag på att gå på ica, har ju ingen direkt som kan gå åt mig så får trippa iväg. Är SÅ sugen på kall cola, sen så ska jag nog köpa 2 piroger, orkar inte laga mat, vill typ bara spy då jag kollar i kylen .. :( Men mår som sagt bättre, ska vara hemma imorrn med från jobbet pga smittorisken men jobba på fredag.

Så blir till att plugga idag och imorrn, har tänkt göra klart de 2 inlämmninguppgifter dels den som ska vara inne nu på fredag samt den som ska vara inne nästa torsdag så jag endast har provet kvar nästa vecka samt HLR utbildningen som jag ska göra nästa vecka på ons. Sen på torsdagen så blir de barnmorskan, skulle ju egentligen dit idag men nu vart de ju de hela med magsjukan så ska dit nästa torsdag. Sen blir de vemdalen, mamma och pappa har hyrt stuga så vi ska dit o mysa :)

Nä, nu blir de att gå på affärn.. Är nog bra att få i sig lite frisk luft också.

Vecka 22 (21+0)

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Fostret: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Makaronilåda

Idag har jag inte gjort mycket alls. Vaknade strax innan halv tio steg upp och gjorde ingenting fram till tolv.
For sedan på affärn o handla lite småprylar, ringde och hörde vad svärmor gjorde och då var hon och hjälpa Pierre och Jenny i bagarstugan vid Alma. For hem med varorna sen for jag dit, snacka lite hjälpte att packa ner brödet i påsar sen skulle de ner och dricka kaffe hos Inez så följde med dit och tog mig en kopp. Fick även ett paket med hembakat tunnbröd :)

Sen så vart de hemfärd. Har nu en makaronilåda i ugn som jag ska äta av till middag, ska bli gottans! :) Sen blir de väl inte så mycket ikväll, imorrn väntas jobb. Ska väl försöka göra dagens studieuppgift så de inte blir så mycket i slutet av veckan sen har jag bara att jag ska duscha sen kl 21 ska jag se en unge i minuten!! :) Bra förberedelse! ;P
 
imorrn väntas jobb, har en delad tur tror jag. 7-22 om jag inte miss minner mig. 3 delade turer på 5 dagar tycker inte att de är så jätte bra upplagt men men ... Förövrigt så jobbar jag även ons, tors och fre.

Nu har jag ätit o de var gott, nu ska jag hoppa in i duschen innan Madde O kommer på besök!! :)
 
PUSS!

kickboxning i magen

Jag trodde de skulle ta evigheter innan jag skulle känna riktigt "hårda" rörelser i magen och ännu längre innan jag skulle få känna sparkar på utsidan, men nu FINALLY!! :)

De började den 17/3, så alltså för 3 dagar sedan, då kände jag verkligen hur bebisen rörde sig runt där inne i magen men kände då inga sparkar på utsidan varken den dagen eller nästa så tänkte att de tar väl en stund.

Sen kom älskling hem igår eftermiddag och efter vi ätit o donat så satt vi oss framför tvn då skulle jag bara liksom testkänna i och med att jag kände rörelse och då kände jag någon som buffa tillbaka, konstigaste känslan ever kan jag ju säga!!! :)) Har då känt rörelser dagligen sen i torsdags :)

Nu ska jag sussa, natti!

AJ!

MIN RYGG!!!! :(

Jobbat delad tur idag, har nästan nyss kommit hem och känner att min rygg är helt DÖD... Lika så mitt bäcken.

Hoppas jag kan gå imorrn bitti, eller ja de är ju bara att bita ihop men kan ju säga att de gör jävligt ont!! Så nu ligger jag i sängen, hade köpt godis men smakade bara några, orkade inte sitta uppe nu då ryggen gör så jävla ont. Så nu ska jag fortsätta att se på filmen, kollade på .. vad kan den heta? Billy madison kanske, ska göra de tills Nicke ringer sen ska jag sova som en galning!!!! Och hoppas på att ryggen och bäckenet/höften/benen är som de ska imorrn.

Får väl fråga bm om råd då jag ska dit på ons om de finns några knep osv osv.

Ha de bra allesammans o godnatt!

Te

Mmmmmm va gott de är med te !! :)

Nu blir de att lägga sig i sängen snart men först dricka upp te koppen sen blir de badrummet och även plocka ihop vad jag ska ha på mig imorrn så de blir enkelt imorrn bitti :) Jobbar 7-11.30 + 15.30-21!


Niclas kommer inte hem i helgen, stannar i Lse blir billigast så. Länge sen vi var ifrån varandra längre än en vecka. Så 2 veckor utan varandra. Saknar Niclas hur mycket som helst just nu.. Känner mig ensam här nere i lägenheten.... Helgen kommer då gå fort som tur är hoppas jag eftersom att jag jobbar så de blir ju bra.

Saknar min älskade Niclas Kvick! ♥

Världens sötaste syskonbarn, javisst!

Måste bara avsluta med ett inlägg på VÄRLDENS SÖTASTE SYSKONBARN!!! :) ♥


                                

Mer mer mer ..

Då jag satt o pluggade tidigare rörde de sig i magen, bebisen höll på att böka i magen i några minuter :) Man vill ju bara känna mer o mer o mer !!! :) Längtar tills man känner små buffar på utsidan så även Nicke kan känna! :)


                                  


God kväll!

God kväll!

Har pluggat idag massor, varit hos svärmor åt även där.. Var våfflor sen hem mera plugg också gjorde jag delprovet idag, ganska svårt de här med sjukdomar och nerver och gud vet allt ...

Så nu ska jag ta de lugnt resten av kvällen, ser att de är evan den allsmäktige på 6;an, de är väl de ända värda tror jag. Kalla fakta annars typ :) Kanske ska fika nåt, får se.

Daisy är VRÅL störande just nu, ska göra ALLT för att matte ska bli irriterad... BLÄ!


Kladdkaka & pluggning

Idag vart de städning av kök och vardagsrum. Madde kom och hälsade på runt halv två och då snackade vi och så och runt 16 tiden följdes vi på ica sen delade vi på oss. Jag gick hem och gjorde kycklingwok, de var gott :)

Efter de så plockande jag fram mina pluggningsböcket, pluggkväll ikväll ska de vara här. Men efter de tog jag och gjorde en kladdkaka och då den var färdig och skulle få svalna lite så hoppade jag in i duschen. Så nu sitter jag här i sköna slappkläder nyduschad, har nyss ätit en bit kladdkaka så nu ska jag ta mig en bit till tror jag och sen plugga gärnet.

Sen vid 21 blir de greys and anatomy, tror de är premiär ikväll? Eller jag vet inte, tycker att jag läst de någonstans ;P Så ska plugga tills dess så är jag klar med de.

Imorrn så ska jag träffa Madde efter kl 15, vi ska nog ut och promenera tror jag. Om de är fint väder, men de tror jag. Vill komma mig ut!! :) Men på förmiddagen ska jag nog ta och städa lill hallen, hallen och toan så är de gjort. Sen blir de nog ännu en slappkväll men pluggande. Prov på fredag.

Nicke kommer förresten inte hem i helgen, vi insåg att de skulle bli billigat, sen ska jag jobba hela helgen också så känns som om att de inte spelar så stor roll.. Så vi kommer inte ses på 2 veckor, tur vi har telefon :)

Pratade även med mammsen tidigare ikväll och då sa hon "jag tycker i alla fall att ni ska ha flyttat hem till huset innan jul om inte Nicke får jobb". De tycker även vi, men vi får ju se hur de blir med allt och så.

Nu måste jag sätta igång med pluggandet om jag ska bli klar till 21. Trevlig kväll på Er! :)

                                

sunny day

What a lovely day! :) Solen lyser och jag tror att de är milt väder ute, har inte varit ute än men de ser så ut :)

Vaknade 7.20 av att jag var JÄTTE kissnödig, försökte somna om ändå men de gick inte såklart. Men efter toabesöket somnade jag om till kl 10, jätte skönt! :)

Sitter just nu och klurar på vad jag ska hitta på idag, hade ju tänkt att jag skulle städa.. Blir nog kanske de i alla fall lite grann, skönt att liksom få sånt bortgjort.. Måste ju plugga idag också, MÅSTE! Men jag ska inte vänta till allt för sent, kanske efter middagen .. För på kvällen är de ju så bra på tvn eller bra o bra men man tittar :)

Så blir nog städning, ev. att Madde kommer förbi efter kl 15 en sväng.

Nu ska jag stänga igen datorn!!


Vecka 21 (20+0)

Skulle egentligen uppdaterat detta igår, då jag uppdaterar då jag in i en ny vecka. Men nu blir de en dag senare :)


Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 1 full dag (v20+1).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 1 aug 2011
Du har 138 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Hälften

Var in och kikade på min babykalender och idag har jag precis gått 50% av graviditeten, nu är de 140 dagar kvar av 280. Men nu lär ju tiden börja på att gå sakta :)) Imorrn går jag in i vecka 21 (20+0) ! :)


Söndag

De har verkligen varit en härlig helg med fina dagar. Vi har försökt varit ute i de fina vädret. I lördags vart de att vi for ut bara jag och Nicke, tog med oss grillen och satt i solen och grillade korv och hade de mysigt. Sen vart de ju melodifestivalen på kvällen, Daniel och hans flickvän Felicia och Anton var här och gjorde oss sällis.
Jävla Erik Saade som vann, piss låt! Jag hade helst velat att vi skicka Swingfly eller Nicke Borg ?? Men vart ju alla fjortisars val, var väl mest dom som rösta...

Senare på kvällen så var de bara vi och Anton här, då kom killarna på att dom skulle göra en bomb så jag var den som plocka isär alla raketet och killarna tömde dom på krut, typ 200 st. Sen for dom ut o bomba, men jag stanna hemma, gick o la mig var så trött :) Men de var inte borta så länge.

Nu idag så har de inte varit så mycket som vi gjort. Har försökt varit ute mycket, Nicke har åkt på min snowboard i små backarna utanför hans mamma & Tommys hus :) Satt ute där på en stol i den sköna solen. Sen for vi hem och satt här utanför i solen, jäkligt bra att ha trådlöst internet såna gånger.

Har även varit duktig och skickat in APU uppgiften, slutgrejen på vård- och omsorgskursen sen väntar bara betygssamtalet. Är inne på kursvecka 3 på medicinskgrundkurs nu också, så bara 2 veckor kvar efter denna. Ska även på HLR-utb den 30 mars, de tillhör kursen så bra att få de bortgjort. Nu måste jag bara kolla efter boken "omvårdnad", ska ha den till nästa kurs som är omvårdnad... Vill helst slippa köpa.. ska se om någon har att låna ut annars om de finns på bibblan, vill helst undvika att köpa... Så har någon eller vet någon som har boken så hör av er!! :)

Nu fortsätta se film!
Trevlig söndagkväll, PUSS & KRAM!


ny dag, nya tag

Hej o hå! Då har vi en ny dag... Idag kommer Nickepicke hem, ska hämta honom vid bussen, ÄNTLIGEN!! :)

Har lagt fram en älgbiff också, brukar inte tillaga sånt men vill så ska testa idag, de dumma är att jag har ingen sån där termometer och sen skulle jag haft en hushållsvåg känner jag också :) Tror jag ska börja skriva en lista med allt jag kommer på att jag behöver och att man skriver dit eftersom och då man handlat så kryssar man.. :) De vore åtminstonde de bästa för mitt huvud :)

Nu ska jag slappa lite till här framför tvn sen blir de nog att vika in den där jäkla tvätten i byrån som jag inte gjort än o rensa alla underkläder.. Alla en par sockar o alla trasiga sockar eller underkläder ska slängas!!! Just nu har vi en full ikeakasse med bara underkläder o strumpor!! :O

Inatt så var våra små illrar gosig med mig igen, dom känner att matte är ensam tror jag då de är så snäll. Eller så är jag lugnare än Nicke eller jag vet inte, men nåt är de. För inatt låg dom så här i sängen brevid mig!! :)


                               

Negerbollar & pluggning

Skulle ta en LIIIIIITEN paus runt 14 tiden och gå ner till Inez sen hem och göra inlämningsuppgiften, LYCKAT!!!
Jag har nästan nyss kommit hem från svärmora, hon frågade ju om jag ville äta där och självklart ville jag de då de serverades älgstek & klyftpotatis, mumma! Mange & Sara var även dit bjuden på middag då Tommy skulle jobba över så då har vi suttit o tjötat. Jaja, trevligt i alla fall :)

Men nu är jag faktiskt mer pepp på att göra uppgiften än tidigare idag :) Har faktiskt hunnit gjort negerbollar som ligger i frysen just nu men ska alldeles strax hämta dom :) Negerbollar o plugg de blir bra de!

Ha en underbar torsdagkväll! Imorrn kommer min älskling hem, lääääängtar! PUSS PÅ DE! :) <3

Plugghäst

Godmorgon! Halv sitter i sängen är vad jag gör just nu. Har varit upp o ätit frukost men har gått tillbaka till sängen. Ska plugga har jag tänkt och tror jag koncentrerar mig bäst här inne, så tänkte att jag skulle kika runt lite på nätet innan jag börjar :)

Jag har ju inte sovit jätte bra inatt, vaknat hur många gånger som helst av ingen anledning, men har kunnat somna fort igen. Var upp på toa kl halv 6 imorse och då fann jag Bertil på golvet i badrummet sovandes första andra gången de senaste dygnet, tyckte att han kunde sova med mig istället så tog honom till sängen. Efter en stund så hoppas Daisy upp av sig själv och lägger sig brevid mig o Bertil, var så mysigt!! :)

Undra vad jag ska göra hela dagen? Har jag några planer? Har inga direkta planer, de jag har tänkt är att försöka ha pluggat klart till 12, sen äta någon liten lunch kanske och ev. fara ner till svärmor o dricka lite kaffe o tjöta om hon är hemma.. Sen får jag väl se vad som händer... Vika in tvätten som jag tvättade igår också :)

Jaja, bäst jag börjar plugga. Ska bara hämta nåt kallt att ha brevid mig är så törstig!

Bjuder på en bild på Berra på badrumsgolvet! ;)


                               

ny gammalt köksbord

Vi ska hämta ett köksbord på fredagkväll, ett begagnat men de är sån modell som jag varit ute efter :) 

            

                                



tvättstugan

Ibland kan man börja fundera om grannarna är dum i hela huvudet?? Eller åtminstonde undra om dom inte kan läsa eller om dom är allmänt egoistiska.

Skulle ut till tvättstugan och kolla tid då är de fullbokat hela veckan utom ons, lör & sön. Och alla har bokat heldagar. HELDAGAR!!! Hyresvärden har skickat ut brev även satt upp en lapp i tvättstugan osv osv där de klart och tydligt stod att vi som bokar tvättstugan får endast boka HALVDAGAR alltså 8-14 el. 14-20 men de verkar dom ju inte fatta?? Man får boka heldagar på ett villkor och de är att då man tvättat klart ex. till kl 14 och då ser att ingen annan kommer och ska tvätta och ingen bokat DÅ är de ok att tvätta men man får inte boka heldagar i förväg som ALLA gör. Dom fattar inte att om man kanske jobbar så behöver man en halva någon gång under veckan..

Nu var de i alla fall en som tvättat imorse och hängt sina kläder och sen har personen ej tvättat mera utan väntar på att grejorna ska torka så jag vart lite sur för jag behöver tvätta så skrev en lapp att antingen förmiddag el. eftermiddag gäller.. Sen stoppade jag in o börja tvätta så får den säga vad den vill!!!

Nu fick jag ur mig de i alla fall!! :)) haha

rensning

Huvudet dunkar fortfarande så vill inte trycka ner näsan i studieböckerna de orkar jag inte. Men ska försöka rensa kläder i vardagsrummet så man får någon ordning vad som ska tvättas & rensas bort ..

pojke?

Inte säkert, men vi chansar på att det är en pojk. Tycker oss skymta en liten pille på den lille :) Om de nu är en pille, men den sitter verkligen på den platsen. Men vi vet ju inte säkert så de blir ju en överaskning, kan ju vara en flicka också. Vi blir då glad vad de än blir! :)

                                


Vecka 20 (19+0)

Eftersom att vårat BF ändras med en dag så går jag nu in i ny vecka varje tisdag förut var de ju onsdag då de utgick från sista mensens första dag :) Men nu är de ju mer exakt! Nu är de bara hälften kvar ;P

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning. Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa. Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


huvudvärk

vaknade inatt med världens huvudvärk så har sovit väldigt dåligt av och till halva natten och ingen alvedon har vi hemma heller. Vart att jag bestämmde mig för att vara hemma idag och vila, ska ju jobba imorrn också så då är jag pigg tills dess.

Så nu har jag dragit täcke o kudde till soffan och ser på the voice. Blir väl att försöka plugga lite senare idag om huvud känner för de.

Ha en bra dag!

Sötfisar!

Måste bara lägga ut denna bild på mina otroligt söta syskonbarn, skrattar varje gång jag ser bilden. Haha!
Sötfisar, mammsingen deras har bäddat om dom så dom inte ska frysa :)) Dom ser så cool ut!!!


                                


Ultraljud

Nu har vi sett lillhjärtat vårat. Jag och Niclas sa inte ett ord till varandra nästan under hela ultraljudet båda var lika facinerad av den lilla bebisen vi såg på skärmen :) Bebisen är fullt frisk, allt såg prima ut. Ett tickande hjärta fick vi se :) Visade sig också att jag har moderkakan i framvägg och lite åt höger så inte konstigt att jag inte känt några buffar utanför magen kommer nog dröja nån vecka till, men nu vet vi i alla fall att de finns ett liv där inne :)

Då sköterskan skulle mäta huvudet på bebisen så gick de inte först för liten hade tryckt huvudet bakom mammsen urinblåsa, inte konstigt att jag är så kissnödig hela tiden :) hihi! Men skönt att se att allt var som de ska. Nu ska nu få se en bild på busen, har knäppt med mobilen så är ju inte av bästa kvalité men man ser då i alla fall :)

Blev förresten ändring av BF också, nu är vi beräknade till den 1 augusti istället för 2 augusti, så 1 dag tidigare :)



Nervös & förväntansfull

Då har jag jobbat första delen för idag nu väntas bara 16.30-21.30 :)
Vilken härlig dag vi har idag, inte alls lika blåsig som igår. Riktigt härlig! Kanske skulle ta och gå ut en sväng, men funderar även på att ta en tupplur är SKIT trött..

Imorrn är de dags för ultraljudet, har börjat bli mer rädd och nervös istället för att jag känner mig glad och förväntasfull.. Eller ja känner väl de också, men har som börjat bli nervös.
De är ju faktiskt nu man får se sitt barn för första gången och verkligen se att de lever. Man vet ju aldrig, men hoppas att vi får se en sprattlande bebis med tickande hjärta :)

La mig klockan 21 igår och somnade, ständigt trött är vad jag är. Kollade på andra chansen, man har ju hört bidragen förut men vart att jag kika.. Men fattar inte hur svenska folket röstar?? Sara Varga, hallå?! Sen att Linda Pritcher (eller hur de stavas?) inte kom med tycker jag var helt CP!! Visst att hennes bakgrundsmusik var lite mesig mot hennes mäktiga röst men jag tror då att hon kunde ha kommit vidare. Bajs melodifestivalen!!

Guuuuud kan inte sluta tänka på imorrn!! Jaja, nu ska jag se om de finns nå gott o tugga på sen blir de nog att sussa en sväng :)

Lycksele marknan

Tog och for upp på marknan en sväng, hämta Nicke i samma veva. Hela vägen till Lycksele hade jag även Pierre & Jenny o barna bakom mig så gick med dom på marknaden en sväng :))

Vart inte att vi köpte så mycket, jag köpte 14 par för 100:- de är alltid behövligt, sen vart de lite gotta. Svängde även in på dollarstore :)

                                    

Nu har vi ätit middag vart kycklinggryta och ris så nu är man ju så trött så de finns inte!!! :) Nu blir de bara att stor slappa o njuta av denna fredag. Jobb imorrn 7-17! :)


Ha en riktigt trevlig fredag!

massor med plugg & prov.. :)

vaknade kl 9 o då var de direkt upp och äta frulle sen sätta igång med pluggande.. Hade ju delprov idag o hade varit för slapp med pluggandet under veckan så fick sitta nu på morgonen, men runt halv 12 tiden hade jag både pluggat klart, gjort 2 närvaroprov och delprovet. Så nu sitter jag o äter lunch, rester från tacosen igår :)) Mums!

Nu ska jag fortsätta se tv :)

städat o fint

Nu är de städat och fint i köket, skönt! :) ..MEN nu är de bara resten kvar, haha!

Nä, blir inte så mycket städning mer idag, ska göra i ordning tacos tills Nicke kommer hem, skulle egentligen äta de igår men de vart inte så, så då blir de idag istället :) Så måste väl ta mig orken och gå på affärn o handla lite små grejor, skit härligt väder dock blåser de satan ute o är ganska halt.

Sen blir de plugg hela kvällen, hade behövt tagit mig an sovrummet o ALLA dessa kläder... Men får se.. Bäst om Nicke kan hjälpa både för att jag blir så allergisk och sen för att de är hans kläder också faktiskt :)

Känns skönt att vara ledig imorrn också!! :) Blir till att göra provet, tvätta o göra i ordning hemma. Nästa vecka är jag ledig tors-sön, 4 dagarn ledighet, SÅÅÅ skönt.. Då har jag bestämt mig för att en utav dagarna blir de till att bara. Funderar på att ge mig på o baka bullar!! :)

Nä, nu ska jag fräscha upp mig o dra på affärn, eller ja så fort diskmaskin är klar, kan inte lämna den..

planer

vaknade runt tjugo över nio, skönt att få sova lite extra någon dag. Men vaknade såklart i vanlig ordning runt 6 imorse för att springa upp o kissa. Har en ovana att vakna runt 5 i 6 och vanligtvis då jag ska jobba så kliver jag ju upp 6 så vilken väckarklocka.. Hatar att vakna innan väckarn :) Vart i alla fall pigg då eftersom Niclas skulle iväg på skolan så stökade ju han på men då han for slockna jag direkt.

Nu har jag ätit frukost, de vart björnbärskräm m. mjölk och tekaka med leverpastej till.
Jag har även lite planer för dagen... Har tänkt städa upp i köket och funderar på att ta mig an sovrummet, jag blir så allergisk bland kläderna men vill städa upp där. Så tror de blir de faktiskt, så kan jag boka tvättid tills imorrn o börja tvätta all tvätt, puh!

Plugga ska jag också göra idag/ikväll, har ju första delprovet inom medicinsk grundkurs imorrn. Men ska plugga lite på förmiddag o sen göra klart provet så jag inte behöver tänka på de. Ska även på affärn har jag tänkt o sen steka några biffar, får se hur de kommer gå :) hihi!

Längtar tills vi ska ner till mina föräldrar nästa gång då ska vi in på ikea o köpa spjälsängen + alla tillbehör till den :) ROLIGT!! :D Sen ska vi väl kanske kika på nå mera.

Nä, nu ska jag kolla upp i kalendern när de passar att åka ner till föräldrarna :)

Ha en bra dag!

Vecka 19 (18+0)

Nu är de nära, UL på måndag!! :) Jippi! Snart halva tiden också, veckorna går fort.. Men jag hoppas att då de blir sommar o varmt så kan tiden gå lite saktare så man hinner njuta efter sommaren, som jag längtat efter den men längtar ännu mer till bebisen kommit till oss :)


Du är i vecka 19.
Du har gått 18 fulla veckor och 0 fulla dagar (v18+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 2 aug 2011
Du har 153 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”. Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.




v. 19 (18+0)


RSS 2.0