H&M o arbetsintervju

Ska nog ta o klicka hem lite kläder från h&m, lite i stl 62 men ska även klicka hem stl 68, de är så mycket snyggt där tycker jag. Mysiga höst/vinter kläder :)

Sen får ni hålla tummarna, Nicke har varit på arbetsintervju nu på morgonen, 7st har/ska på intervju o 2 ska bli anställd!! :) Men dom visste inte att Nicke hade träindustriutb. så ska in med papper sen, de är ju ett stort + då de är precis de som dom jobbar med. De roliga var att Nicke inte sökt detta jobb utan dom bara ringde o ville ha dit han, hade väl kikat på arbetsförmedlingen, men å andra sidan visste dom inte att han hade utb. SKIT KUL! Hoppas, hoppas, hoppas!! De skulle vara underbart! ...men om inte så är de bara att fortsätta leta o hoppas att perma hör av sig, för han ringde dit o där lät de också positivt :)

Nu ska jag fortsätta kika lite på h&m :)

Klockan 14 idag ska vi vara på socialkontoret i Ånge, fasrtställan av faderskap. Hade jag vetat att man kunde göra innan barnet var fött hade vi gjort de. men men, då vet man till nästa gång :)

en dag på birsta

Hallojsan!

Idag tog vi o for till stora staden. ...dagen började tidigt, grabben ville upp redan halv 7 så då var de bara att gå ner, han är ju rolig. Vägrar äta klart i sängen då, han bara ålar sig o släpper tutten, så då går vi ner, byter blöjan tar på dagens outfit sen sätter vi oss i gung-fotöljen (har en fotölj med gungstolsfunktion, SUPER säger jag bara), men iaf då sätter vi oss där slår igång tvn sen får han ta tuttn o äta de sista som han inte åt uppe o då somnar han. Men som sagt, han vill ner då :) Men de är mysigt också, jag sitter med fleece filten på oss o han sussar sött o jag små blundar o halv ser tv :)))

Men runt halv 10 var vi klar för att dra iväg o lilleman har skött sig SÅ bra, älskar bärselen säger jag bara!! :)

Vart lite små saker till lilleman, 4 bodys, 1 par sparkbyxor, 1 sparkdräkt, gratis strumporna från kappahl. Sen handlade jag en lång skjorta, leggins o ett linne + lite smink, hårnålar o hårspray. Sen vart de andra små grejor från ÖoB mm. Var in på ikea också, vart inte så mycket bara de jag var ute efter o så :)

Lilleman sov hela hemvägen, sov fortfarande här hemma, vakna för att äta kl 20 men somna direkt efter o sover än, han har typ konstant sovit sen kl 17.30, de tog hårt på honom idag... :) Men hoppas nu för guds skull att han inte är klar vaken inatt !! :)

Nä ni, nu ska jag kika lite på nätet, vill köpa en typ huvtröja med dragkedja av nå slag till lillkillen så han kan ha sina kortärms bodys, blir lite kallt utan någon tröja på :)

Bjuder på en bild på vår söta herre som somna på skötbordet då jag skulle klä mig inne på badrummer, Nicke stod i duschen o de tyckte Anton var ett VÄLDIGT mysigt ljud så han tog o somna :)



Tjingalong!

Ny skrivare

Har länge velat haft en skrivare till datorn, vill ha en sån som man både kan skriva ut, scanna & kopiera med. Så i torsdags tror jag de var så tog Nicke o beställde en skrivare med dessa funktioner + att de är en fotoskrivare så ska köpa fotopapper också så ska jag skriva ut lite kort, ska skickas till lite folk, bland annat Niclas farmor vilket blir Antons gammel farmor :) Skrivaren skulle komma på måndag! Sen imorrn ska vi knäppa kort här hemma som ska vara med i tidningen, har ju inte gjort de än.

Man får ju en gratis fotografering + gratis publicering men vi väljer att knäppa hemma, orkar inte fara iväg. Sen hemma kan man ju knäppa tills man är nöjd osv osv :)

Sen tänkte jag även på en grej, den 27de börjar Nicke på praktik typ genom af så då blir jag själv på dagarna, ska bli spännande. De är ju jätte skönt då man är två hemma o kan hjälpas, men de är ju bra också om han nu ska vara borta att Anton o jag får in våra egna liksom rutiner, för då kan man ju inte be Nicke ha honom om man ska göra något eller så, blir ju lite annat, som sagt.. Spännande!! :)

Nä ni, nu ska jag inte skriva nå mer, har inge att skriva för tillfället.. Kan ju skriva att jag skulle vilja ha en ny kamera, helst en systemkamera men dom är ju inte direkt billig!! Vill ha en NU så jag kan knäppa ultra fina bilder på min son :))

Ha en bra lördagkväll!

Graviditeten/förlossingen

GRAVIDITET:
När fick ni reda på att du var gravid? 29/11-10
Var det planerat? Ja
Blev det en chock? Nej
Hur gammal var du? 20
Hade du mycket halsbränna? Någon enstaka gång mot slutet
Mådde du illa under graviditeten? Några dagar just nu i början bara
Hade du mycket foglossningar? Lite grann
Hade du någon hormonrand? En jätte svag som gick från naveln undersida o ner, inte hela vägen
Hade du sammandragningar? Lite på slutet
Ditt sf mått som störst? 38
Har du fått bristningar? Ja!
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Pojke
Vad hoppades du på? att det var för kön? Spelade ingen roll, men tyckte pojke skulle vara roligt
Hade du mycket vätska i kroppen? Ja!
Hade du några speciella cravings? Coca-cola
Vad gillade du för mat? Samma som vanligt
Någon maträtt du avskydde? Nä inte som jag kommer ihåg
Behövde du kissa ofta? Ja
Hur mycket gick du upp i vikt? ca 20kg
Är du nöjd över din graviditet? Ja :)
Var du rädd för förlossniningen? Nä, lite nervös mot slutet, eller de gick som i vågor
Hur ser du på graviditeten idag? En bra graviditet
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Ville att de skulle börja, poff pang o att den inte skulle dra ut allt för mycket på tiden och ville helst slippa EDA.


FÖRLOSSNINGEN:
När startade din förlossning? 13 Augusti, kl: 21.00
Vilken vecka var du i? 41+5
Gick du över tiden? Ja
Hur startade din förlossning? Värkar
När åkte ni in? Runt 01.15.
Hur lång tid tog det? 5 timmar
Hur mycket var du öppen när ni kom in? 4cm
Hade du någon bedövning/smärtlindring? Badade badkar & lustgas.
Tyckte du att värkarna gjorde ont? Ja.
Grät du? Precis då han kom ut, sen någon period då värkarna var som värst
Skrek du? Nä
Hur länge hade du mellan värkarna i öppningsskedet? 3-5min sen tätare o tätare
Hur lång tid tog krystvärkarna? 12min
Vem var med på din förlossning? Pappan till Anton + min mamma
Hade du ont efteråt? Inte då jag bara låg men då jag skulle kissa eller bara gå
Vad tyckte du var jobbigast? De var nog värkarna mot slutet då dom var så ond att jag inte kunde ligga still
Var du rädd för något? Lillens hjärtljud gick ner vid värkarna + att ett tag där så kunde dom inte hitta hans hjärtljud på ctg så dom skulle sätta en sån där grej på han huvud men dom hitta inte där heller men till slut o då vart man ju lite nervös
Är du nöjd över din förlossning? verkligen :)
Blev du sydd? 4 invärtes o 4 utvärtes
Dragen med sugklocka? Nej

BEBISEN:
Mådde bebisen bra när den kom ut? Ja
Vad blev det för kön? Pojke
Vad vägde han/hon? 4250g
Hur lång var han/hon? 52cm
Huvudomfång? 36,5cm
Ville bebisen amma på en gång? Ja
Hade bebisen gulsot? Nej
Mådde bebisen bra under bb-tiden? ja
Vad fick han/hon för namn? Anton
Var ni överens om namnet och varför blev det just det namnet? Vi var överens, stod mellan de o ett annat men vi tyckte han såg ut som en Anton :)
Hur ser du på förlossningen idag? Tyckte den gick väldigt snabbt, tycker de var en jätte bra förlossning :)

ny vecka nya tag

Dagen har varit lugn. Syster Sandra kom på besök, vart att vi snacka, åt Pizza o gick ut på en liten prommis. Roligt att umgås med min syster!! :)) Sen den andra systern Tessa kom också, men spenderade tiden ute i garaget o plocka undan massa rat så plyman o hennes raggaråk fick plats. Men annars har vi inte gjort något speciellt, egentligen har jag grejor o göra som jag idag ignorerat men de kommer ju en ny vecka.

Imorrn är de även slut med godis, dricka o annat gott på veckorna, ENDAST lördagar. Ska försöka bli bättre på att äta också, idag är de ända jag ätit pizzan som vid åt vid lunch tid sen 2 varma mackor nu ikväll kl 20 o de är inte bra. Ska försöka få in frukost, lunch, middag o typ att dricka te på kvällen. Har köpt hem välling så kan ju ha de till frukost, enkelt o gott :) Sen ska jag försöka dricka typ helst 2L vatten om dagen. Vi ser väl hur allt går :)

Imorrn är de arbetsförmedlingen som gäller också, Nicke har tid där kl 13, skönt att de inte är kl 10 iaf !! :) Då hinner jag duscha imorrn :)

Nä ni, nu ska jag lägga mig på soffan här o vila ev. att jag somnar o de gör inget, men ska nog förbereda förresten inför natten också så att då lilleman vaknar är de bara att borsta tänder på mig o byta på han sen gå upp till sängen o mata :) Troligen vaknar han som dom två senaste kvällarna runt 1 tiden, vill inte bära upp han så jag lägga mig nere på soffan o går upp sen då han vaknar, vill inte riskera att han vaknar då jag går upp o allt utan han får sova så länge han kan här nere på soffan :)

Hoppas ni har en skön söndagkväll :)


Bild på våran otroligt starka kille, jätte stark i nacken o verkligen i benen!! :)
Han är så go vår lilla älskling! :)


 

    


Fredagsmys

Idag har lilleman inte sovit mycket på dagen, men så är de vissa dagar :) Men på eftermiddag tog jag tag i städning, undanplockning o diskning även tvätten o lite annat, skönt o få lite gjort. Ska fortsätta här under helgen, vi ska ju byta sovrum så ska dona med lite sånt o så :) De som är bra då mamma/mormor är hemma o här för då kan hon ta Anton mer än gärna o då kan vi passa på jag o Nicke o stöka med lite tillsammans, svårt då lilleman är vaken på dagen, han kan sitta i babysittern en stund men sen blir han lite otålig, han vill ju se han med o vara med :)

Men efter jag stökat klart vart de matning av lilleman sen somna han lagomt till idol så de har vi sett med lite gotta o grejer, har även tända ljus, myyyysigt! :) Känns roligt med hösten tycker jag, få tända ljus o lite lampor i fönstren, te o en filt i soffan :)

Nä nu ska jag inte skriva så mycket mer just nu, ska in på badrummet, hänga tvätt sen passa på att ta en dusch nu när lillen sover o den stora har tagit över tvn.

Tjingeling!

härlig dag!

Hallelåja!

Idag har de varit en härlig dag, vi har varit ute på 2 prommisar, den första var idag på dagen, tog o gick ner på ica för vi skulle ha nå prylar sen hem igen o de är ju en bit. Sen vart de en till ikväll, drog ut vid 19, gick o mötte min syster Tessa så följde hon oss hem sen hämtade Johan henne här :) Trevligt, var ute 1 timme,, först promenerade jag sen då vi mötte Tessa då vart de till att motionera, hon höll upp takten hon .. :)) haha!! Så de har varit härligt idag :)

Sen ska jag berätta att vi köpt yttligare en vagn, en acta graco typ sulky vagn som man kan klicka fast bilstolen på, bästa köpet EVER!! Han gillar ju inte riktigt o ligga i vagn på kommando, om han inte sover så går de inte då blir de grin grin grin men han älskar ju bilstolen så då är de ju SÅ enkelt då vi tar bilen o ska in någonstans, slippa flytta över han till någon vagn genom att knäppa loss o så utan bara klicka ur klicka i :) Lätt bästa köpet denna månad o i huvudtaget :) Ska slänga in en bild på den sen :) Sen kommer den ju till användning sen också då de är en sittvagn, behändigt då man ska iväg på nå o så då han blivit äldre :)

Nu har jag nästan nyss fikat lite, kände att de behövdes efter prommisen :) Lillen har käkat lite, dock inte färdigt. Han har somnat av nu så han är hos Nicke lite medans jag gör klart här så ska jag göra mig redo inför natten sen pyser vi upp till sovrummet, lägger oss o ammar till söms :)

Längtar redan tills imorrn, ska ut o promenera, då vi kliver upp ska vi göra oss redo på en gång, ska upp på apoteket o köpa ammninginlägg, ska se där om dom har såna man tvättar istället för engångs. Sen ska vi hem o städa upp hemma, har bara tagit toaletten idag o plocka lite i tv-rummet. Ska tvätta imorrn med, började idag. Sen ska vi byta sovrum uppe också så de blir lite o pyssla med inför helgen :)

Nä, nu ska jag fixa mig för natten.
Godnatt!








                                                                                                 


Två bilder på vår lilla snyggning !! :)


BVC

Idag har vi varit iväg till bvc för vägning o mätning och vi var nöjda över resultatet :)
Så idag är Anton 1 mån & 2 dagaroch vägde 4750g & hela 57,5cm (!!!) värsta långa killen, ligger över på kurvan på längden och vikten med :)

Mycket att göra

Jag vet jag har varit JÄTTE dålig på att uppdatera, men dagarna har liksom gått i ett ändå och dom stunder som han sover så tar jag de lugnt o gör andra saker så bloggen har blivit lite bortglömd, men de ska komma igång igen, ska väl åtminstonde lyckas med ett inlägg om dagen :)

Men idag har vi inte gjort så mycket, var en snabbis till Ånge endast för att lämna ett papper på arbetsförmedligen, drygt men måste ju göras... Ska även in på torsdag, Nicke har möte där uppe. Ska passa på imorrn att ringa dom på socialkontoret så vi får göra de där fadersskapstjoffsan så man kan skicka in Antons namnpapper till skatteverket, ska ju ha Nickes efternamn så måste ju fastställas först att han är pappan. Ska se om vi kanske kan komma i samband med att Nicke ska på af, han ska ju dit tors sen även mån till veckan om jag inte missminner mig... Blir så mycket åka annars.


Sen imorrn ska vi till bvc o väga, får se hur lillkillen ligger till. Blir ju mätning också vilket ska bli väldigt intressant då han verkligen känns jätte lång nu :) Ska även ringa barnmorskan o boka tid för den där efterkontrollen sen kommer säkert trygg hansa o ringa snart, har ringt om de är 3 ggr, men jag hade inte hunnit läsa igenom papper o så.. Vi tänkte ta barnförsäkring på folksam i o med att jag o Nicke har där men då skulle trygg hansa vara bättre så han skickade en jämnförelse osv osv.. Har kikat lite på de nu o de såg ju bra ut...

Är mycket nu :)

Jag vill verkligen bli bättre på att lägga upp bilder på bloggen, jag vet själv att en blogg blir SÅÅÅ mycket intressantare med  bilder för de tycker jag själv, synd att man har så dålig kamera bara,, men de funkar..
Ny bloggdesign ska de ju också bli, men jag måste prata med Cissi som ska göra den för de ska ju va lite bilder som hon ska ha sen prata lite om hur jag vill ha den :)

Nu ska jag se de sista på idol, sen ta mig nå fika sen fixa mig inför natten så jag är redo då lilleman vaknar så ska vi upp o mata sen sova :))

Ha de gött!!




Världens sötaste o goaste kille!!! :)


RSS 2.0