Lasagne

Snart ska jag ta ut lasagnen ur ugnen, ska bli så gott! :) Nicke kommer snart hem också :)

Ikväll blir de inte så mycket göra.. Ska plugga lite sen får jag se om jag orkar pyssla i köket. Någon dag framöver blir de till att baka också tror jag, är så sugen på de .. Men de är ju inte direkt de jag prioriterar först.

VA TRÖTT JAG BLEV!! Hoppas jag inte somnar efter maten bara ;P haha.

Återkommer senare ;)

sista februari

Vart att kliva upp tidigt imorse, besiktning i Umeå kl 8. Bilen gick igenom så de var suveränt!! :)

Så kom tillbaka till Vindeln runt 9-tiden så har typ suttit framför datorn nu i snart 3 timmar trots de fina vädret. Skulle egentligen varit ute o gått en sväng men jag känner ingen lust.. Men ska ev. promenera till jobbet o kolla hur jag jobbar imorrn :)

Har även haft ansiktsmask här på morgonen, man känner sig renare i hyn. Men jag ska nästa lön ta o beställa hem proactiv, den verkar ju funka o vara helt prima. Men man vet aldrig fören man testar. Men ska beställa hem den om jag inte gör de nu av denna lön får se. De är ganska dyrt ...

                                 

Och idag är de sista februari, denna kortare månad har gått extremt fort. Och idag är de exakt 1 vecka kvar till UL, LÄNGTAR!! :)

Nu ska jag ta o rycka upp mig lite, ta nåt att fika, stoppa i en diskmaskin och ta fram studierna mina. Idag börjar jag på kurs nr 2, medicinsk grundkurs :)

Ha en trevlig dag! :)

sunday

Idag har de inte blivit så mycket av, eller vi har egentligen åstakommit ganska mycket. Städat hela lägenheten utom sovrummet de får vänta. Är SÅ mycket kläder...

Men sen har vi inte gjort så mycket mer, men man ska inte göra så mycket på en söndag. Nu har vi nästan nyss ätit fläskytterfilé & potatisgratäng, gottans!! :) O nu är Wille o Madde O här :)



                                   


Tänker även ge en tanke till en gammal vän Fredrik Segersten som inatt gick bort i en brand, klarade sig undan branden men kroppen klarade inte av rökskadorna. Mina tankar går till honom och hans familj. Vila i frid!


0 - 18


Torsdag

Har gjort bort förmiddagsjobbet, nu väntas bara 15.30-21. Hemma på timmar nu, tror jag ska ta och koka mig nå hot dogs å äta, GÖTT :)

Planer för helgen..

Fredag:

• In till stan och handla
• Skriva APU uppgiften
• Höra med en arbetskamrat om jag kan hämta nästa kursbok

Lördag:

• Fara till Inez o Tommy på 60 års firande
• Städa ihop hemma

Söndag:

• Ev. pimpla

Så ser de ut än så länge, men kan ju bli ändringar :))


Tänkte att jag skulle lägga ut bilder på resesängen och matstolen, nog för att de är av äldre sort så är de helt OK! :)




Vilka läser min blogg

Tänkte jag skulle kolla bara vilka som läser min blogg??

Tycker de är fler i statistiken än vad de borde vara, jag har ju sagt min blogg till några men har ju inte gett ut den typ via facebook eller liknande. Ni som kollar in o läser, skriv en kommentar bara så jag kan se :) Om de nu är någon anonym så kan man ju skriva de med :)

Btw, Monica o Ragge de är min svärmors gubbes syster o hennes gubbe. I alla fall, dom hade hemma en barn matstol en sån där man sätter på bordsskivan, en sån som inte står på golvet, ja ni fattar och en resesäng som dom haft till barnbarnet. Svärmor hade tage o köpt dom åt oss för dom skulle ändå hä iväg de. Barnstolen där var de absolut inge fel på, avtagbar klädsel också, så tänkte att jag ska ta o tvätta upp den. Sen resesängen var ju av lite äldre modell, men de gör inget för mig. Man har den ju om man ska bort bara typ, men de är en madrass i den som bara är liksom skumgummi, hade velat haft nå överdrag på den, men får väl kanske köpa na dra-på-lakan kanske, men de är inte riktigt de jag vill ha på.. Kanske får köpa och sy ett överdrag.. :)) Men skoj att ha nåt hemma här nu...

Sen vart de ju lite ändrade planer med våran hemgång... Eftersom att jag fick raden så ska jag ju jobba inte nu i helgen utan nästa då vi planerat att åka hem... Ska höra med Maria om hon ev. kan fixa ett byte med någon så jag kan jobba kanske helgen efter.. Men går inte de så får vi åka hem näst nästa helg. Men de kanske är lika bra?? Har ju varit på UL då också så då får ju familjen där nere se pyret. Men blir också lite synd att ví inte kan åka nästa helg, systeryster har bokat tid på the studio. Men faktiskt så känner jag att de inte är hela världen att missa heller...

Men i alla fall, då jag varit där nere så kommer jag ha ännu mera baby saker med mig hem. Syster hade blöjor kvar alltså dom första blöjorna så ska få dom, var väl även nå mer.. Kom inte ihåg nu... Men nu när jag sitter o tänker efter, vore nästan bäst att fara ner helgen efter UL. Har ju bild på bebisen som de får se. Och på UL blir man ju riktigt säker på antalet också så de är bara en, som vi hoppas på och tror. Vill som inte börja köpa nåt för att man ser att de  är en och att den lever, är ju som först då man får se. Så då kanske man skulle passa på att köpa med sig nåt från Ikea. Får som köpa lite i taget :)

Jaja, nu ska jag sussa. Ska jobba förmiddag imorrn också. Barbro sa mellan 8-12, jag hoppas hon sa rätt så hon inte mena 7-12. Jag vågar nog inte kliva upp senare imorrn och gå dit till 8 om hon sagt fel så kliver väl úpp som vanligt och går dit till kl 7... suck!

Ledig i helgen i alla fall, SÅ SKÖNT!! Blir stan på fredag, sen lördag blir de nog lite städ + 60 års kalas sen söndag ev. ska vi iväg o pimpla och på måndag besiktning ;P Oj oj oj!! :D

GODNATT!! :)

Vecka 18 (17+0)

Nu närmar de sig mer och mer hälften och snart är de dags för UL, 1 vecka och 5 dagar. Ska blir så härligt att få se lillhjärta där inne :)


Du är i vecka 18.
Du har gått 17 fulla veckor och 0 fulla dagar (v17+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 2 aug 2011
Du har 160 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan. Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.


Garanterat jobb i mars

I have very good news!! Stötte på min chef igår och då sa hon "jag har mer jobb till dig", JAAAA! :) Vi har en tjej som sluter nu sista feb och hon går på en annan tjejs rad, men den tjejen är tjänstledig för hon studerar så jag kommer gå nu på hennes rad från 1-31 Mars, dom gör ju så, månad för månad... Rätt jobbigt men jag vet att jag får jobba.

När jag ändå stod där med min chef så sa jag "ja, jag har ju en sak jag vill berätta för dig innan du får höra de från annat håll", min chef STOR flina och sa de att "jag tror jag vet vad du ska berätta, men säg du". Så jag berättade de och min chef sa att hon redan anat de, trots att ingen ska ha sagt nåt till henne. Men hon kan ju ändå anat på annat vis. Hon tyckte i alla fall att de var roligt att höra. Skönt de då, nu har jag ju de sagt så nu kan även andra få veta om de kommer på tal, ville inte de först speciellt inte på arbetsplatsen då inte chefen vet, blir så fel. Men nu är de fritt fram.

Idag är jag ledig, skönt, skönt, skönt!!! Men vet inte riktigt vad jag ska hitta på än, tydligen SVINKALLT ute... Men funderar på att ta en dusch o fixa mig lite sen o kanske trippa ner till svärmor. Men dom håller på att få nytt kök så har rivit ur de gamla, men tror inte de är klart så vet inte om hon är hemma... SKulle tro de men ... hm, får ringa henne om jag nu bestämmer mig för att gå ner. Då ska jag i samma veva fråga om jag får låna några disktabletter :)

Nu ska jag då fortsätta surfa o se tv en stund innan duschen :)

21 februari

Nu har jag inte skrivit på ett tag, men har som inte blivit av under helgen.. Har jobbat massor och den lilla tid som varit över har jag ägnat med Nicke.

Nu har ju Nicke farit till Lycksele för ännu en praktikvecka så är helt solo... Ska hämta honom på fredag, är ledig hela helgen som kommer så då ska vi svänga in på dollarstore innan vi far hem, sen blir de kanske Umeå på lördagen?? Jag vet inte riktigt... Får se :)) Som tur går veckorna fort.

Idag har jag jobbat 12-16.30 och börjar igen kl 18-22. Sen imorrn har jag en dag tur, 7-16.30 men såg att jag kommer ha en jätte soft dag!!! :)) Skönt!

Förresten har ni läst detta?? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8595822.ab

Familjen som hade en 6 mån gammal iller, mamman hade vaknat mitt i natten av att deras 4 mån gamla bebis grät högt och då ser mamman att illern bitit och även ätit upp 7 av bebisens fingrar. hemskt!!

Men nu ska man ju inte dra alla illrar eller djur i huvudtaget över samma kant. För katter är ju även en risk att ha, man har ju hört fall om katter som lagt sig la med bebisen och kanske lagt sig på huvudet och att bebisen kvävts. Och nu var ju detta en liten illervalp om som vi vet så är ju en 6mån iller valp vild, Daisy var ju galen.. Men ju äldre dom blir ju mer lugn blir dom ju och sen beror de säkert på vad man matar dom med. Vi matar ju dom endast med torrfoder, dom får ju smaka en korvbit eller skinka eller så då o då men dom får inge rått kött och dom gillar de inte heller då vi har testat gett dom. Och jag tror ju de att om dom får rått kött så blir dom ju för mer kött o blod satt säga... Vi får väl se hur de blir med våra små, JÄTTE jobbigt om vi måste hä iväg dom, visst att de kan vara skönt också på ett vis, men de är ju våra små ögonstenar, dom är ju faktiskt underbar! :))

Men vi kommer nog att ha dom och se hur de går, känner man att de bli för jobbigt så då finns de ju inte så mycket att göra..

Nu ska jag ta mig någon kaka o bara ha de bra framför tvn innan de är dax för jobb igen.

Hejsvej!

inlasning på G..

När jag pratade med min äldsta syster för någon dag sedan så frågade hon hur många dagar jag hade kvar till inlasning, jag svarade typ 31 tror jag. Satt och räknade efter nu, jag har nu jobb fram till 4 mars + en till strö dag i mars och då fattas de bara 16 dagar, JIPPI!!! De kommer jag troligen klara innan slutet på mars eller början på april. Har även varit i kontakt med chefen nu på förmiddagen och då frågade jag lite, hur blir de med någon rad framöver, vad tror du?? "jag måste ju gå efter inlasningslistan, du kommer säkert ha en rad som dyker upp snart", BRAAAAA!!!!... Helst hade jag velat bli inlasad och fått en rad innan jag avslöjar min graviditet, men får väl se. Har ju tänkt efter UL att berätta, får jag om jag kanske kan dra på de yttligare, eller kanske inte.. Måste ju skicka in havandeskapspenningspappren..... Jag får väl se :)

Nu har jag hämtat karln min i alla fall, en sväng på dollar vart de men inga stora inköp endast dusch cream till mig o han ... Kanske gör yttligare en sväng nästa fredag då lönen kommit :) Vi tog i alla fall och åt där på Frasses, inte nån jätte hit men de gick iaf :) Nu är vi åter hemma och nu ska jag bara ta de lugnt innan jag börjar jobba, 15.30-21!


rörelse i magen 2

Jag har känt de IGEN!! De måste vara bebisen trots att man tilltalar sig själv "nä, men de kan ju vara nåt annat, eller?" .. Kändes som förra gången då jag förklara som att de kändes som att nåt slog en kullerbyta nere i magen. Svårt att beskriva känslan, men de är mitt bästa sätt, haha! Men idag då jag varit uppe o gått lite inne här så satt jag mig i soffan igen o började pilla på datorn DÅ... Då känner jag de där två gånger som på raken snabbt, som två kullerbyttor. Nu längtar man ju bara till nästa gång!!! :)) Älskade lillhjärta!! :))


Lycksele imorrn

Vaknade runt halv 10 av att Madde ringer, eller jag hörde vibrationerna med orkade inte kolla vem de var, men sen hörde jag att jag fick ett sms o då såg jag att de var Madde som väckt mig. Försökte somna om men kunde inte och sen så var jag JÄTTE kissnödig så då vart de att stiga upp.

Idag har jag inte gjort särskild mycket var på affärn en snabbis mitt på dagen och tog en lång dusch. Sen har den mest bestått av ingenting och pluggande. Fixade med min lärare så att jag skulle få göra slutprovet idag om jag ville så de gjorde jag. 5 timmar hade man på sig, från och med de att man ladda hem provet började klockan att ticka. Så 17.20 började jag & 4 jobbiga timmar senare alltså 21.20 så skickade jag in provet. ÄNTLIGEN!! Var ett jobbigt prov tycker jag, hoppas jag klarar de och slipper göra någon komplitering eller nåt..

Har varit ute o satt i motorvärmaren för kl 9.00 så bär de av mot Lycksele, ska dit och hämta hem min käraste. En hel vecka utan honom, ska erkänna att de har varit väldigt tråkigt, har inte haft lust med nåt inte gjort nåt, tråkigt att laga mat till sig själv osv osv. Ni ser till och med att bloggandet typ dött under tiden han varit borta.
Han är verkligen mitt allt, skulle helt enkelt inte klara mig utan honom.

Ska väl hjälpa honom att städa de sista om de nu finns nåt att städa, han städade i dag men vet inte om han tog allt, de återstår att se. Men sen blir de att äta lunch i där i Lycksele och gå på dollarstore!!! :))
Sen blir de jobb på eftermiddagen från 15.30-21, sen jobb resten av helgen.

Såg att jag endast jobbar 1 hel dag nästa vecka och en kort kväll, FÖR LITE!! Måste ringa Maria o se hur de ser ut, och kolla lite på om jag får nå vikariat eller nåt snart.. Blir less på att inte veta nåt .... :(

Nä om jag ska ta och bädda ner mig själv kanske så jag hinner få en god sömn :) Kan ju kanske stiga upp halv 8 imorrn, inte så tidigt :) GODNATT!! :)


Vecka 17 (16+0)

UL närmar sig med storm steg, fatta hur jag längtar!!!! ♥
O snart har halva tiden gått, veckorna går hur snabbt som helst, älskade gohjärta, längtar tills du kommer ut! :)

Du är i vecka 17.
Du har gått 16 fulla veckor och 0 fulla dagar (v16+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 2 aug 2011
Du har 167 dagar kvar till beräknad förlossning


Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.



Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.


matlådor i massor

Idag vart de fläskytterfilé, strips o egengjord sås, mumsigt värre! :)

Har stått nu och gjort matlådor åt Nicke, han ska ju bo på vandrarhem i lycksele mån-fre denna vecka o lika dant nästa. Han ska ju praktisera i och med utbildningen och de är så konstiga tider på praktiken i och med att de är skift så han kan inte pendla. Så nu har han en låda med dagens mat sen soppa, köttbullar & makaroner x2, grillkorv m. bröd och hamburgare m. bröd så de räcker då ett tag :)

Jag kommer och hälsa på honom på tors och då blir de att vi äter ute. Ska sova där tors-fre, Nicke är ledig på fredag så då ska jag hjälpa till att städa undan inför helgen sen far vi hem skapligt. Jag ska jobba från kl 15.30 på fredagen. Nu ska jag ta de lugnt i soffan, ska försöka mysa en stund med Nicke ikväll. Kommer bli lite tomt att sova ensam o komma hem till ett tomt hem bara illrarna o jag. Är så konstigt då man är van att hela tiden vara runt varandra. Jag blir lite rädd då jag är ensam också :)) haha!

Söndag

Tråkiga söndag.. Fint väder ute men finns inget att göra :( Igår va vi i alla fall och hälsade på Jenny, Ted & lilla Elvira :) Såg melodifestivalen där och den sög ju men sällskapet var trevligare. Sitter och skriver från Nickes eller ja våran iPad, men är inte van att skriva på den, de går enkelt men tycker ändå att de är jobbigt så blir inget långt inlägg. Nu ska vi försöka hitta på nåt ute, så får se vad de kan bli :)

02.43

Jag känner att jag är lite seg i kolan, men inte så där jätte överdrivet trött så jag sitter o nickar till hela tiden. Men de kanske kommer, hihi :)) Natten är inte över än, ungefär 4,25 h kvar nu, ska bli se skönt o krypa ner bredvid min älskling i en varm säng, blir trött av bara tanken ;)

Nä, nu ska jag ta o lägga mig på soffan här på Almagården o bara vila, ska ut igen strax innan halv 4, men efter den svängen sen har jag bara 2 kvar på morgonsidan innan jag slutar. De här morgonsvängarna går som fort, första svängen som är drygast. Nä nu ska jag lägga mig så jag får vila lite o hopppas på att telefonen fortsätter vara tyst så att jag inte får nåt larm, peppar peppar!! :)

Natti natt på Er! ♥

ändrade planer

Skulle egentligen jobbat 13.15-21.30, men vart lite ändrade planer. Strax innan ett ringer min chef Maria och undrar om jag kan jobba natt, så klart kunde jag de men problemet var ju att jag redan jobbade. Chefen hittade en ersättare från kl 18, så skulle ändå behöva jobba fram till 17, visst de är inte länge men steg upp halv 9 imorse och vill inte bara ha 4 timmar på mig att äta o varva ner, vila ev. sova. Tror inte jag kommer kunna somna, men huvudsaken jag får ta de lugnt. Gjorde själv så jag åtminstonde kunde sluta kl 16, tur man har snälla arbetskamrater som ställer upp :) ♥

Nu ska jag vila, har nyss käkat soppa IGEN!! :D hihi

Magbild

Nu har jag ätit av den goda soppan till lunch, kommer äta den till middag också :)) Ska snart iväg o jobba 13.15-21.30, riktigt kallt idag -20C. Så nu har man både långkalsonger och vindtäta byxor. Men jag kan inte ha för tjock tröja på mig för då får jag knappt igen jackan och behöver ha den då de är så kallt. Jag tror faktiskt att magen har växt lite, tänkte jag ska bjuda på en bild som är ny tagen :) Gör en konstig min men what ever! :)

Visst att jag var tjock redan innan o hade rundad mage, men tror den putar lite mer utåt nu än förut ;)





Foglossning

Jag har haft jätte ont i typ bäckenbenet eller ja runt om hela höfterna osv nu i 2 dagar. Trodde först att de typ var träningsvärk, men efter lite läsande och pratande med syster så verkar de vara foglossning jag har. Och de är inte skönt, har jag suttit länge gör de skit ont att ställa sig upp och gå.

Läser att man ska undvika massa, typ gå mycket, gå i trappor, bära eller skjuta tungt osv osv. Man ska även kontakta barnmorskan eller läkare där man kan diskutera ev. hjälpmedel osv. Men jag tänker då låta de vara som de är och se om de håller i sig och blir värre så de verkligen är säkert att de är de, men verkar ju inte bättre.

AJ AJ!

Har ju inte tänkt att berätta för chefen ännu om graviditeten, tänkte att hon kan få vänta tills efter UL, ungefär att jag berättar i v.20, då halva tiden gått och man har sett liten i magen på bild. Men får väl se om detta blir värre, då måste jag säga till så jag slipper vara där de är tunga lyft... Men man ska ju heller inte gå mycket och så.. Undra om cykla går bättre?? Ingen aning jag :) Får de hur de blir :)


Köttfärssoppa och plugg

Nu har vi avnjutit den goda soppan, tänkte att jag kan dela med mig av receptet :)

400g köttfärs
150g choritzo
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 liten kålrot
1 brk kidney bönor
1 msk chili mix krydda
2 köttbuljong

gottans! :)

Nu ska jag till och plugga, prov imorrn egentligen men jag har bett att få skjuta på de till senast söndag eftersom att jag ska jobba imorrn och så :) Nä nu måste jag plugga :)))

prosit

Vaknade runt halv 10 steg upp och åt frukost. Pysslade lite i köket och nu har jag börjar i sovrummet varav rubriken prosit. De är inte mycket damm, men när jag rensar bland kläder osv osv så blir jag jätte allergisk. Har i alla fall rensat ihop tvätt som ska tvättas idag så nu har jag tagit en allergitablett, ska fortsätta sen men vill att de ska lägga sig lite först annars blir de bara värre.


 

 

Så på mitt schema står idag:
- städa sovrummet
- tvätta
- plugga

Sen ska jag göra den där goda soppan idag, mums! Nä, nu ska jag ta de lite lugnt framför tvn innan jag fortsätta :)

 


städning

vaknade strax efter nio imorse, fick sms av systeryster om att hon ville att jag skulle ringa. O när jag är ledig blir de verkligen att vi snackar massor, men idag slog vi rekordet alltså, vi pratade i ungefär 4½ timme, helt sjukt. Men tala om att jag blir mer effektiv då jag är ensam men har syster i luren. Har vrålstädat överallt, endast sovrummet kvar. Mest kläder där, har bokat tvättid tills imorrn också :) Skönt att få de städat så man slipper tänka på de till helgen, de ända som ska göras till helgen är att de ska bäras ut kartonger till förrådet, vill ha hjälp av Nicke går fortare då, är jobbigt att bära fram o tillbaka ...

Har varit och handlat också, idag blir de pasta med skinksås och imorrn blir de en köttfärssoppa, mamma brukar göra den och den är SKIT god, nyttig och väldig matig och mättande. Får hoppas att Nicke gillar den då de är bönor, morot, kålrot o lök i, men de är också köttfärs, choritzo, krossande tomater, vitlök, paprika mix krydda, massa go saker. MUMS!!

Nä, nu ska jag ta mig ett äpple och göra i ordning inför maten. Får se om jag tar mig an sovrummet ikväll eller inte. För prata nyss med Nicke o ska hjälpa han och plugga inför provet imorrn. Så kanske tar sovrummet på förmiddagen för ska ju tvätta på eftermiddagen :)

Skriver kanske senare, trevlig kväll! :)


Vecka 16 (15+0)

Du är i vecka 16.
Du har gått 15 fulla veckor och 0 fulla dagar (v15+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 2 aug 2011
Du har 174 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till. Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Egna anteckningar: Ja nog är jag piggare nu. Kliver upp vid nio och kan känna mig normal :) Några andra symptom har jag väl inte dirket. Jämnfört med alla andra gravida jag känner så mår jag bäst, skönt!!


bebis namn

Har vi kommit fram till några namn??

När de gäller flicknamn så har vi faktiskt två namn, Hanna eller Michelle. Tycker dom namnen är jätte fin, Hanna kom vi som på först men sen plötsligt en dag så dök Michelle upp i huvudet och de kändes också fint och rätt. Men då är vi osäker på mellannamn :)

Men nu är de så här att bara för att vi inte alls egentligen har något killnamn som är så här, "JA DE SKA HAN HETA" så kommer de väl bli en pojk, haha! Systeryster Sandra tror att de kommer bli en pojk. Men andranamn är vi i alla fall klar med. Jan William Någonting Kvick :) Så pojknamn håller vi på att grubbla på. Kom gärna med förslag, vi vill inte ha något konstigt och jätte ovanligt utan ett vanligt pojknamn som passar för bebis och gammal :)


lucka

är precis vad jag har nu, en liten lucka på jobbet innan jag ska vidare till nästa.. Sitter nu här på lokalen och tar de lugnt några minuter, de är skönt då man kan göra de. Igår kväll gick de inte då var de jätte stressigt för mig, men då å andra sidan så har jag de lugnare ikväll, de jämnar som ut sig :)

Nu är de så här ang. barnvagn. De är ju den vi vill ha såklart. Men syster Tessa tycker focusen o mamma o syster Sandra tycker modell classic.. Men jag har funderat och jag tror nästan att de blir focusen, VISST att kanske tyg inköpskorgen under kan bli skitig om de är blaskigt osv osv, men den sitter högt uppe och man får väl helt enkelt undvika slasket då om man kan. Men den vagnen känns mer jag och den ser som modernare ut och jag ifrågasätter inget om den medans jag grubblar om den andra "är den verkligen fin, ser den inte lite...." så tror de blir focusen.... JAJA får se, gud va jag skriver :)

Nä, nu ska jag snart fortsätta ut, ha de gött! :)

kökstäd

Man inser verkligen vilket enormt kök vi har då man ska till och städa de, haha! :) Golv att dammsuga och torka i massor, men nu är de gjort iaf :) Men köket är de största rummet i hela lägenheten de är enormt! Håller på att diska upp disken och städa i ordning. Men hinner inte så mycket idag då jag börjar 18 o slutar 22 :) Men imorrn då blir de städning för hela slanten, såg även att jag måste städa i köksskåpen, rena kaoset där. Sen funderar jag på att tabort våran lilla diskmaskin, den rymmer ju förfan ingenting man blir bara less.. Måste ju lix hä igång 3 maskiner ungefär varje dag och de blir många disktabletter, nä nog bäst kanske att diska på gammalt hedeligt vis :)

Nu ska jag bara vänta på att golvet ska torka sen ska jag lägga ut nån matta och fortsätta att pyssla in tha kitchen!! :)

Förresten, nu är jag ju ledig ons & tors och då ska jag ju som sagt städa o tvätta och jag ska verkligen bli klar med allt så jag slipper sen.. Kanske ska försöka ta nå bilder på hemmet.. Fast har ju inte min kamera, kanske ska ta med den sen då jag har den så får de som inte sett vårat hem se de :))

Vanilla coke

Nu har jag ätit en väldig onyttig lunch, men de var gott! :) Köpte med mig piroger från affärn så slank ner två såna och en VANLILLA COKE! Så gott! :) Bara av att gå till affärn och tillbaka gjorde mig mycket piggare.



Så fint väder idag, typ 0 grader sol och blå himmel. Jätte varmt, en riktig sån här sitta på sjön dag eller åka skidor/snowboard eller pulka och grilla korv o grejer eller åka skoter OM man har en, de har ju inte vi :(( Så tråkigt, men mitt i veckan är de inte många som kan hitta på nåt på dagen utan de får vänta till helgen, hoppas de är fint väder då. Alltså att bara sitta ute på en stol i solen är så underbart skönt! :)

Borde titta över pluggandet lite men har tänkt göra de imorrn kväll, för imorrn på dagen är jag helt ledig och då har jag tänkt att verkligen ta tag i städandet här hemma, rensa ihop tvätt osv osv.. Så man får helgen HELT stressfri.. Jag känner mig alltid stressad dygnet runt då jag har stökigt..

Nu blir de att smälta lunchen sen fortsätta att dona lite :)


tidig beslutsångest

Tog och steg upp kl 9.00 idag, vaknade av mig själv kvart i faktiskt, woho! :)
Jätte fint väder ute, jag borde passa på att gå ut eller om jag nu prångt ska vara inne så borde jag städa, men är verkligen lat. Orken är helt borta, sitter i vår sköna fotölj, ser tv med datorn i knät, fyfasen! :)

Har hunnit att prata 1½ timme i telefon med systeryster också, de vanliga då jag är ledig känns de som.
Nä, nu ska jag försöka peppa mig själv till att göra nåt idag, hihi!

Förresten, har tidig beslutångest ang. vagn... Mailade bilder på båda till mamma och hon tror på den med stål under med tanke på hur de blir här på vintern och så med väglaget... Men å andra sidan så den med tygkorg satt ju rätt högt upp.. Har ingen aning just nu, kanske lutar mer åt den med tygkorg, den är billigare också, inte med många kronor men :)) Jaja, får grubbla vidare, hoppas de inte blir sån här beslutångest över varje pryl, haha!

Ha en bra dag!

barnmorskan & barnvagnar

Då var andra besöket hos barnmorskan avklarat. Så vad gjorde vi idag då, vi kollade mitt blodtryck, blodvärde och blodsocker. Tog blodprov, av de ska man kolla upp blodgruppering osv. Sen så fick jag lämna urinprov där hon direkt kollade hur mycket vita man har i urinen och allt såg bra ut :) Sen pratade vi lite grann bara :))

Nu är nästa grej den 7 mars och de är ju ultraljudet, sen tillbaka till Gabriella (som barnmorskan heter) den 23 mars, och då blir de att lyssna på hjärtljud. Hon ville inte göra de idag, de är ju så olika hos olika barnmorsker, men hon ville inte dels för att de kan vara svårt att höra sen för att maskinen blir så varm emot magen och antar att de kan typ stressa fostret (?). Men inte så långt kvar tills nästa besök, är ju nästa månad :)

Har pratat lite med min syster Tessa angående vilken barnvagn hon tycker av de två ja valt ut från internet. Hon tycker den av modellen focus, ska höra med andra syster... Jag vet att de är jag som ska bestämma, men skönt med lite råd från andra. Tror jag också är lite mer lutat åt focus vagnen. Men får se, kan ju bli en helt annan i slutändan.

Lägger ut bild på båda så får ni se vilka jag har kollat på, dom är som av samma stuk båda :)

   

(klicka på bilderna för att förstora)

Den till vänster är en focus och den till höger är en classic.
Focusen tycker jag om för den har en djup tyg korg under, den andra har ju stål.. Visst stål blir inte lika skitig som tyg om de är blaskigt ute, men då kan saker ramla igenom så ... Tycker ändå om båda, men som syster sa, focus ser mer modern ut, den andra är verkligen en klassisk vagn. Tar gärna emot åsikter :))

Nu ska jag fortsätta se lite tv, orkar inte göra nåt idag. Ska jobba mellan 18-22 :)

hemmagjord pizza

Idag har vi käkat hemgjord pizza till middag, de var gottans! :)

Har suttit o pillar på den här jäkla designen så jag blir galen, men nu får de vara nog. Är alldeles trött i ögonen. Men man märker så fort man varit ute en sväng och gått på dagen. Man blir piggare, men är man ute en hel dag är de tvärtom :) Men skönt att vara ut o gå, men idag var de faktiskt lite kallt då vi var ute.

Undra om man skulle ha planerat nåt inför nästa helg om jag är ledig då, är de just nu men man vet aldig :) Kanske pulkåkning o korvgrillning om de där fint väder? Jag får klura lite på de där.

Ikväll händer inte så mycket, ska hjälpa Nicke lite med pluggandet men annars kanske de blir någon film. Men som de känns nu kommer jag somna rätt tidigt, men ibland vänder de, men Nicke lär lägga sig skapligt, senaste 22 och då hoppas jag i säng också :)

Bjuppar på en bild av mig själv och min älskade turkosa bula, detta var innan promenaden idag :)


Ny design & Gullivers resor

Har tagit och skaffat mig en ny design som inte är lika tråkig som den svart/vita jag hade innan. Nog för jag kan tycka att denna är lite tråkig och opersonlig också, men man kan ju ändra sen. Denna är då bättre än den andra :)

Nu ska jag fortsätta att kolla på Gullivers travels, den nya versionen med Jack Black :)






barnmorskan imorgon

Imorrn ska jag tillbaka på ett andra besök till barnmorskan, imorrn ska de tas blodprov vet jag i alla fall, sen kanske jag får lyssna på hjärtljuden, men är inte säker. De kan ju vara svårt att hitta hjärtljuden tidigt, men jag vet flera stycken som fått lyssna i vecka 15 så hoppas jag får de med. Men vet ej om de påverkar nåt att jag är överviktig, kanske är svårare att hitta då? Men så tjock är jag ju inte tycker jag :) Vi ser väl.

Jag ska i alla fall ta med mig Madde O imorgon, Niclas går ju utbildningen i Lycksele och detta är inget att ta ledigt för tycker jag, han ska ju ta ledigt den 7 mars så han kommer med på UL och de är viktigt!! :) Hans utb. är ju bara på 8 veckor så bäst att han är där och gör sitt bästa varje dag så han får de satans jobbet, ALLA MÅSTE HÅLLA TUMMARNA!!

Men som sagt, imorrn klockan 10 ska jag till bm och Maddepadde ska följa med, så jag skriver väl imorgon hur de gick och vad vi gjorde :)

Gud va jag längtar tills UL nu, vill se lill hjärtat vårat och man vet ju aldrig bf datumet kan ju förändras, vi har ju nu den 2 augusti, men på UL ser dom ju lite mer exakt, hoppas de inte blir senare iaf! :) Vill att de ska vara sommar nu så man kan njuta i värmen och sen kommer liten ut, ska bli så underbart!! ♥


rörelse i magen

Jag har ju känt typ 3-4 ggr nu att de är .. de känns som nervryckningar ungefär där nere, ja en bit nedanför navel, ovanför "puppbenet" typ :) och spelar ingen roll hur jag byter position så fortsätter de en stund, men slutar såklart efter ett tag, men har läst lite om hur de kan kännas och de var en person som beskrev precis som jag kände så är nog bebisen jag känner ibland, de är ju inte mycket men lite :)

MEN igår så kände jag nåt jag inte känt förut, jag satt helt vanligt i soffan och såg på tv och plötsligt känns de som att typ bebisen skulle ha slagit en kullerbytta i magen, jag kände hur de liksom vände på sig.. Kan ju varit bebisen de också?? :)))

Längtar SÅ mycket tills man får en go mage och känner tydliga sparkar och till och med ser på magen att den rör på sig :)) Men vet ju aldrig då magen kommer... Vissa har ju redan fått en liten mage nu i vecka 15, men eftersom jag redan har mage själv så kanske den inte syns fören vecka 20, eller kanske till och med 25 eller senare, vem vet.. Beror ju också på hur livmodern ligger, man kan ju ha en bakåtlutad och då tar de ju längre tid innan magen kommer fram och att man redan är en tjockis gör ju inte saken bättre ;) haha!

Men nog kommer jag att få en mage, de tror jag :)) Inte för att de är de viktigaste utan de viktigaste är ju saken i magen, att den har ett pumpande hjärta och kommer ut frisk och välskapt! :) ♥

Ska lägga ut en bild på magen från igår vecka 15 (14+3), och jag har ju som redan en rundad mage av mig själv :)







härliga söndag

Vanligtvis brukar inte söndagar vara så härliga, de är ju ändå slutet av veckan, sen imorrn är de måndag.. Men sitter här nere i lägenheten o ser lite solljus lysa in genom fönstret och den del av himlen jag kan se är iaf blå :) Så nu ska jag ta o fixa i ordning mig och dra med Nicke ut på en prommis, ev. ner till svärmor men hon var jätte förkyld i förrgår så får först ringa o höra hur de är med henne, annars hittar vi alltid på nåt annat :)

Tror jag ska ha min nya fleecejacka då jag går ut, då kommer jag verkligen att lysa upp :))

 




svåra frågor

Måste då säga att bidragen ikväll på melodifestivalen var rätt kass, bara ett som jag verkligen tyckte var bra och de var swingfly, tippade på att Danny o Swingfly skulle komma vidare direkt och så vart de :)
(Inte för att skryta.... höhö, men jag har swingfly's autograf på min studentmössa ;)

Har även suttit och kollat barnvagnar ikväll, jag är inte en sån som prångt måste ha en splitter ny, kan gärna köpa en fräsch begagnad. Har varit och kikat på blocket och en begagnad med alla tillbehör och som ser ny och fräsch ut kostar ungerfär 3500:- och då är de inte ofta någon sån är ute och de gäller o vara snabb när dom väl är de, för dom åker rätt fort har jag märkt. Men har även varit och kollat på sidan billigabarnvagnar.se och där har dom en sorts vagn jag kan tänka mig och dom är inte alls dyr, kommer ungefär upp i samma pris mellan 3000 och 3500:- och då ingår de man behöver, skötvätsa, myggnät och regnskydd m.m, men då är de en duo, så den har separat ligg och sittdel, men man kan ju köpa en mjuklift och ha i sittdelen, men de kanske är bekvämt med en liggdel från början... Har även kollar på Annaaxel.se, där har dom också billiga vagnar men då ingår inte typ myggnät och inte regnskydd, så då kommer de ju bli dyrare då man måste köpa till de, de är också duovagn. Dom vagnar jag har sett på varsin sida är ändå lik varandra de som skiljer mest är väl inköpskorgen, på den ena är de en vanlig klassisk i typ stål så att säga medans den andra har en djupare i tyg.... Svårt de här!!!

Fast de som är att jag har ju som velat haft en kombivagn m. mjuklift och ser ju ibland såna av märket Emmaljunga på blocket då o då och dom är ju snygg,, jaja, de är ju ingen panik än :))

Nu blir de snart sängen för min del, godnatt! :)


tidsinställt inlägg

Måste bara testa om de funkar, skulle testa för några dagar sedan men då när man tryckte på den lilla knappen som ser ut som en kalender så hände ingenting, men nu kommer de upp en kaldender så tycker att de borde funka och då ska alltså detta inlägg publiceras kl 20.00, vi ser väl ;))

Bjuder på en liten EGO BILD!!! ;)




limegrön

Idag har vi varit i stora staden, Nickes lillebror följde också med :) Vart inte så mycket inköp, men jag är var verkligen behov av en fleecejackalade på massa före jul med mammsen då vi var nere i Sundsvall i massa fina färger, turkos, lime grön var de färger jag vart förtjust i, tycker de är snyggt och skönt med fleecejacka. Men iaf köpte ju inte då så vart en idag som var på rea, kostade bara 150:-, en lime grön för fanns ingen annan snygg färg och är så tråkigt med svart + att jag vill köpa en täckväst som man kan ha över :)) Men hittade ingen idag, sen är dom ju så dyr tycker jag... Men men, får se om de blir någon framöver. Nu har jag iaf en fleece jag kan växa i, de är en killmodell tycker bättre om dom, dom är inte lika korta som tjejmodellerna är och bättre med lång också då man växer :))

Nu blir de bara att mysa i soffan tills melodifestivalen börjar :)
Trevlig kväll på Er!





klockan fyra

Jaha, då är klockan fyra.. Får väl snart ta o börja på o göra i ordning maten eller ja inte riktigt än.. Nicke kommer runt kvart över fem och jag börjar kl 18, men brukar nästan gå vid halv :) Så runt halv fem får jag kanske ta o sätta igång :)

Nu ska jag ta o läsa de sista i boken för idag, puh!



Plugghäst

Idag ska jag ju plugga har jag tänkt, eller jag MÅSTE plugga. Men känns som att jag gör allt för att slippa. Men ska se klart på unga mödrar på tv sen ska jag plugga :)

Annars har jag väl inte så stora planer för dagen. Måste skicka iväg valideringpappren, ska kopiera tjänstegöringsintyget bara på jobbet, onödigt att skicka orginalet. Måste köpa kuvert o frimärken också :)


Jäkla svanskota

Min svanskota dödar mig snart!!! Brukar få ont någon gång ibland, tror de är sen några år tillbaka då jag ramlade med snowboarden o hamnade med svanskotan rätt på blankisen. Men nu de senaste dagarna har de varit värre än vanligt o hållit i sig länge. Nu blir de sängen o hoppas på att de känns bättre imorrn, ska lägga mig o plugga lite.

Jobb imorrn 18-22, så blir plugga hela dagen. Sen jobb 7-12 på fre, sen blir de plugg den dagen med o skicka in uppgiften, är ledig hela helgen också, så ska städa klart hemma då o bara njuta av helgen försöka komma ut om de är fint väder, längtar verkligen till helgen då älsklingen är hemma på dagarna :)

Godnatt! :)

Vecka 15 (14+0)

Idag har jag gått in i vecka 15, GUD va veckorna går fort.. Halva tiden är verkligen nära nu tycker jag :)

Du är i vecka 15.
Du har gått 14 fulla veckor och 0 fulla dagar (v14+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 2 aug 2011
Du har 181 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod. Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

Egna anteckningar: Ja, täppt i näsan kan jag ju verkligen hålla med om, speciellt på nätterna, skit jobbigt att somna om efter att man varit upp på natten/morgonen och kissa också ska man lägga sig igen så är man vrål täppt.

Madde Madde dag

Ja, idag har varit en Madde Madde dag, har umgåtts med Madde O näst intill hela dagen, hon gick precis hem. Vi har varit o fikat på bageriet, sen har vi umgåtts och vart att vi åt middag tillsammans också, riktigt trevligt! :)

Sen har jag varit på kommunen idag också till chefen, skulle hämta ett papper som hon fyllt i åt mig angående om jag får validera bort praktiken på utb. eller inte. Men de är ju upp till läraren så jag ska skicka pappren imorrn, måste bara på jobbet och kopiera ett papper o ta ett brev så jag kan skicka de :)) Fick massa jobbturer av Maria också nu inför februari, har hittils fått 12 dagar, hoppas på att få ihop minst 19 iaf :) Hon sa även några lovande ord, dom hade inte pratat så mycket men troligen så kommer hon kunna ge mig ett vikariat, känns bra, hoppas de blir så :)

Har inte berättat för Maria om min graviditet, men känner ingen jätte panik över de eftersom att jag inte är anställd. Men ska berätta efter UL för då har man ju fått sett den lilla och sett att allt förhoppningsvis är som de ska. Så kommer väl att berätta runt vecka 20 och de är ju ganska så normalt efter de jag läst, har googlat lite som vanligt :) Har inte berättat för någon annan arbetskamrat heller, eller ja bara en, men hon ska också ha barn så i och med att hon berättade för mig berättade jag för henne. Men tycker att ingen annan har nåt med de att göra, har inte kommit någon riktigt nära så dom kommer ju se att magen växer framöver och jag vill ju berätta för chefen först..

Ja nu vart de en massa tråkig text, tänkte avsluta med en bild på Madde, här sitter hon på bageriet med mig o en bild på hur go Bertil var med mig igår :)






RSS 2.0