massa ord

Jaha.. Då är de lördag. Igår var vi till min syster Therese, var massa folk där o vi skulle äta kräftor, paj o massa annat gott.. Men lillfisen hade ont i magen + hungrig hela tiden så vi satt själv inne i tv rummet sen strax innan 9 somnade han en lite stund så då passade vi på att fara hem, synd att magen skulle krångla, men så äre :)

Sen märker jag att jag tycker att de är JÄTTE jobbigt att vara bland folk, nu har man ju varit hemma o så och de är ju lite annat att fara ut o träffa massa folk. Hade den känslan i kroppen hela tiden och kände typ att jag ville grina så då vi satt i bilen påväg hem så kom de ... Sen var jag nog trött också... Men vi fick ta igen oss inatt, han sov bra inatt :) Har varit stökig nu på morgonen men sover nu också så jag ska passa på o vila jag med.

Jag gruvar mig lite över Vindel-trippen, för de första o köra o så.. Jag hoppas lillen kan sova, för jag tycker de känns hemskt då ens barn skriker o inget hjälper... Sen är de de o träffa alla nu då man är så blödig... Men de ska väl gå bra.. Blir nog måndag vi far.. Eller imorrn får se... Känns som om att Nicke blir besviken om jag skjuter på de för att jag inte orkar också, han vill ju självklart visa upp sin pojk för Antons farmor o farfar Tommy o alla vänner.. De tycker jag också ska bli roligt men ibland känns de som att killar inte riktigt förstår.. De är ju vi mammor som gått igenom allt o de tar ju ett tag innan de som "lägger" sig.

Vi hade ju planerat att vi skulle till stan idag, men vet inte riktigt om jag orkar ... Men mamma skulle komma hit sen innan tolv så får vi se hur vi gör, jag skulle ju behöva åka... Köpa några grejor till lilleman o mig själv hade jag tänkt.. Jag har typ inga kläder om vi ska fara.... Måste ju ha bra tröjor för ammningen.

Jaja, nu ska jag snabb kolla runt på nätet sen lägga mig på soffan en sväng, tjing!

Hembesök av bvc

Nu sitter jag här i soffan med en liten sovande Anton bredvid. Har väl egentligen inte så mycket att uppdatera men kan ju berätta att idag är de dags för hembesök, så de kommer någon från bvc för att bland annat väga & mäta, mer vet jag som inte :) Men kan ju skriva om de sen..

Anton sov väldigt bra inatt, han var lite gnölig igårkväll, VÄLDIGT övertrött.. Hade varit vaken sen halv fyra på dagen vilket inte är något som han varit tidigare. Men han somna vid tjugo över tio igår sen sov han ända fram till halv tre, sen somnade om strax innan fyra och sov vidare till klockan sju sen brakade de till i blöjan så vi somnade aldrig om i sängen utan gick ner o bytte o dona sen åkte kläderna på. Sen fick Nicke sitta med lillen medans jag hoppade in i duschen, skönt att kunna göra så, kan man ta lite extra tid på sig i duschen ;)

Har nästan nyss stått o gjort egen pizzadeg för idag blir de hempizza!! :) Ska iväg på affärn sen också för att handla riven ost bland annat. Nu vakna lilleman!! :) Men jag skriver väl kanske sen om hembesöket, vad han vägde o så.. SPÄNNADE! :) Hoppas han gått upp nu då så att jag vet att jag har tillräckligt med mat :) Lilleman vaknade inte alls, tröttfisen somna om igen :)

Nu ska jag fortsätta se tv, hejsvejs! :)

Förlossningsberättelse


Här kommer min förlossningsberättelse ...som vart ganska lång :)




Klockan strax efter 21 på lördag den 13 Augusti så börjar jag få känning av värkar utan någon som helst förvarning, hade inte känt något tidigare, jag och Nicke hade tidigare på kvällen promenerat upp till shell och tillbaka och kände inget då, allt var lugnt, men som sagt efter 21 känner jag hur de börjar göra ont nere i ryggen som en kramp ungefär. Eftersom att jag inte känt något liknande tidigare så började jag klocka värkarna och då kom dom regelbundet med 6-7 min mellan varje och varade runt 1 minut. Vid 21.40 ungefär så gick jag på toaletten och upptäcker då blodblandat flytning i massor, såg mest ut som blod bara som var något blandat. Jag hade ont o blev lite rädd så ringde då mamma som tyckte att jag skulle ringa förlossningen, så de gjorde jag. Hon på förlossningen sa att de var på grund av att de hade startat för mig och hon sa att de kan liksom börja nu eller vara så här någon dag men jag skulle återkomma om de vart värre och om jag eventuellt skulle in sen pratade hon lite om vad jag själv kunde göra hemma för att lindra. Jag ringde då sen mamma igen och uppdatera henne om läget eftersom att hon skulle skjutsa in oss om vi skulle in.

Tiden gick och värkarna blev värre, jag bad Niclas komma ner för att fylla en pet flaska med hett vatten som jag kunde lägga bakom ryggen men de hjälpte inte särskilt mycket. Tiden gick och värkarna blev mer intensiva så jag valde att sätta mig på en pall i duschen, de kändes ju lite bättre så jag duschade tills att de vart kallvatten och då vart de ju stopp. Sen la jag mig på soffan men de vart bara värre tills slut ringde jag förlossningen igen för att tala om att nu gör de verkligen ont så då tyckte hon självklart att vi skulle fara in så då ringde jag mamma som skulle komma och började göra i ordning mig inför färden, kolla bb-väskan och allt, klockan var väl då kring 01.00 och då kom värkarna med 3-5min mellanrum & höll sig i runt 1 minut.



Sen började resan ner, värkarna kom tätare och tätare och aj aj aj vad ont jag hade men mellan värkarna så var allt som vanligt så de var ju skönt, men då värkarna kom andades jag så hela min sida av bilen immade igen, haha. Sen kom vi ner runt 02.15 och jag vart då inlagd på ett rum och barnmorskan Solveig fixade för att ta kolla ctg-kurva. Och då skulle man ju ligga still så låg halvt på sidan men man ville ju bara åla sig i sängen då värken kom för de vart ondare o ondare. Solveig tog och undersökte mig och de visade sig att jag då var öppen 4cm.



Sen fick jag ligga med ctg och den tappade kontakten lite av o till så jag fick ligga med den länge o värkarna vart värre o lillens hjärtljud gick upp till 170-180 och han var väldigt livlig, så klockan 3.35 efter jag kissat fick jag fortsätta med ctg för att hon skulle se att han lugna ner sig så skulle jag sen få bada.

Kl 4.00 tas ctg bort och nu känns värkarna även fram till ner i magen, blir nu förflyttad till ett förlossningsrum där jag får hoppa i badet och GUD SÅ SKÖNT! De varma vattnet drog ner smärtan mycket, var ett sitt badkar som var väldigt bekvämt. Barnmorskan kom in under tiden och serverade mig nyponsoppa och kollade hjärtljuden några gånger.



Runt 5 tiden steg jag upp ur badet, orkade inte bada mer sen kände jag mig illamående och 10 minuter senare kräktes jag upp all nyponsoppa som jag tyckte var så god, men de var bara ett bra tecken :) Strax efter sätter jag mig ute på sängen och värkarna är så väldigt starka och jag erbjuds lustgas som jag tar men tycker inte att den hjälper utan blir att jag kastar iväg den och andas igenom värkarna så gott jag kan, blir att jag typ ålar mig i sängen också, kändes som att jag inte visste vart jag skulle ta vägen för smärtan var så intensiv.



Kl 05.55 tar Solveig hål på hinnorna och jag känner hur varmt vatten sipprar ut och de upptäcks att lillkillen har bajsat i fostervattnet, Solveig sätter även en skalp på huvudet för att se fosterljuden då ctgtjoffsan tappade kontakten hela tiden men då hon satt dit den fick jag en värk och ålade mig så den for av så då fick hon sätta en ny. Hon undersöker mig även och jag är nu öppen 7cm. Efter en stund kommer orden "jag klarar inte mer nu, jag måste få nåt", nu gör värkarna JÄTTE ont så jag bestämmer mig för eda (ryggbedövning), men eftersom att bebisens fosterljud går ner då jag får en värk så tillkallas doktor Per som ska ta ett blodprov från bebisen huvud för att kolla syresättningen i hans blod så att han inte är stressad, så han kommer klockan 6.20, jätte jobbigt att lägga upp benen i vädret i gynposition och ligga blixtstill för värkarna som kommer hela tiden så jag säger att jag måste kissa först, så gör de kl 6.35 får massa värkar under tiden till på och från toan, sen fixar vi provet och de såg normalt ut sen direkt efter så kolla Solveig hur öppen jag var och då var jag öppen 9cm så eda var bara att glömma och tur de för jag ville egentligen inte :) Så onödigt egentligen med provet på lillen sen satt dom nål på mig också innan jag gick o kissa men den lyckades jag dra ur då jag skulle torka mig så dom satt en ny på andra handen som egentligen inte heller behövdes men de visste vi ju inte då :)



Sen klockan 07.00 blir de ny barnmorska som kommer in, Nina Andersson. Jag ligger då på sidan med ena benet i benstödet, krystvärkarna hade då börjar 06.55 och då nina kom in låg jag o ville bara  trycka på. Jag ändrade då ställning till gynställning, liggandes på rygg med benen i benstöden. Kan ju säga att de var SÅ SKÖNT att få krysta och jag tog i av bara den, klockan 7.07, 4 krystvärkar senare så var lille Anton född, världens finaste pojke på 4250g och 52cm lång. Pappa Niclas klippte navelsträngen.



Sen var de dags för Nina att trycka på magen så moderkakan kom ut och allt de där och sen vart de även så att hon fick sy 4 stygn inne & 4 ute. Men detta gjorde inte ont alls för då hade jag ju mitt lilla hjärta på bröstet :) Sen fick jag några tabletter jag skulle ta 3ggr om dagen i 3 dagar för att de ev. vart nå hinnrester kvar i mig som skulle ut.



Jag hade min älskade Niclas med mig på förlossningen men även mamma, lille Antons mormor som var ett väldigt stort stöd, ångrade inte en sekund att jag hade med mig båda :)



Att föda barn är verkligen en upplevelse som inte går att beskriva, denna otroliga smärta som direkt efter bara försvinner. Jag kommer inte ens ihåg hur värkarna kändes, jag vet att dom gjorde otroligt ont, verkligen i slutet men jag kommer inte ihåg hur dom kändes, helt sjukt! :) Men min förlossning gick väldigt snabbt och de tyckte jag var skönt, hade aldrig haft några förvärkar eller liknade. Sammanlagt gick allt på 10 timmar varav 5 timmar hemma och endast 5 timmar på förlossningen :)


jobbiga hormoner

Guuuuud vad jobbigt de är med alla dessa hormoner!!!
På eftermiddag/kvällen är de kört, jag grinar för ingenting. Nicke nämde för mamma då hon var här att jag varit ledsen under gårdagen och jag satt då bredvid i soffan o vad händer?? Jag blir ledsen då jag börjar tänka på de igen ...

Så ni som känner o pratar med mig, nämn INTE något om detta till mig för de går inte jag blir bara ledsen o de är SÅ jobbigt. Jag gruvar mig för att fara till Vindeln nu o träffa alla, är rädd att jag kommer vara ledsen o de blir bara jobbigt med allt folk.. Vissa kanske förstår men andra inte. Sen tror väl alla att man är helt slut bara för att man grinar men de är inte så, men kroppen är säkert trött men de är bara de att hjärnan känner inte av de...
Jag försöker tänka på annat men de går en stund men sen blir de tårar... Sen kan de gå över huxflux men sen komma tillbaka, men de är väl så med dessa hormoner + att allt har ju som gått snabbt, förlossningen o sen inne 2 dagar sen hem och nu har de redan gått en vecka... De är väl nu som tiden liksom hunnit ikapp.

Nu ska jag lägga mig på soffan, eller om jag kanske ska ta fika först. Jag glömmer bort och äta också och de är inte bra. Vid lunchtid idag åt jag första målet vilket var 2 mackor + 1 glas juice sen gick vi ut o gick drack då 50cl pet flaska med ramlösa sen då jag kom hem tog jag en ballerina kaka + en muffins sen vart de 3 varma mackor till middag och detta tycker jag inte är tillräckligt... Imorrn blir de "riktig" middag. sen ska jag försöka fika lite mellan målen, man blir ju trött om man inte äter också...

Men men, nu ska jag fika sen vila innan lilleman ska ha sitt nästa mål :)

saturday

Lite dåligt med uppdatering nu, men blir inte att man sitter vid datorn så mycket och gör jag de så blir de en snabbis för att kika fb & lite bloggar typ :) Men de blir väl bättre, känner som inte så mycket för att skriva hela tiden nu, inte så konstigt då man har en lite sötskrutt här hemma :)

Men kan ju meddela att i natt vid blöjbytet så ser jag att naveltjoffsan lossnat, skönt! Den var bara ivägen för blöjan o vart ju blodigt o så, men nu är den veck så nu har han sin riktiga navel :) Sen tog vi och premiär badade imorse, lilleman gjorde inte ett ljud ifrån sig, han njöt och tyckte att de var skönt! Men han är nu väldigt torr i huden så smörjer med babyolja, men de kan ju lätt bli torr i huden då man gått över tiden, de har inte lika mycket fosterfett.

Sen tog han ju även och bajsa idag för första gången efter att barnbäcket kommit ut förstås. Men skönt att han bajsa så man liksom vet att de fungerar :) Så de var en rejäl laddning o när jag stod och då jag precis tagit bort skitblöjan o torkat bort o gjort klar för att sätta på en ny, vad gör grabben då?? Pinkar på mamma, rätt ut värsta strålen sen då han var klar tog han o sket lite till... Började vrål skratta och Nicke också som stod o kolla på :)) HAHA!

Sen så fick vi besök utav Bea & Rickard idag, väldigt trevligt! De hade med sig present till lillkillen, "boken om mej" där man kan skriva lite och sätta in bilder, som ett fotoalbum men fin framsida, en body sen hade Bea stickat små tofflor, jätte söta. Så tack så mycket för de! :)

Sen igår var min faster m. familj på besök för att se lillen, så fick även där presenter. 4 bodys, 2 med kortärm & 2 med långärm, en mössa, en fleecejacka och ett par jeans allt i stl 62 så han har nåt att växa i :)

Nu håller lilleman på att vakna snart tror jag, matdax snart :) Ska fortsätta kolla på sommarkrysset, känns konstigt att de är lördag och imorrn har de gått hela 7(!) dagar sen förlossningen, redan 1 vecka... :)

Sen måste jag bara skriva att de är väldigt jobbigt med dessa hormoner i kroppen, börjar grina för ingenting och stackarn Niclas undrar då självklart var de är o när man svarar "ingenting" så är de ju svårt att tro att de är ingenting då man grinar, man brukar ju grina för att de är nåt. Men de är som ingenting, jag blir bara ledsen.. Jätte jobbigt Ögonen vattnas typ bara av att jag skriver om de, fyyy!!! Men de går ju över, tur att man har mera av dom bra stunderna, behöver bara kolla på sonen så blir så känner mig sig glad (men då grinar man ju nästan för de).. Ja dessa hormoner kan vara riktigt jobbiga :) Sen då de väl börjat gått över men de syns fortfarande att jag varit ledsen också frågar Nicke, "vad är de" då blir jag typ ledsen av de... Nä, nu ska jag inte skriva mer om de :)

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll! :)

Nu är han här!

Den 14/8 klockan 07.07 föddes våran älskade och väldigt efterlängtade Jan William Anton Kvick ♥ 4250g & 52cm lång våran stora lillkille :) Förlossningsberättelse kommer framöver :)

Kan berätta att förlossningen gick fort tycker jag, 10 timmar från första värk varav 5 timmar inne på sjukhuset och då 5 timmar hemma. Men nu är han äntligen här så som vi längtat, en väldigt snäll & lugn liten kille :)


















Avslutar med en bild på mig & magen två dagar innan förlossningen :)


BF+12

Riktigt dåligt med uppdatering här nu, men just nu är man ju lite less på allt så inget blir roligt.
Igår hade jag en riktigt dålig kväll, kände mig väldigt less så bara typ grina. Har ont i kroppen nu och jag orkar liksom inte vara så här otymplig mera, men som sagt på tisdag är de stopp.. Känns skönt att ha en stoppunkt, men mer gruvsamt. Vill att de startar av sig själv!! Helst nu i helgen.

Blir vi igångsatt på tisdag är de även på min systers sambos födelsedag. Fast jag bryr mig inte om de för jag vill bara ha ut bebisen, orkar inte vänta mer. Jag följer en annan gravid tjejs blogg , de skiljer 10 dagar mellan oss, jag är på +12 & hon +2 och hon hade skrivit om att de ska vara fullmåne inatt och myten säger att då är de mer förlossningar och vattenavgånger så jag håller tummarna för mig själv först och främst men sen även alla andra gravida som har bf, eller har gått över så de är dags :)


Idag har vi inte gjort så mycket, klev upp halv 10. Sen var jag ute o pilla på gården medans Nicke klippte gräset. Sen for vi en sväng och kikade på ljungarocken område sen handlade vi och då vi kom hem satt mammsen och solade på våran bro i väntan på oss. Vi har suttit i solen o gottat oss sen beställde vi mat och hämtade o satt o åt ute :) Men sen for mammsen hem för att koka saft och nu sitter jag här. Ska väl inte göra så mkt mer ikväll, ska väl fara förbi Ljunga sen och lyssna o kika, Takida & Dead By April som spelar, hur mycket folk som helst, verkligen lyckat!! :)


Nu ska jag fortsätta surfa runt, trevlig kväll! :)


BF+11

Dagarna är samma just nu.. Gör inte så mycket speciellt..

Var ute o åkte med mammsen en sväng nu på kvällen men annars har de varit lugnt idag, inga känningar på bebis fronten heller.. Jag hoppas att lillen vill ut här i helgen annars blir de som sagt igångsättning på tisdag.

Nu blir de att de någon film, ha en bra kväll!

BF+10

10(!) dagar över...

Jag orkar inte ens skriva något speciellt. Kan de inte bara sätta igång? Tydligen inte....

update.

Håller på att tvätta så snart är väl första maskinen kvar sen ska de tvättas en till. Har hållt på o pysslat i tvättstugan, vikt om handdukarna o allt så de inte ser så rörigt ut :) Ska ta och dammsuga där inne hade jag tänkt också, sen ska de städas lite mer här på nedervåningen.. Funderar på att byta sängkläder i våran säng också ...

Måste sysselsätta mig med någonting så man får tiden att gå.... Känner mig lite små hungrig också så måste ta mig något att fika innan jag sätter igång med nåt...

Bf+9

Ja då är vi inne på 9 dagars övertid, slår vad om att de blir igångsättning.. Som jag helst ville slippa!!

Men iaf, som jag skrev igår så gick en del av slemproppen och den har fortsatt att gått hela natten och en del nu på morgonen så man kan ju alltid hoppas att de vill starta av sig själv, efter att proppen gått så ska ju förlossningen starta inom 1-7 dagar, men vi ser väl :)

Jag har inte haft nå värkar eller nåt inatt. Just nu skiter jag som i allt känns de som... Inget känns roligt!! Jag är less!!!


Idag händer de nog inte så mycket, inga planer alls förutom att vääääänta!!


Slemproppen

Kan ju uppdatera att de nåt har ju hänt iaf, en del av slemproppen har gått. Dock var de inte mycket så den kommer väl i omgångar kanske, men nåt har ju hänt iaf :)

Har lite ont i ryggen av o till men inget jätte speciellt men vi ser väl vart de hela tar vägen :)


BF+8 ; Hinnsvepning

8 dagar över, är idag i v 41+0.

Måste bara säga att så fort man inte uppdaterar på fb så tror alla att man är på bb, haha!

Tänkte att jag ska berätta om besöket hos barnmorskan som gjordes idag kl 12. Vi pratade lite från början som vanligt sen var de dags för gynstolen, men då frågade hon om jag var intresserad av att testa akupunkturnålar i benen för de ska tydligen vara effektivt, så varför inte. Så då började vi med att sätta en nål i varje ben, att sätta in dom kändes inte alls sen skulle hon snurra på dom och från början kändes de inget sen vart de ondare och ondare och då jag inte klara av mer så skulle jag säga stopp så lät man dom vara så.

Sen med nålar i benen begav jag mig mot gynstolen och de var dags för hinnsvepningen. Hon hade förklarat innan att de kan vara svårt att få tag i tappen på förstföderskor osv osv men med min gick de bra, hon vart förvånad över hur mjuk den var och tappen är från början 4cm sen ska den utplånas helt, men var redan nu halverad alltså 2cm + att jag var öppen 2cm och tappen var jätte mjuk så hon töjde lätt upp till 4cm men stannade där och stod och töjde o töjde från två riktiningar så att de hade chans att stanna så, men vanligtvis så drar de tillbaka sig. De gjorde inte så ont som jag förväntat, eller jag hade inte riktigt föreställt mig hur de skulle kännas. De gjorde inte ont men de var obehagligt, en stark molande värk nere i magen... Men de gick bra! :)

Sen kollade vi blodtrycket och de låg på 140/80, denna gång var de undertrycket som höjts o övertrycket sänkts. Men värdena skiter vi i nu sa Christel, nu ska bebisen bara ut!!! Jag skulle höra av mig till Christel på fredag om inte bebis har kikat ut för då ska hon boka tid åt mig på förlossningen för igångsättning, och de kommer ske på tisdag. Då vet man iaf att detta har ett slut, men jag hoppas att de ska komma igång nu av de här.

Sen ska jag berätta vad Christel mer sa :) Hon frågade om vi hört talas om spermanågonting... och hon förklarade att de som är i sperman är samma som man sätter igång förlossningen med när man gör igångsättning. Hon sa att trots att man inte tycker de är så skoj så är de effektivt. Så hon sa "vi börjar iaf med fas 1 här" hhaha :)) Så vi ser väl vad de blir med den saken. De är inte direkt roligt då man känner sig som en flodhäst men vi ser ;) haha

knäpp i magen

Jag måste fråga Christel (bm) imorrn om en sak jag nu undrat ganska länge... Då jag sitter ner och slappnar av och bebisen börjar röra sig nu då de är så svinigt trångt i magen så knäpper de till ibland, samma ljud ungefär som när man knäcker ett finger, så låter de.. Vet inte vad de är?? De är ju inge farligt men skulle vara roligt o veta vad de är som låter :)

Imorrn kl 12 har vi ju tid hos bm, lär ju börja med att kolla blodtryck o bebis o allt sen hinnsvepningen, nästan så jag längtar för jag vill se sen om de blir nå resultat av de, man kan ju hoppas att de funkar o att de är väldigt effektivt. Men de kan ju ta upp till 48h som sagt om de ens vill funka. Roligt att höra om man är nå öppen redan också eller hur de synes där nere...

Jag ser väl om jag uppdaterar nåt innan vi far annars så blir de efter besöket :) Nu tror jag att jag måste ta något att fika, vart så hungrig ;) haha


dusch, tvätt o städ

Nu har jag nyss duschat, härligt de är med en varm dusch!! :) Jag hade låst dörren för ovanlighetensskull o där står jag blundandes i duschen, så öppnar jag ögonen o där står en människa o glor på mig, NICKE!!!! Fy så rädd jag vart, jag blir typ arg lite snabbt då jag blir rädd men sen gick de över o jag duscha klart ;)

Sen bytte vi duschdraperi till ett sprillans nytt :) Har även slängt in en tvätt o har massa mer som ska tvättas. Massor av handdukar, har bytt ut alla på badrummet, funderar även på att tvätta badrumsmattan.. Sen ska jag plocka undan lite här på nedervåningen, ska fara iväg med källsorteringen också så man får bort de från tvättstugan.

Jaja, nu ska jag sitta o dra mig lite o låta håret självtorka lite innan jag som sagt sätter igång med allt göra :)

BF+7

Jaha, då var vi 1 vecka över tiden. Detta verkar dra ut på tiden. Imorrn är de iaf dags för hinnsvepningen, får väl se hur de hjälper. Vill ju åka in medans jag har folk hemma som kan skjutsa in mig helst, på fredag drar alla iväg till Västerås och släktträff, hade ju varit roligt om man fick följa med, segbebbe!! :) haha


Idag är ännu en planlös dag, ska då jag tagit mig kraft o orkar, då ska jag stoppa i en tvätt sen ska jag plocka undan lite grejer o så. Dammsuga av nedervåningen. Jag hade glädjeligen sovit mera om de inte vore för den satans flugan som är i sovrummet, hatar cpflugor som flyger o sätter sig på samma ställe om o om o om o om igen.... Så då vart jag så irriterad då den har varit på mig sen typ 6 imorse så då steg jag upp!!

Idag är ju den dagen som jag gissat på att liten ska komma, men jag tror att jag har fel. Sen kommer säkert inte fören typ tors, el fre. Eller någon annan dag.. Bara någon dag!!

Lista

..för att fördriva tiden

Vad är det första du tänker på när du vaknar?
– Inte hänt nåt inatt heller...
Har någon sett dig i underkläder de senaste tre dagarna? – Ja, min sambo :)
Om du var så full att du inte kunde gå, skulle den person du senast pussade ta hand om dig? – Ja!
Har du någonsin pussat någon som varit hög? – Bara hög på kärlek ;)
Vad skulle du säga om personen du har känslor för skulle plinga på din dörr? – Varför plingar du på dörren då du bor här?
Vem tog senast på din rumpa? – Nicke.
Har du syskon som är äldre än 21? – Har två systrar o båda är äldre än 21.
Hur fick du ditt senaste blåmärke? – Jag har ingen aning.
Har du någonsin fundera på att pierca din tunga? – Den är redan piercad.
Brukar du tänka innan du talar? – För de mesta.
Skulle du någonsin kunna tatuera dig? – Har en o fler kommer de bli.
Har du någon av motsatt kön du kan berätta allt för? – Ja!
Tror du att du skulle klara en månad utan att svära? – Troligen inte, de slinker alltid ur någon svordom utan att jag tänker på de.
Man vet aldrig vad man har innan man förlorat det. Sant eller falskt? – Lite både och. 
Har du någonsin kysst ett ex efter att ni gjort slut? - Ja.
Vilka ställen har du varit på under de senaste tre timmarna? - Sängen, soffan & toaletten.
Vem har du umgåtts med idag? – Eftersom att jag nästan stigit upp så har de bara varit Nicke än så länge :)
Är du en elak person? – Nej.
Om du hade en miljon, säg en sak du skulle köpa? – Finns mycket, en kombibil bland annat :)
Vad lyssnar du på just nu? – På ljudet från då Nicke spelar GTA.
Tror du att andra människor tycker illa om dig? – De hoppas jag inte, men finns ju alltid någon som gör de.
Om du var jagad av en alligator, vad skulle du göra? – Ta mig till ett ställe där den inte kan ta mig.
Är du lycklig? – Väldigt!
Vem kramade du senast? – Nicke.
Är du rädd för mörker? – Verkligen!!
Vad drack du senast? - Varm oboy.
Tror du att två ex kan vara vänner? – Vissa.
Skulle du vilja vara berömd? Om ja, för vad? –  Jag vet inte, kanske. Kanske som artist!
Nämn någonting du verkligen vill ha just nu? – Bebisen utanför magen!
Finns det någon person som du aldrig vill förlora? – Inte bara någon utan flera!
Hur många gånger finns a med i hela ditt namn? - Anna Madeleine Hjalmarsson = 5

BF+6

Jaha, ännu en dag. De är går ju varken in eller ut... Händer absolut ingenting!
De är lika bra att inse att vi kommer åka till barnmorskan på tisdag och göra den där hinnsvepningen och hoppas på att den funkar. Ååå, hade verkligen hoppas på att de kunde komma igång. Hade väldigt gärna velat åka på släktträffen för de kan vi inte göra om jag inte fått eller får senare i veckan för då blir de för tätt inpå. Vill ju kunna ha 2 dagar minst på sjukhuset sen någon dag hemma innan man far iväg, man lär ju vara skapligt trött.

Men vi kan ju inte dra ut ungen :) Ajaj för hinnsvepning!!! :))


Idag blir de inte mycket som ska göras, har inga direkta planer alls.. Ska väl ta o äta någon frukost nu i alla fall sen får man väl se vad som händer :)

Ett försök

nu har jag stått och guppat, suttit och guppat, har nyss (trots blodtrycket) varit ute på en rask promenad och JÄVLAR vad magen vart hårt och kändes som träningsvärk på ena sidan.. Är inte van o ta raska promenader nu med den här tjockklumpen framtill annars då man traskar på så gungar man ju typ fram :) haha! Jaja, jag har då gjort lite OM de nu ens hjälper...

Man kan ju åtminstonde försöka ;)

BF+5

Jaha, 5 dagar över idag då. Känns lite som om man kan sluta hoppas att de ska komma igång av sig själv. Lär väl bli hinnsvepning på tisdag. Jag som hade hoppats på att den lille ska komma ut så man hinner vara med på släktträffen, skulle vara roligt. Men vad ska man göra? Man kan ju inte tvinga ut sin bebis.

Dagarna blir så trist då man går över, man känner bara "jaha, en ny dag igen, vad ska man göra idag då?".... Man kan ju inte göra något jätte speciellt heller känns de som. TRIST!! Hon sa iaf att på tisdag så ska vi göra hinnsvepningen ordentligt så att de verkligen kommer igång isåfall, fy va ont de låter!!


Jaja, nu är de bäst man fixar sig. Jag har duschat så sitter i handduken o liksom torkar till lite så ska jag klä mig o greja sen fara till mammsen sen vidare till stödemarknan. Undra om man kanske ska ta ut en liten slant så man har o spendera ifall man hittar nåt fint :)
Får se om man kanske ska satsa på selånger sen om man känner för de då.. Får se :)) De är ju typ om 2 helger eller nå sånt...


Jamen nu måste jag fixa mig så jag blir klar någongång.
Har ni nåt bra tips på hur man kan få igång förlossningen, skriv! Nog för att man läst om de mesta, annanas, hallonbladste, sex osv osv.. Men finns de inget annat som verkligen funkar? ...
Nä, bebisen kommer då den känner sig redo!

BF+4

Nu har vi nyss nästan kommit hem från Ånge, Nicke var ju på den där infon o jag satt i bilen i väntade 1 timme, höll på att somna :) Sen gick på caféet på konsum och köpte oss varsin baguette som var skit god. Sen for vi på ica och handlade några prylar sen for vi hemåt och nu är vi hemma :)

Har tagit upp parisare ur frysen som vi ska steka o äta idag, blir gott! Snart ska vi fara till bm också, kl 14 ska vi ju som sagt vara där. Spännade att se hur de ser ut med allt :)

Pratade med mammsen då jag satt o vänta på Niclas för hon var också påväg upp till Ånge på jobbet och då sa hon att de kanske är nåt på G snart för hon hade drömt om bebisar, hon kunde inte minnas riktigt vad men de var om bebisar. Och faktiskt inatt så har jag varknat flera gånger av molande värk nere i magen & ryggen men inte nå jätte märkvärdigt men jag har ju liksom vaknat av de, men då jag klev upp så har de inte varit nåt speciellt, lite ont nere i ryggen så vi ser väl. Kom ut nu bebis!!! :)

Nu ska jag fortsätta se tv, top model australien! :)

bingolingo

Ikväll så har jag o systeryster varit på bilbingo dock ingen vinst, men de gör inget :) Kul o vinna men roligt att göra något bara o få kvällen att gå. Var mycket folk, inte så konstigt då potten på lyckonumren vad 26.000:- & 13.000:-, men de var ingen som tog den så nu höjs de till nästa gång med 2000:- inte så dåligt om man har den turen o prickar in lyckonumret ;)

På bebisfronten är de inget nytt, den rör sig som vanligt men inga känningar på något annat. Men idag fick den heller inte komma då bebisens faster fyller år idag o man vill ju att den ska ha sin egen dag, alltså inte samtidigt som släktingar iaf :) Sen får den helst inte komma inatt eller imorrnbitti isåfall efter 12 som jag tidigare skrev.
Imorrn ska vi ju upp till arbetsförmedlingen, ska åka vid typ strax efter 9, gör inget om man är där lite tidigt tycker jag. De är bara skönare :) Sen ska vi nästan direkt fara till bm, ska ju vara där kl 14. Är nästan så man vill att man har lite äggvita så man blir inlagd o kanske igångsatt ;) haha! Närå, de är ju bra om man inte har de..

Men jag skriver imorrn efter att vi kommit hem :)

Nu blir de lite mer tv tittande innan sängen, godnatt!

BF+3

då är vi inne på tredje dagen över. Blir de ingen bebis eller vad är de här? :)

Idag vet jag inte alls vad man ska hitta på. Igår satt jag upp de nya gardinerna i köket, super snyggt!! Bytte taklampan också o dona på :) Älskar då man har ett rent o snyggt kök :P

Kanske bara blir en se på tv/film dag, men jag har dåligt med ro att göra de men ser väl :) Men ikväll då ska iaf jag o stora stora syster på bilbingo, har blivit ändring för oss nu 2 el 3 ggr, men ikväll ska vi dit.

Tors - Bilbingo
Fre - Arbetsförmedlingen kl 10, barnmorskan kl 14.
Lör - Stödemarknad?
Sön - Stödemarknad?

Ja, här är väl lite av vad som komma skall, torsdag & fredag är ju bestämt men får se, vi ska väl på Stöde marknan en sväng antingen lör el sön tror jag :)

Nu ska jag väl ta mig något till frukost, vad nu de skulle vara. Kanske ska koka en gröt? Vet inte alls vad jag är sugen på idag.. Måste fundera på vad vi ska äta idag också så jag kan ta upp något ur frysen :)

finväder

Lyckades somna här nere på soffan från typ kl 9 till nu halv 11, skönt! Men fortfarande skallebank i huvudet, men de går väl över under dagen. Ska ta mig något att äta sen ska jag diska undan också sen kanske man skulle gå ut en sväng o sitta där i värmen :)

trött & ont i skallen (BF+2)

De är precis vad jag är o har. Är trött och huvudet bankar. Man sover inte direkt så bra, upp var andra timme i princip för att pinka o då blir de upp ur sängen, ner för trappen, på toa, upp för trappen o lägga sig i sängen. Till slut vart jag så less imorse nu vid 6 tiden så la mig här nere... Ååå vad huvudet värker. Måste leta fram alvedon!


Sen skulle jag ta ett glas juice nu kl 8 då jag vaknade o då jag kolla på kylskåpet så kollade jag på Nicke kallelse till arbetsförmedlingen och där stod de att han skulle vara där onsdag 5 aug, hallå?? Är de då onsdag eller fredag? För de datumet o dagen finns inte detta år iaf. Men vi ringde o de var fel skrivet o han ska dit på fredag som vi trodde. Så väckte Nicke i onödan egentligen men men .. :) Bättre o vara säker då han verkligen vill på den här infon.


De blir jätte fint idag med, undra vad man ska göra då? Ja, jag ska ju bara ta de lugnt men ska man bara vara hemma eller?? Ja de blir nog inte stugan då min syster är där o har sista barnkalaset för barna, man vill ju inte direkt vara där o sola & bada då så blir nog att vara hemma skulle jag tro.

Jaja, nu ska jag lägga mig på soffan o kika tv :)

less

Jag vet att jag bara gått 1 dag över tiden och de kan bli 13 till men de vill jag verkligen inte. Jag orkar inte vara gravid längre, nu är de bara jobbigt. Magen är i vägen, man får inte sova som folk. Visst att man sen kommer vara vaken flera gånger på natten på grund av bebisen men de är inte samma sak. Nu har jag sprängade ont i blåsan flera ggr på natten så måste jag konka min tunga kropp ner för trappen på toa sen upp igen o försöka hitta en skön position.

Vill träffa bebisen nu så snälla lilla vän bli redo o kom ut till våran värld för vi längtar efter dig!
Ikväll är en sån kväll då man bara vill ligga o grina, känner mig ledsen för ingenting..

Hoppas pyret vill komma snart.

vecka 41 (40+0) besöket hos bm

Ja, nu har jag varit hos barnmorskan.
Övertrycket hade stigit ännu mera, men undertrycket ligger väldigt bra. 150/70 ligger blodtrycket på. Hade ingen äggvita i urinen, hade jag haft de hade de blivit sjukan. Så de var väl både bra o dåligt ;) Närå, men de var ju bra att de inte var nåt sånt.

Mitt sf-mått låg nu på 37, bebise mådde bra, starka hjärtslag 128 låg de på. Enligt Nicke sa barnmorskan HAN då hon lyssnade på hjärtslagen, jag tänkte inte på de. Så antar att hon tror att de blir en kille o de mesta tyder ju på de, men vi ser ;) Sen trodde hon att vikten kommer ligga på strax under 4kg, knubb bebis ;)

Stora syster tror att den kommer ligga på över 4kg, tycker att jag ska packa ur stl 50 ;) haha!

Men iaf, ska tillbaka på fredag o kika blodtrycket o ta urinprov liksom inför helgen så att hon ser att de är lugnt.
Om vi inte åker in då, men de tror jag inte :)


Men annars så tyckte hon att allt såg bra ut, hade gått upp 3kg sen sist, alltså på 7 dagar. Vätska, vätska, helt sjukt!!

BF+1

Jaha, då är vi en dag över tiden o fler lär de ju bli :) Ikväll ska vi iaf till bm o kika blodtrycket. Jag vet inte om hon kommer kolla något mer, lär väl kanske kika hjärtljuden på bebis o så också. Sen ska vi väl kanske prata om hinnsvepning. 75% av alla som gör hinnsvepning startar förlossningen inom 48h, dock är de ju 25% som de inte funkar på. Och de kan medföra smärtsamma sammandragningar samt blödningar. Men de flesta som jag läst gjort de har de funkar för o någon har de ju inte gjort de för men har inte fått nå smärtsamma sammandragningar eller så. Värt å testa iaf :)


Idag ska jag absolut inte göra någonting har jag tänkt. Jag ska äta frukost nu snart, sen ska jag diska undan sen ska jag nog lägga mig på soffan eller nåt, ska då inte göra något. Ska duscha under dagen också, gör nog de alldeles innan vi ska iväg till bm, ska ju vara där kl 19´ikväll :)


Guud, jag känner mig trött hela tiden känns de som. Hela dagen igår var jag trött, somnade t.om. efter maten o sov fram till kl 20 sen var jag ändå trött från de att jag vakna till att jag somna igen... Känner mig trött nu också. Men de går nog över :P

Nu blire frulle, tjing!

BF

Då har vi kommit till DEN dagen, inte vilken dag som helst utan idag är de beräknat att lillfisen ska komma ut.
Har absolut inga känningar i huvudtaget, men de kan ju komma plötsligt.
Idag har vi bf enl. RUL & imorrn enl. sista mensen, så vi ser väl :) Imorrn ska vi till bm också, kolla blodtrycket. Ja man får ju se då också ju, är blodtrycket högt kanske man måste in? Troligen inte.


Men nu kan de verkligen hända när som helst, vårat lillhjärta är verkligen välkommen. Vi längtar efter dig!




Bad även syster knäppa ett hel kort på mig idag så man har liksom från den beräknade dagen. Men man visste ju nästan att man kommer få gå över, var lite inställd på de. Har ju trots allt gissat själv på att liten kommer ut den 8 aug, vi får se helt enkelt :) Den kommer då den är redo!

RSS 2.0