onödigt

Då var de ännu en ny dag. Vi har då nyss ätit mannagrynsgröt till frukost och de var så gott! :)

Idag blir de inte till att göra så mycket, vi ska städa lite här hemma, se om de går att packa ner nåt mer, tror vi har tvättid också (?) .. :)

Sen kan jag ju även skriva att de jag skrev igår om att jag tycker att de är löjligt att folk som inte hör av sig på evigheter skriver och är nyfiken. Olyckligtvis så skrev en kompis igår och tog åt sig av detta trots att de inte var menat till henne, så ber om ursäkt för de.

För vissa kan jag tycka att de är förståeligt, självklart. Men sen finns de de vänner som verkligen man inte haft kontakt med på forever, kommer knappt ihåg att man är vänner och plötsligt skriver dom är inte bara nyfiken på flytten, utan ALLT. Till och med sånt som personen inte har med att göra.


Men i alla fall, vissa säger att både parter måste höra av sig till varandra regelbundet för att vänskapen ska bevaras. Men man kan se de på ett annat sätt, man vet vem ens kompisar är vare sig man hör av varandra eller inte för när man träffas så är allt som vanligt ändå, de är vänskap :)

Men nu är de ju så här också, jag kan inte styra över vilken/vilka som tar åt sig och inte och så är de med de. Men känns ju onödigt att människor som de inte gäller tar åt sig ändå.

Nog om de,, :)

Som sagt städdag idag, men nu säger Nicke "kanske ska ta de imorrn, de är ju ändå inte mycket"... Faktiskt så ser de ju ut att spricka upp och bli fint även idag, men jag har som ingen lust med nåt så kan nog lika gärna städa jag :)

Skriver mer sen! :))

tvåsiffrigt

Nu har jag nyss nästan kommit ur en lång skön och varm dusch, hur härligt som helst! Vart rakning av ben, klippning av tånaglar osv, sen smörjning av hela kroppen efteråt så nu känner man sig verkligen ren och fräsch! :) Men kan ju säga att jag önska att jag hade en pall i duschen ;P


Idag är vi nere på tvåsiffrigt också, 99 dagar kvar idag!! :) ♥

Måste bara skriva en sak som jag tycker är så jävla löjligt och de är att folk hör av sig då dom blir nyfikna och inte annars, helt sjukt! Kompisar som inte hört av sig på flera flera månader och när man skriver att man ska flytta osv osv så blir dom så nyfiken och måste skriva i chatten om när, vart hur och tusen frågor till... Löjligt!

Jaja, nu ska vi se film. Blir en skräckis, wiho!! :)

PUSS PÅ ER!






påsk

Ja idag är de påskafton, men ingen speciell dag tycker jag :)

Jag ska då iväg och jobba delad tur, världens jobbigaste delade tur 7-12 + 15.30-21 verkligen HELA dagen. Ska ner till svärmor runt halv 3 och äta påskmat också. Nu sitter jag då och kollar på ett barnprogram på 3:an som jag alltid kollae på förut, "lander från ingenstans", har ätit frukost här vid tvn. Känner att jag kommer vara trött mitt på dagen och även ikväll, har varit vaken av o till sen 4.15....

Drömde även nu på morgonen att jag försov mig för att klockan ställt om sig själv på natten så vakna 5 i 8 men ingen från jobbet hade ringt, jag kom dit men var som inte försenad, de var även fler än jag som hade haft de problemet osv osv, haha! :)

Förresten, GUUUUUUD så fint väder de blir idag. Helt vansinne, solen lyser som bara den, ser alldeles orange ut. Härligt!! :) Synd att man har så jävla cp delad, tycker bättre om då man börjar om 17 el 18, då känns de ju mer värt.

Glad påsk på er!

nattens dröm

Jag kan ju säga att som gravid så drömmer jag vrål konstig drömmar hela tiden, bara massa tok och sånt.
Inatt då drömde jag om min egen förlossning. Jag drömde kortfattat att vi for in på BB, vi var där 21.09 och klockan 03.06 tittade en lite flicka ut :) Såå... Vissa säger att de kön man drömmer att man föder har man i magen. Så får väl se, vi har ju trott att de är en pojke, men vi ser väl vad som tittar ut :) Måste ju tillägga också att bebisen föddes den 33 Juli, men man kan ju tänka att de är 31 + 2, så alltså 2 augusti, 1 dag efter BF så vi ser väl ;) hihi

Vecka 26 (25+0)

Vissa tycker att de går som långsammast mellan vecka 25-29, får se hur jag känner :)
Denna vecka kommer i alla fall kännas långsam, tycker veckan känns längre då jag jobbar helg trots att dagarna går fort då man jobbar men veckan känns ändå längre än om jag är ledig. Förresten, bebisen har mest sparkat som långt ner tycker jag som högt i höjd med naveln, men imorse på jobbet kände jag 2 rejäla sparkar bra långt ovanför magen på sidan :))


Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v25+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 1 aug 2011
Du har 104 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.




en unge i minuten

Här krystat de i soffan så jag är alldeles blå! Nädå :)) Men nästan, kollar på "en unge i minuten". Jag blir inte alls skrämd utan tycker de är skönt att se andra, smärtlindrig osv osv. Tror de är bra att kika på sånt här och vara förberedd :)

Är hur jävla trött som helst också!! Efter detta program ska jag ta fram kläder för morgondagen, jobbar 7-22. På mina timmar blir de pluggning, systeryster ska hjälpa mig också :)

Godnatt på er!

Barnvagnen har kommit!

Nu har barnvagnen kommit och vi är jätte nöjda!!! :)
Hade inte förväntat mig att få vagnen, stod 7 dagar, kan dröja längre. Beställde vagnen på dagen i onsdags och här idag, den kommer ju ändå från Malmö också, imponerande! :)

Jamen vagnen är vi jätte nöjda med, den var snygg och enkel, har testat både sitt och liggdelen och de funkar bra. Hoppas den håller måttet, då kan jag verkligen rekommendera http://billigabarnvagner.se ! :) Tror många gånger att då man köper märken som emmaljunga, brio m.m så betalar man mycket för själv "märket". Har även läst att de är inte alltid de dyra märkena är bäst i test. Men huvudsaken i alla fall är ju att vi är nöjd med den vagn vi köpt och de är vi! :)

Nu längtar jag bara tills vi flyttat, kommit oss på plats fått upp allt i huset, hunnit slappna av lite och självklart tills den lill* kommit!! :) ♥

Var in på försäkringskassan igår också och kollade, man kan ju kolla om ens ansökning liksom har börjat kollas över men hittade då ingenting men de skulle ju ta upp till 30 dagar om inte de måste kompletteras nåt, men de ska de inte behövas :)



speedad

Snacka om att jag varit speedad idag, kan tro att jag druckit 100 energidrycker eller liknande. Stod i köket för en stund sen och stekte kotletter och fick en satans värk i fötterna, började undra vad de kunde bero på... KANSKE att jag suttit sammanlagt 15min idag?? Har varit full rulle på mig, började 10 imorse.

Har/håller på att tvätta allt snart klart, packat ner saker & städat i köket, ska packa ner de sista efter maten. Har plockat ihop i vårat "lill-förråd" här inne och rensat och packat och slängt och ...... Ja, har varit igång hela dagen. Vi var en snabbis ner till svärmor och fick med oss rulltårta därifrån och den var JÄTTE god! :)

Nu blir de till att äta, ska gå och kika och klyftpotatisarna är färdig, har gjort "egna" tycker de är mycket godare än köpt, då man har skalet kvar med. Vi ska äta fläskkotletter till vilket också är skit gott. Älskar att tugga i en köttbit lite då och då och POTATIS!!!! :)

Senare ikväll blir de pluggning, ska även lägga in all rentvätt som har tvättas idag och Nicke ska även städa ute i trappen innan man kommer till vår ytterdörr! :)

Ha en trevlig söndag!!

Energy

Vissa dagar då man vaknar så känner man verkligen för att göra absolut ingenting, en sån dag hade jag igår. Idag med andra ord då har energin kommit tillbaka, vid 10 var jag ut och slängde i tvätt i tvättstugan, har startat diskmaskin och ska städa idag, har lust att rensa bort lite i köksskåpen som vi inte behöver, som vi inte använder helt enkelt.

Imorrn eller tisdag kommer ju någon och kikar på lägenheten, tycker egentligen inte om att någon främmande kommer in i vårat hem då vi har grejor kvar i fall personen börjar kolla i skåp och grejor ;P

Jaja, nu ska jag fortsätta, har nyss tryckt i mig lite frukost.

framtid

blev inte särskilt mycket städning av köket som var tänkt och mitt pluggande vart bara halvt. Men nya tag imorrn, blir då inget ikväll. Är ju ledig både imorrn & på måndag, har ju haft lååånghelg och de har är enormt skönt! :)

Funderar på att dra ut en sväng, dra på närköp och köpa nå gott kanske? :) Borde väl egentligen inte men de är ju lördag! :)

Satt nyss och fundera lite över hur de blir då vi flyttar, jag hoppas vi trivs och att Nicke får jobb. Och att jag sen också får jobb, tror inte att de är nå problem lär ju åtminstonde få ut extra massor till en början :) Men tänk så mycket vi kan göra i huset sen då om vi har pengar, finns ju ändå mycket att renovera upp. De är ju inget man direkt MÅSTE just nu. Men senare kommer vi ju vilja de. Göra om i köket och köpa nya vitvaror, byta ut toa, dusch osv i badrummet. Fixa snyggt i tvättstugan med torktumlare och sån där bänk och grejor, har typ massor med grejor i huvudet hur snyggt de skulle kunna blí. Jag hoppas och tror att vi kommer trivas, de är ju så otroligt fint där i vissland :)

Sen bara sen då vi bor i hus och har min familj kring oss, roligt att sen få besök och besöka de andra :) Kunna baka lite och bju på, och lill*n får leka med kusinerna, lovely! :)

Jaja, nu ska jag kika runt lite och se om jag kan bestämma mig om jag ska iväg eller inte :)
Kanske stoppa i en diskmaskin och starta.

boooring

Hej bloggen! :)

Igår var vi på bio och såg "hur många lingon finns de i världen", helt underbar film! :) För de mesta rolig men en liten sorglig bit också. Men de var helt klart värd att se. Filmen är ju också baserad på en sann story.

Idag ska vi inte göra så mycket, köket ska städas och funderar på om man skulle ta och rensa de fulla banankartongerna som stå där och slänga de som ska slängas!! På måndag eller tisdag ska de vara visning av lägenheten, var någon som var intresserad så får väl se när den personen kan flytta in och utgå ifrån de, får se när vi ska ut med grejorna. Kommer nog troligen bli så att vi kommer bo hos Inez o Tommy sista tiden om vi får flytta ut tidigare, på så vis sparar vi ju hyror också :)

Vad händer mer idag då?? INGEN ANING. Har typ lust att umgås med någon/några och hitta på något skojsigt ute kanske (?)..

Ska även skriva skoluppgiften, skulle egentligen ha skrivit och skickat in den igår men vad händer? Jag har ju inte full version av word, så nu måste jag ha en produktnyckel för att få göra ett nytt dokument. Har inte fixat de idag heller men ska se om jag kan skriva i word inne på hotmailen...

Ha en bra dag! :)


hua hua

Nu har jag nyss beställd hem barnvagnen så den ska komma inom 7 dagar, spännande :) Hoppas vi blir nöjd och tycker om den, men de ska jag väl tro :) De vart förresten zip vagnen :)

Har jobbar idag också 7-12 så har nästan nyss kommit hem, känner hur de kurrar i magen så är väl dags att ta sig nåt att äta :) Fint väder vart de idag också, hela morgonen var de ju mulet och grått men de tog sig, härligt :)

Vaknade imorse av fågelkvitter också, då känner man att de är vår!! :)

De är ju ganska mycket att fixa osv nu framöver. Jag har ju jobb fram tills 4 Juli och jag vill verkligen försöka jobba tills dess känner jag, blir mer pengar att få ut. Skönt ändå att jag har efterskottslön så de jag jobbar i juni kommer sista juli och då får jag även havandeskapspenningen för de dagar i juli. Sen i Juni får jag ju in lite extra, skulle få tillbaka 2600:- på skatten :)

Sen har jag ju studierna, just nu läser jag människan socialt & kulturellt, sen har jag tänkt läsa även psykologi A, tror den kursen är endast på 3 veckor så dessa två kurser blir jag färdig med då den 6 juni, sen tänker jag inte börja på något mer utan avsluta de hela oc hämta ut betyg i de kurser jag läst klart. Sen ska jag ta i kontakt med de i Ånge om att läsa helt klart de andra kurserna då vi flyttat ner :) Ska läsa då jag är mammaledig har jag tänkt så att jag endast har praktiken då de är dags att börja ut och jobba så är jag liksom klar USKA sen då jag ska söka jobb hemma :)

Sen är de så att vi har sagt att vi kan flytta ut from sista maj, men vi har egentligen lägenheten till sista juni. Men om någon vill ta den från sista maj så får dom gärna de så kan vi bo hos Inez och Tommy sista månaden då jag jobbar. Då ska systeryster få komma upp med lastbilen också så vi kan packa in allt.

Vi håller på för fullt nu att packa ner de vi kan packa ner och så rensar vi eftersom, de vi inte använder eller behöver de slängs eller skänks bort så blir man av med all skit man inte använder..

Måste även prata med barnmorskan nästa gång vi ska dit om att vi ska flytta så får hon ta i kontakt med barnmorskan hemma så jag får komma till henne då vi kommer ner.

Sen är de ju massa mera, vi ska ju ordna allt i huset, packa upp och allt. Ska ju köpa så man har klart alla saker till bebben också .. hua hua! :)

Jaja, nä nu måste jag äta nåt innan magen kurrar sönder!! :)

Vecka 25 (24+0)

Då var vi inne i vecka 25, 12 dagar kvar till tvåsiffrig nedräkning :)


Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 1 aug 2011
Du har 111 dagar kvar till beräknad förlossning



Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.




zip vagn

de här med barnvagn är inte enkelt :) Men nu ska vi till att beställa, de blir nog troligast en av modellen "zip" från http://www.billigabarnvagnar.se.

Förut var vi inställd på en "classic" då jag hittat så mycket negativ kritik om "focus" vagnen. Igår var jag inne och kollade på "classic" eftersom vi snart ska beställa och då klickade jag runt lite på sidan och hittade en annan, de är som en nyare modell av "classic", för den är ju från 2008 medans "zip" är från 2010. Den var mycket snyggare tycker jag, eller hur?? :) + att den endast kostar 100 kr mer.

Allt detta får man med och vagnen kostar endast 2775kr:

Ett skydd för benen till liggdelen och ett till sittdelen

2 stycken suffletter som är ställbara

Fjädring är av senaste modell vilket ger bra komfort och gör det enkelt att vagga barnet till sömns.

Tålig och vattenavvisande materiel som är UV beständigt och flamsäkert

Handtag, ryggstöd och benstöd är ställbara.

Chassi är gjord av aluminium

Reflexer på barnvagnen

Kullagrade lufthjul (För bästa rullning)

Mycket lättkörd

Stor Inköpskorg

Skötväska

Regnskydd

Myggnätt

CE -certifierad EN1888

1 års fabriksgaranti

Väldigt bra tycker jag och vagnen ser ju stadig ut så tror inte att de är något fel med den :)

Detta är "zip" vagnen, erkänn att den är mycket snyggare än den vi tänkte ta innan, alltså "denna "classic"




vilken härlig dag

VERKLIGEN!! ..vilken härlig dag!

Har varit jätte varmt och skönt ute idag, klarblå himel & sol.
Jag vaknade kring halv 9, steg upp och åt frukost och började städa i vardagsrummet. Nicke klev inte upp fören efter 10 tiden tror jag de var. Då klockan började närma sig lunch så blev vi sugen på att grilla, tog med oss hamburgare ner till svärmora och grillade där, bjöd Inez, Jenny & Tina på en burgare också. Satt där och sola 1 timme ungefär sen vart de hem och då tog jag datorn och en tältstol och satt mig utanför lägenheten och sola, gick in vid 15.30 tiden så liiiiite färg har jag fått idag om inte annat så var de VRÅL skönt att sitta ute :)

Nu på eftermiddag/kvällen vart de grillad ytterfilé, den var riktigt smarrig! Beror nog på min hemmagjorda marinad ;) Men nu är vi i alla fall mätta och belåtna. Väntar just nu på att min stora stora syster ska ringa upp mig, höll på att göra välling till barna då jag ringde :)

Är ledig imorrn också vilket känns riktigt skönt, blir att dona inne, packa ner grejor och så. Vi flyttar ju om typ 2-2,5 månad så tänkte att man kan ju alltid börja, ska rensa bort allt som vi inte ska ha så slipper man släpa ner grejor som man ändå inte använder :) Ska bli dåligt väder imorrn så lika bra att dona på då, kanske blir lite ikväll också, känner mig vrål pigg är nog för att man suttit ute, fått energi. Ska väl plugga nåt här också, men de bli nog imorrn :)


Trevlig kväll!



Nicke med våran lill grill! ;)


Och jag som sett ut som "hej kom och hjälp mig" idag! :)

veckorna går fort...

veckorna går fort... Beror nog mycket på att man jobbar och pluggar och gör man inte de så är de alltid nåt annat man gör. På tisdag så går jag in i vecka 25 och om 2 veckor så har jag precis 100 dagar kvar så på påskhelgens söndag går jag in på tvåsiffrigt kan ni tänkte er ??? :D:D haha!

Nu ska håller vi på att se "himlen är oskyldigt blå".


Bjuder på magbild uppifrån :)


                                    

ledig

Då är man ledig idag och vet inte vad vi ska göra..... tråkigt som fasen...

Funderar åtminstonde nu på att ta mig en lååång dusch och rå om mig själv lite grann. Men de tar ju inte hela dagen heller. Å inge roligt väder ute heller, fy vilken dag.

Kände för att fara in till stan och bara gå runt och kika, äta nåt gott osv osv.. Men då känns de ju som att hela dagen försvinner i de och att de är ganska skönt att bara vara hemma och ta de lugnt också, men men.

Kanske blir till att kolla igenom lite inför den nya kursen "människan socialt och kulturellt" gjorde ett byte av kurs som vart idag så jag får liksom bara till söndag på mig nu på veckans arbete. Trodde jag skulle få börja på måndag men inte de inte ;P Denna kurs är endast 5 veckor sen har jag tänkt läsa psykologi A som jag tror är på bara typ 3 veckor sen hinner jag inge mera för då blir de flytt neröver och då måste jag kontaka de som är där om att läsa kurser.

Ska även kolla igenom teoriprovet jag gjorde i medicinsk grundkurs, ska ha betygssamtal och då skulle hon fråga lite kompletterande frågor kring provet så bäst man är lite förberedd. HATAR betygssamtal över telefon, man blir som helt ställd. "vad har du lärt dig i kursen, berätta något specifikt" .. "öööööööööööh......" Tycker de är skit svårt att säga då man läser och ska lära sig typ en hel bok på 5 veckor. Men jag har ju själv valt heltid men ändå :)

Nu ska jag fundera om de blir duschen eller vad de blir, ha de gött så länge!

Uppe med tuppen

Skulle stiga upp kl 7, hade ställt väckarklockan men behövde den inte. Vaknade strax innan så var bara att stiga upp.
Idag ska jag iväg på HLR-utbildning mellan 9-16. Lär väl vara att lyssna och säkert att man får låtsas att en människa är medvetslös och göra HLR på en sån där docka. Lite pinsamt då de är massa människor som man inte känner och så men de kommer nog gå bra :) Sen ska jag även jobba mellan 18-22 ikväll så kommer vara helt slut då jag kommer hem sen även upp och jobba imorrn, men bara en 7-14.30 tur :)

Nu ska jag väl ta och klä på mig och dona på lite, har tänkt trippa iväg på kommun till hon på löne, Liza. Hon ska få fylla i de som fattas i min ansökan om havandeskapspenning, de om inkomst och bla bla bla.. Sen ska jag även ta kopia på allt då jag ändå är nära jobbet, utbildningen är på övervåningen där. Sen ska jag se till och få iväg de idag för de är ju ändå ca 1 månads handläggning.

Ser då ut att bli fint idag, ser att himlen är alldeles blå :) Synd att de var den där jäkla utbildningen idag har absolut ingen lust med de, men men !!!

Ha de bra idag! :)

Vecka 24 (23+0)

Igår då jag satt och tänkte efter så är de ju faktiskt inte så jätte långt kvar, får jag nu hel havandeskapspenning och bestämmer mig för att ta hela så jobbar jag ju faktiskt bara denna måndag och nästa, sen är de dags för flytt och allt. Herregud! :)


Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 0 fulla dagar (v23+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 1 aug 2011
Du har 118 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


Vecka 24 (23+0)

Igår då jag satt och tänkte efter så är de ju faktiskt inte så jätte långt kvar, får jag nu hel havandeskapspenning och bestämmer mig för att ta hela så jobbar jag ju faktiskt bara denna måndag och nästa, sen är de dags för flytt och allt. Herregud! :)


Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 0 fulla dagar (v23+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 1 aug 2011
Du har 118 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


bebiskläder

Har fått lite bebiskläder av mammsen :)


Vemdalen

Nu är vi i vemdalen, kom fram igår efter 50 mils bilkörning. Men bilresan gick bra, for så vi passerade bland annat Åsele, Dorotea, Strömsund, Östersund m.fl. Roligt att åka en annorlunda väg, mycket att se :) Hade jätte fint väder hela vägen dock då vi svängde in sista biten mot Vemdalen snöa de & blåste men de slutade efter en stund :)
Sovit skönt inatt har vi också! :)

Idag så är de uppehåll men molning, inte heller så kallt. Vi har varit iväg och åkt längdskidor 2,5km, Jag Nicke & mammsen. Pappa for ut tidigare och åkte längre. Har nästan nyss kommit in så nu blir de kanske att duscha :)

Vi har inga planer för resten utav dagen men de blir nog bara att ta de lugnt och inte göra så mycket. Får ta de som de kommer och hoppas på att de blir sol :)


Ha en trevlig dag!

RSS 2.0