bada

Sitter i vardagsrummet o är väldigt nöjd med hur de ser ut, riktigt mysigt.

Niclas har varit ute & klippt gräset här på kvällskvisten, eller han klippte hälften då han kom hem sen åt vi sen for vi till Nordanede på badplatsen o bada, super skönt!! :) Där var de folk tomt också, vi premiär badade där igår o då var de också tomt, folk är där på dagen bara verkar de som. Ikväll hade vi med oss Tessa, Johan & Rasmus så dom tog också sig ett dopp :)

Jag har nästan nyss diskat undan disken o Nicke har duschat, vi lär väl snart ska krypa till kojs o se någon film kanske eller bara sova :) Jag känner mig lite sugen på något jag, men vet inte vad så då får de va ;)

Imorrn är de fredag, ska ju bli bra väder på förmiddagen sen ska de ju bli sämre o regn i helgen, hoppas de är fel. Jag hoppas att han kommer o lägger mattan här nåt nu då som han sa under veckan här, kan ju inte ta lång tid ... Vi ser väl, han har ju semester egentligen så förstår att han inte vill komma såna här dagar då de är super fint :)

Nä, nu vart jag super törstig så måste dricka nåt, bye!





Jag i gummibåten igår ;)

32

Shit, imorrn är de exakt 1 månad kvar tills knodden är beräknad. Ska jag vara helt ärlig så tänker jag mer o mer på förlossningen, jag börjar som inse nu att de faktiskt inte är så långt kvar o jag har börjat bli mer o mer nervös. Förut var jag med förväntansfull o nyfiken, jag såg fram emot den. De gör jag ju visserligen nu också, men har liksom börjat tänka på att runt i kring, men de går nog bra :)


Steg upp strax efter kl 6 imorse o hoppade direkt in i duschen, härligt att duscha på morgonen :)
Sen har jag fikat men konstigt nog känner jag mig hungrig nu igen typ 1 timme efter, konstigt. Sen har jag bara suttit i soffan. Igår flängde jag runt så mycket här hemma så idag ska jag försöka ta de lugnt o vila o njuta.

Nu tänkte jag bjuda på några bilder på hur de ser ut inne hos oss :)

Här har vi vardagsrummet:









Tycker de vart så härligt med de nya lila gardinerna. Men jag tycker att de ser snyggare ut när man ser de i helhet o verklighet, blir ju andra färger o liksom helt annat att stå o kika här inne.


Här har vi köket:











Sen har vi vårat "matrum":





Så där har vi lite av huset, sen har vi ju hallen, badrum & tvättstuga nere, trappen upp där de är också en lillhall uppe eller vad man ska säga samt 2 sovrum + skrubbar :) Sen har vi ju hela gården ute som även kommer hamna på bild så jag kan lägga ut :)

Nu måste jag ta nåt mer att tugga på känner mig hungrig, typ bränner i magen... Förresten, va fint väder de var igår o kommer bli idag också, härligt men varmt!




33

Hej o hå! Vilken värme de är ute, man dör ju halvt inne så ute går inte ens att vara för mig just nu .. Nu skulle vi ha haft poolen uppe så man kunnat svalka sig.

Har här på morgonkvisten ända sen strax innan sju pjollrat på med gardinerna jag köpte igår, ett par mörk lila tunna som jag var tvungen att sy upp o dona med men nu är dom på plats i vardagsrummet, bild kommer. Jätte fina gardiner o billig var dom också, 49:- för två förpackningar alltså 4 längder, härligt.


Jag o mammsen var ju på ikea igår, vi for runt 15 tiden o kom hem strax efter 21 på kvällen. De vart några inköp, kan ju skriva de jag kom på som jag köpte. På ikea vart de gardiner, ljuslyktor, rulgardin, blommor, bäddset till spjälsängen, handdukar, badrumsmattor, sån där man hänger tvättade strumpor på sen kom jag inte på om de var nå mer. Sen vart de ett par småsockar till lillhjärtat från Kappahl och köpte även 3 t-shirts till Nicke från Cubus :) De var väl de tror jag, kan hända att jag glömt nåt :)

Vi åt på ikea direkt då vi kom ner och då träffade jag Fia som satt i kassan, kul att se henne :) Jag ska fara ner till stan någon dag o hälsa på henne och se på deras snygga lägenhet som jag bara sett på bild. Sen skulle Fia komma o hälsa på här nåt också, trevligt!! :)

Funderar på om jag senare ska på affärn en sväng eller om jag ska ta de senare tänkte passa på att köpa hem de sista tills att bebis kommer, typ tvättlappar och lite annat :) Sen skulle väl vi behöva handla hem lite till kylen också. Nä, nu ska jag kolla lite på nätet sen fortsätta med mitt stökande :)

Hoppas ni har de härligt idag i värmen!

do nothing

Kanske dags att göra något, har verkligen bara legat i soffan hela förmiddagen.
Ska vika tvätten i tvättstugan sen kika vad jag ska ha på mig, jag o mor ska till stan idag. Hon kommer runt halv 4 och hämtar mig, ska in på ikea o lite andra små ställen :)

Ska även göra i ordning köttfärssås o spagetti som vi ska äta idag så de finns då Niclas kommer hem :)
Nä, nu ska jag sätta igång, ska öppna dörren o vädra lite också. Ser ut som om att de kan vara varmt ute, men blåser också ...

ciao

34

Ännu en dag. Tänkte skriva om gårdagens besök hos barnmorskan :)

Bebis hade växt på sig rejält från 31 i sf-mått till 35 på 2 veckor så nu låg jag emot översta kurvan. Bäst att vara noga med socker så man inte får en jätte bebis då bebisen växer på mammans socker. Men jag har faktiskt inte överkonsumerat socker dessa två veckor så den verkar växa massor ändå.

Järn o socker låg bra, 121 i järnvärde tror jag de var o sockret låg på 6,2 tror jag. Bebisens hjärtslag låg på 140slag/minuten. +2kg på vågen, fortfarande vätska i fötter & ben. Blodtrycket låg på 140/70, fortfarande högt övertryck men så länge de ligger stabilt är de ingen fara men jag ska VILA mycket. Hon sa att de är bättre att vila hemma, annars kan de bli så att mitt blodtryck höjs o då blir de vila på sjukhus vilket är mindre roligt eftersom att man inte sätts igång utan får ligga där helt enkelt o övervakas typ, tråk. Men jag kan ju göra små grejer men då gäller de att vila mellan varje o lägga upp fötterna, men ska försöka ta de lugnt o vila så mycket som möjligt.

Vi tog även en ny blodgruppering eftersom att de blir nytt sjukhus så är de bäst att göra ett nytt så de inte blir nå konstigt. Jag är ju A- (negativ) vilket inte är de vanligaste utan då vår bebis kommer ut kommer en blodgruppering behöva göras direkt på bebisen och har den inte samma som mig A- så kommer jag få en spruta. Får man inte den sprutan så kan de hända att nästa gång då jag är gravid kan kroppen stöta ifrån sig barnet så de är viktigt.

Sen var de prat om smärtlindring om de som finns, vad man kan göra hemma osv. Känns skönt att hon pratar om sånt eftersom att de inte finns någon föräldragrupp här o fanns ju inte där uppe heller. Vi fick även med oss en film där man fick följa 2 förlossningar, bara en kort film på 22 min. Kan säga att de är faktiskt bättre de på tvn, typ en unge i minuten. Sen skulle vi få låna någon aminingsfilm också men de blir väl nästa gång och då ska vi även prata om själva förlossningen.

Jag känner verkligen att magen blivit större o tyngre, jag hoppas att man slipper gå över men lika bra att man ställer in sig på de då de ändå är vanligast.

Tror inte de var nåt annat om gårdagen, fick med några papper om sjukhus som man ska ha med då de inte är säkert att man får föda där man vill.. Så jag ska läsa igenom dom nu, har fikat nästan nyss också men är så jäkla törstig så ska ta mig ett stort glas kallt vatten, är så himla kallt o gott vatten här :) Sen tror jag att jag ska lägga mig på soffan o vila, kanske slumra en liten stund ;)


vecka 36 (35+0)

Ja då är de 5 veckor kvar till bf, de känns att de börjar närma sig. Ser fram emot förlossningen men börjar bli lite nervös ändå :)

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Nu funkar internet

ÄNTLIGEN! Nu funkar internet!!! Nog för att vi haft internet MEN de har ju varit mobilt bredband som suger anus!
Så nu har vi adsl, högsta hastigheten, skönt att de går fort!! :) Nu är de bara tv & telefoni som vi ska se om de funkar, men så länge internet funkar ska de göra de, men de får Nicke kika på då han kommer hem :)

Har varit ute o kratta undan lite gräs o sånt men då kom teliasnubben så har mest pratat i telefon med syster. Har slängt i en tvätt i maskin också, skönt att kunna ha de ute sen så de torkar, har några maskiner att köra :) Sen nyss så tog jag mig lite lunch, sill & potatis.


Riktigt fin dag idag, varmt o skönt. Jag vill ju fara iväg på söderbergs o inhandla lite blommor men de är ju så tråkigt själv .... Men kan ju lika gärna ta de en annan dag :) Imorrn ska jag o mammsen till stora staden, gå lite på ikea osv :) Men känns inte lika roligt idag efter att betalat räkningar men men.. Nicke ska ju på gatufesten också o 3-dagars kostar 800:- sen ska de ju vara dricka, de kommer säkert vilja äta nåt där så de blir ju en del.. Sen vill jag på Åsele marknan som är 3;dje helgen i Juli så vill ju spara pengar tills dess då.. Sen kommer ju William hit (Nickes lillebror) sen kommer ju Anton också så dom kommer vara här samtidigt fast William åker ju tidigare men då blir de ju mer matkostnader, sen om jag ska skjutsa till sundsvall på gf så är de bensin.. Så de är ju massa utgifter denna månad. De som jag känner är jobbigast med mig är att jag prioriterar andra först, jag låter Nicke göra sitt o så sen blir jag själv så snål så jag skiter i att göra de jag vill..


Jaja, nu ska jag surfa lite sen bege mig ut i värmen :)
I veckan här får vi även våran hall matta lagd, härligt! Tänk om man kunde fått tapetserat också så man kan börja göra i ordning någon gång .....

35

35  dagar kvar till bebis är beräknad att komma, längtar som en tok! ♥

Ja nu längtar jag verkligen till förlossningen, tills man får träffa de lilla livet. Man ser på FB bilder & statusar om att andra mammor fått sina barn o hur härligt är inte de? Sitter o klurar lite på vad de är för en filur egentligen, är de en pojke eller flicka? Alla tror pojke men skulle inte förvåna mig om de kommer ut en liten tjej, men för oss spelar de absolut ingen roll bara den är frisk & välskapt! :)
Sen de här med namn, vi har ju klurat lite hit o dit men de är ju svårt, men sen ser man ju då bebisen kommer ut förhoppningsvis vad den ser ut som :)

Och ikväll ska vi ju som sagt till bm så kommer uppdatera ikväll om värden, mått osv osv..


Var ganska trött imorse då Nickes klocka ringde vid 6 tiden, vi låg kvar ända till 20 över sen gick vi ner, men då hade jag varit ner halv 5 imorse på toa så jag hade inte fått somna om så länge men nu är jag pigg.
Ser ut att bli riktigt fint väder ute idag så jag ska försöka vara ute o göra lite trädgårdsarbete pö om pö :)

Nu ska jag sätta mig o betala lite räkningar, KUUUUUUUUUUUUUL!!!!!! Älskar att betala räkningar, eller inte. Men skönt då de är gjort ;)


grillad ytterfilé

Nu har vi ätit gooo mat, grillad ytterfilé & potatissallad och de var super gott. Grillade även några choritzo korvar också. Sen har vi inte pysslat med allt för mycket, mammsen kom förbi här tidigare och då tog hon och hjälpte mig lite med rabatten runt stenen vi har på gården.. Var bara ogräs där så rensade bort de o flyttade dit blommar från en annan rabatt, såna som kommer året om o plantera där.. De vart bra! :)

Är mycket trädgårdsarbete man skulle vilja sätta igång med, men jag ska inte hålla på med för mycket sånt.. Känner jag får ont i fogarna sen har jag ju börjat samla på mig vätska igen i fötter & vader så bör försöka inte uscha på för mycket ..

Imorrn ska vi till barnmorskan kl 18, vanlig koll + smärtlindring samtal samt att vi ska prata lite om förlossning och sånt.. Skulle även få hem en film om amning tror jag :) Men de är ju inte fören kl 18. Ska bli roligt att de vad mina värden ligger på, har ju känt mig trött o hängig i huvudet så får se vad blodtrycket ligger på. Sen hur pass sf-måttet ligger på, tycker att magen känns större så får se :) Spännande!!

Sen på tisdag så ska jag o mammsen fara ner till stan på eftermiddagen o gå på ikea o lite sånt.. Ska skriva en lista på de jag kommer på :)

Nu ska kika runt lite på internet...

36

Ja, nu blir de ett nytt försök att lägga upp några bilder på folket från midsommarafton.



























Jippi, äntligen funka de ;)

Kan ju skriva lite om gårdagen, på dagen vart de inte så mycket.. Vi åt hos mamma tillsammans med henne, Tessa, Johan & Felicia. Sen på kvällen så var vi chaufför, eller ja körde men Nicke var också med. Vi skjutsade Tessa, Johan, Perra & Linda till Viskans parken sen hämtade vi dom också, körde runt medans dom var där.

Så vi sov ganska länge idag, Nicke till halv 10 & jag halv 11 :) Har inte gjort så mycket, varit o handlat, diskat undan, Nicke har klippt gräset o pilla på en annan gräsklipparen som vi vill ska funka :)

Nu ska jag lägga kött i marinad, vi ska grilla ytterfilé idag, MUMS!


37

Vi hade en trevlig kväll igår med folket, vi började de hela kl 16 o kom hem efter 00 i alla fall :) God mat, trevligt sällskap och mycket annat skoj. Tänkte jag ska lägga ut lite bilder från gårdagen, vart inte så mycket kort knäppt men några :)


Just nu går de inte att lägga upp bilder, är väl för att internet är cp men jag lovar att fixa de under dagen.
Nu ska jag ta mig något att äta, börjar bli hungrig! :)

Ny kategori: när kommer bebisen?

Nu finns de en ny kategori i spalten här till höger, "när kommer bebisen?". Där ligger nu allas gissningar om när ni tror att bebisen kommer och kommer även fylla på den eftersom fler gissar, så vill ni gissa är de bara att klicka in på inlägget o kommentera er gissning, fast går bra att kommentera vilket inlägg som helst med gissningen också.

38

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!

Jag har en ganska trist midsommar hittils kan jag ju säga o vädret gör de ju inte bättre. Är väldigt trött idag ...
Men nu sitter vi då bara hemma o göra ingenting. Klockan 15 ska vi träffa allesammans hos Pernilla o Mattias o börja midsommarfirandet med god mat o grejer. Blir bra de! :) Undra om man hittar sig nå kläder bara,, skulle vilja ha en klänningen men har ingen o nu är man ju så rund så inget som passar..

Sen var vi ju på bilbingo igår, tror ni man är bäst?? Vill inte skryta men vann 1000:- ;) Inte dåligt med lite extra pengar, behövs alltid :)

Jag hade ju även lagt ut ett inlägg "bebiskläder" o fick en kommentar om vart de är köpt så lägger ut samma bild här igen fast där de även står vart de är köpt :)





Idag har jag en sån här dag då allting bara känns tungt så hoppas de blir bättre.. En sån här dag då man bara känner för att sitta o grina o grina o grina fast man egentligen inte vet varför... Bara för att allt liksom känns jobbigt på nåt sätt. Jaja, men de går nog över snart ... Hoppas de vänder tills vi ska bort o ha trevligt :)

HA EN FORTSATT TREVLIG MIDSOMMAR!
Jag ska komma ihåg kameran o knäppa bilder som jag sen kan lägga ut!! :)

Bebiskläder från ellos.se

              

Nu har jag varit och hämtat ur lite kläder som jag beställt på ellos, tycker dom är söta byxorna med igelkottar :)

39

Vart nyss väckt av han som ska lägga mattan i hallen, Göran (vi känner han så var ju inte så pinsamt men ändå) låg ju på soffan o snarka jag i morgonrock o filten över helt omedveten om att någon skulle komma, haha! Men nu kommer då han till veckan o lägger mattan eftersom att de verkar dröja med tapeterna, ingen som kan .... Jätte trist .. Men nu kommer mattan på plats iaf så kan man ju hoppas att någon kan tänkas tapetsera så fort som möjligt ..

Jag mår lite bättre nu, huvudvärken känns tunnare o magen känns också bättre, men inte bra. Bebis sparkar då riktigt frisk känner jag..

Fick nyss meddelade från ELLOS, jag har paket att hämta på ica så ska klä mig lite, äta nåt sen fara ner o hämta ut... Bebiskläderna kom ändå !!!! :))

mår dåligt

Ingen bra dag idag, mår dåligt... Huvudvärk, illamående & lite ont i kroppen.. Sen är magen konstig, magen tömmer sig hela tiden, vet ej om de beror på järntabletterna för då jag började med dom så fick jag gå mer på toa, men nu har jag även varit uppe inatt o inte bara för att kissa... Har inte varit så här förut .. Orkar inte vara vaken nu tror jag utan jag ligger just nu på soffan o ska försöka sova en stund till och se om de blir bättre... Men så fort jag börjar blunda så mår jag mer illa, har testat lega på vänster sen höger men inget är bättre o rygg går inte alls ....

Jaja, men ska försöka vila en stund iaf o se om de blir nå bättre ...

När kommer bebisen?

Kan ju börja med några gissningar så får man fylla på sedan så fortsätt gissa :)

Stora syster Sandra:
24 Juli
Pojke
3540g
50cm

Caroline "Kalle":
27 Juli
Pojke
4000g
52cm

Fia:
28 Juli
Pojke
3042g
53cm

Sandra L:
29 Juli
Pojke
3422
47cm

Pappa Niclas:
31 Juli
Pojke
3689g
49cm

Rebecka:
4 Augusti
Pojke
3580g
43cm

Marie B:
5 Augusti
Pojke
3800g
52cm

Mamma Madde:
8 Augusti
Flicka
3248g
49cm

Mamma Madde (Ny gissning):
8 Augusti
Pojke
4225g
52cm

Jenny F:
9 Augusti
Pojke
3150g
49cm


gäsp

Vart ju en fin kväll, kan vi inte få lite mer varma o soliga dagar o fina varma sommarkvällar ?? Hoppas de är någon varm o fin sommarkväll i helgen då ska vi tammetusan fara till stugan, ut med båten o fiska !!!

På midsommarafton ska vi iaf till Pernilla o Mattias där även Johan & Tessa kommer vara (Tessa som bjudit oss) samt Per & Linda + några barn & ungdomar. Kommer nog bli trevligt, äta gott ! :)

Idag har Sandra varit hit o hälsat på, mycket trevligt.. Vi har ju inte träffats på evigheter men vi började bara där vi slutade, kändes som de var igår vi träffades sist så inga konstigheter :)

Men nu är jag väldigt trötter, klev upp 6 imorse utan att vila någonting som jag brukar göra på morgonen, vinka av Nicke sen sova på soffan en timme eller två, men nu har jag inte gjort de på två dagar så nu är de gäspigt :)

En sak som jag tycker är lite konstigt, jag får lön på måndag... Helt stört, tycker man ska få på fredagen då de är midsommar i helgen ?? Dock gör de inget för oss för vi ska ju inte göra nå speciellt på midsommar men ändå... Sen ska jag även få från försäkringskassan på måndag får se om de rullar in nå pengar annars får jag ringa o klaga.. Skulle inte förvåna mig om de blir så...

Ha en skön kväll! :)


statistiken ökar

roligt o se att statistiken ökar, fler läsare! :))

KOM IGEN O GISSA, VAD ÄR BEBISEN FÖR FILUR??!!!
skriv:
datum
kön
vikt
längd

ni kan skriva här i kommentar, ska även "samla in" från andra som kanske inte läser bloggen o skriva ut här .. Roligt o se sen om någon har rätt, den som har de får väl gosa på pyret lite extra ;)

Fryser om fötterna så måste ta på mig strumpor, annars älskar jag o gå barfota kan jag ju säga, de bästa som finns ;) Sen ska jag väl ta mig an disken o stöka undan lite här hemma o kanske ta sig en kopp kaffe :)


Bebismage 34+1

                          




                                

40

Steg upp kl 6 idag, har ätit frukost så nu sitter jag här i soffan under filten o ser tv/kikar dator :)

Jag kan nästan inte luta mig framåt nåt alls, jätte jobbigt... De är precis som att bebisen trycker sig uppåt, de är alldeles stenhårt, sen ligger den lite mer åt den högra sidan... Och igår var de helt sjukt, bebisen var igång precis HELA dagen, låg liksom och trampa varannan fot upp mot revbenen, sen fick jag såna där "stickningar" mellan benen, vilket tydde på att den borrar sig neråt. Får väl se nu då jag ska dit på måndag till bm om bebis är fixerad eller om den fortfarande är ruggbar.. Men som jag förstår de så även fast den är ruggbar så ligger den kvar neråt de är bara att man kan röra på huvudet?? Som jag förstått så om den nu lagt sig neråt o börjat pressat ner huvudet så vänder den inte på sig nå mera.

Sen har jag även känt av en annan grej, en liksom brännande smärta.. hur ska jag förklara vart ?? Om man säger på höger sida om blygdbenet liksom ut mot där låret börjar där brevid... Iaf, där har de som bränt.. Skulle vända mig i sängen och de brännde som fan, men de går över nästan lika snabbt. Hade även väldigt ont i fogarna igår, kände att jag stöppla mig fram.. Vet dock inte varför jag hade extra ont igår för jag vilade hela dagen MEN dagen innan hade jag ju hållit igång som bara den ...


Tänkte jag ska lägga upp bild på de bebiskläder vi äger för tillfället, ska väl inhandla nåt mer efter midsommar.. Men ska inte handla hem för mkt o har mest handlat/fått i stl 56 så sen ska vi handla utifrån könet :)


                        


sen hade jag ju beställt från ellos.. OM de nu vart beställt.. verkar lurt...
Nä nu ska jag fortsätta att pilla lite i ps o se tv samtidigt, är törstig också så ska hämta lite multi :)

Kan ju även skriva att jag inte har så stora planer för dagen, småpyssla lite här hemma.. Sen vid 2-3 tiden skulle min kompis Sandra komma o hälsa på.. Vi har inte setts sedan gymnaisiet, sjukt länge sen!!! :) Ska bli trevligt.. Hon är hemma över sommaren, sen ska hon tillbaka till Piteå där hon går skola, men vi hoppas på att hon ska få träffa pyret först !! :))


41

Nyss tagit mig en varm dusch, hur skönt som helst i denna kyla. Kallt inne o kallt ute så nu har jag slagit igång värmepumpen lite så vi får upp lite värme här inne.

Idag har jag verkligen gjort INGENTING, visst att de är ganska skönt ibland men man känner också att de är massa saker man borde göra.. Men nu ska jag snart iaf ta mig an disken, sen funderar jag på att hämta Nicke för jag har bestämt att vi ska äta skräpmat idag, får se om de blir en pizza eller vad de blir.

Undra vad de blir ikväll då? Vädret ser inge vidare ut.. Kunde inte klippa klart gräsmattan igår heller, de var nog inte menat att vi skulle klippa igår heller allt bara jävlades... Först insåg Nicke att de inte var nå luft i däcken så vi for på macken o köpte sånt där skum, tätningstjoffsan så då for vi hem i fixa de sen körda han iväg också stanna klipparn, bensinstopp... Var bara att fara på macken igen o köpa bränsle.. Sen fortsatte han o körde en stund sen stanna den och varje gång han skulle till att hä ner klippgrejen ja då stanna den så då gav han upp ..

Vet iaf att syster ska komma ikväll, hon ska hämta sina grejor som hon har kvar här i huset samt nå brev sen får jag väl se om mor o far kommer ikväll o kör skrotet, regnade så mkt igår så vart inte av.

Förresten, vi har ju inte fårr igång tv, bredband o telefoni än men på måndag då kommer en snubbe o ska fixa de där, jippi!! :)))

Sen så har jag då hittat allt jag behövde till kameran så ska väl kunna få upp en o annan bild. Men jag ska flytta över photo shop från lill datorn till denna så man kan pilla på bilderna lite :)

Men kan ju bjuppa på en bild som är tagen 2 maj, alltså för snart 2 månader sen, var där i vecka 26+5 :)


                                 

Ska väl uppdatera med någon ny bild från nu senare :)


vecka 35 (34+0)

Idag är de 41 dagar kvar och vi går in i vecka 35 :) 6 veckor kvar till bf, inte länge nu!! :))


Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 1 aug 2011
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.



Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.



städning

Nu har jag städat tvättstugan o badrummet, puh! Har även slängt i en tvätt som snart lär ska vara klar, men just nu är jag SÅÅ hungrig så ska ta mig någon lunch sen fortsätta :) Har tänkt att jag ska ta o torka trappen o dammsuga hallen, men innan de så ska jag göra pajdegen till tacopajen så får den ligga i kylen medans jag donar på :)

Nu när jag sätter mig ner o slappnar av så sparkar bebis massvis, känns som den håller på att "cykla" i magen, trampar varannan fot mot revbenen :)

Blir att jag hämtar Nicke ändå på jobbet idag så tar vi bara järnaffärn o kollar på den där tjoffsan till gräsklipparen. Sen ikväll är de ju som sagt skrotkörning osv men kom på en till sak jag ska göra o de är att leta min kamera, laddaren o kabeln så jag kan knäppa o föra över lite kort o lägga ut på bloggen. Känner att man har ju som mer tid för bloggen nu då man är ledig o roligare att läsa en blogg med bilder, tycker då jag iaf :)

Nä nu ska jag slänga i mig nå käk!


42

Ja idag är de 42 dagar kvar tills liten kommer, tiden går fort. Jag hoppas nästan att bebis kommer lite tidigare än beräknad, bara de inte är den 26 juli för då fyller ju kusinerna Astrid & Linnéa 1 år. Men typ från vecka 38+0 är knytet mer än välkommen, hoppas verkligen INTE att jag går över. Men de är nästan bäst och ställa in sig på de så blir man inte lika besviken då väl bf dagen kommer o ingen bebis ;P

Annars så klev jag upp kl 6 idag, samtidigt som Nicke och nu for han för ungefär 10min sen så sa hejdå till han o snacka även några ord med mammsen :) Funderar på att ta mig nå frukost, känner att magen är lite hungrig.

Idag har jag lite saker jag ska göra, eller jag gör de jag hinner o de jag inte hinner kan jag ta imorrn eller så :) Men de som är tänkt är i alla fall att dammsuga hela nedervåningen o torka golv o speciellt trappen som är full i damm eftersom att snickarna varit här :) Men sen skulle jag behöva tvätta har lite o göra ute också osv osv.. Så lite små grejs.

Blir nog jag som hämtar Nicke idag o då ska vi fara på järnia o kolla på en grej till gräsklipparen, jag skulle vilja in o kolla på blommor på söderbergs, sen måste vi köpa köttfärs, ska äta chili con carne idag :) Men funderar på om jag o Nicke ska ta våra ärenden imorrn istället eftersom att vi ikväll ska ha lite hjälp av mamma o pappa o köra skrot lasta mer skrot o köra igen... Ska rensa ur boden där de är massa skrot, ja ni förstår :))

Nä, nu måste jag nog äta nåt!! :)

43

sov ut till kl halv 10 idag, skönt! :) Hittils har vi inte gjort så mycket, varit ute på gården och småpysslat, var även upp till stugan på morgonkvisten för mor & far hade glömt nycklarna och en jordsäck så undra om vi kunde komma med de så de gjorde vi och väl där blev vi bjuden på vanlijbulle & saft. Sen då vi kom hem hade snickarn kommit o satt igång med sitt, var inte allt för länge sen som han for typ 30 min sen och då var han klar så nu kan vi tapetsera, sen måste han nog komma igen och göra klart "öppningen" som nu är i hallen osv, men de blir snyggare om man tapetserar först :)

Ja, sen nu sitter vi här i soffan. Nicke spelar o jag surfar runt. Börjar bli lite smått hungrig så kanske ska ta o börja med någon mat eller ta nåt annat kanske ..

Här i veckan ska jag köpa några blommor som jag kan ha i 2 krukor vid vägen, sen ska jag även kolla på några krukor man kan ha vid bron o köpa nå blommor till dom.

Sen hade min storasyster skrivit att min info-ruta upp i headers inte stämde, vilket den inte gjorde så nu är den ändrad! :)


44

Idag steg vi upp skapligt, kring halv 9 tror jag att de var. Spöregnade imorse o var allmänt tråkigt så vi bestämde oss för att fara till stan så dit for vi. I stan var de fler som tänkt som vi för de var hur mycket folk som helst!!!

Men vi var på ikea och lite andra affärer, köpte barnsaker och nå kläderplag och lite till oss själva sen vart de en väldigt sen lunch där lite mer affärer sen hem :) Så nu sitter jag hemma i soffan, har varit hemma någon timme.

Har nästan nyss käkat middag, vart svingott kycklingfilé i ugn (som vart jätte mör o god), fetaostsallad och en kall sweetchilisås + vitlöksbröd så nu är vi JÄTTE mätta... Har även bäddat o gjort klar spjälsängen, nu börjar de kännas nära!!! :))

Jaja, nu orkar jag inte skriva så mycket mera. Kan ju säga att jag passerade Fialotta 2 ggr i samma rondell i Birsta, jag såg henne men hon såg inte mig.. Antar att hon koncentrerar sig mer på bilkörningen än jag ?? ;P

Nu måste jag luta mig tillbaka o bara vila, magen sprängs!! Ska försöka ordna så jag kan lägga in bilder, har massor jag skulle kunna visa :)

Ha en trevlig lördagkväll!

snabba ryck

Igår var ju snickarna här och gjorde de sista och vi hade ju pratat med dom om att OM de skulle bli gips över så skulle vi även tabort helpanelen i "lill-hallen" och sätta gips och tapetsera och de vart gips över men då skulle vi behöva ta hit en elektriker som lättar på kablarna i hallen så de kan avsluta sitt jobb. Snickarna lämnade oss då kl 21 på kvällen och han sa då att vi skulle höra av oss så fort han kunde komma tillbaka o göra de sista.

Pratade med mamma 12.40 och då skulle hon ringa Lennart (elektrikern), sen ringde syster 12.46 så pratade med henne och då ser jag hur Lennart kommer ner på gården så jag avslutar samtalet hinner bara gå ner för trappen så ringer mamma och säger han skulle komma på en gång och då knackar han samtidigt på dörren, de kallar jag snabb service ;) Bra även att han bor bara i början av samma väg som vi bor på :) Så han hade med sig en till yngre kille som hjälpte honom, så de skulle fara och äta och sen skulle han komma och göra det där nu på eftermiddagen, så då de är klart ska jag bara ringa Robert och säga att elektrikern varit här så han kan komma när som helst :))) Sen är de ju tapetsering o mattläggning, de Tessa hade testat hade fullt upp, nu är de ju sommartider o semestrar osv osv, men vi hade några fler altenativ så hoppas vi får de gjort så fort som möjligt :)

Nu ska jag ta o ge mig på disken hade jag tänkt sen ska jag göra den där degen till pizzan, mammsen skulle svänga förbi med jordgubbar om dom hade på affärn, hon var så sugen och undra då om vi också ville ha, snällt! :)¨

Tror tvättmaskin är klar också, bäst att börja med att hänga den.

45

Då var de fredag idag då, härligt med helg. Då blir ju Nicke hemma också :)

Upp kl 6 imorse, frukost vart de då sen vinka hejdå åt Nicke då han o mammsen for iväg mot jobbet. Mamma hade gjort korvgryta igår så hon lämnade av en pytts åt oss, härligt! Så nu sitter jag o äter korvgryta till lunch, de är SÅÅÅÅ gott!!! :)

Vet inte om jag har så stora planer för dagen.. Har tänkt att slänga i en tvätt nu i alla fall sen hoppa in i duschen. Sen ska jag nog förbereda inför middagen, idag ska vi enkelt äta hemmagjord pizza och då gör ju jag degen själv, tycker inte den är så god den köpta. Så tänkte om jag skulle göra klart degen så kan jag lägga den i kylen så är de bara att liksom kavla ut, lägga på o in i ugn! :)

Skulle ha gjort en banansockerkaka också, ser att jag har 3 bananer som börjar bli fula .. Sen ska jag ge mig på rabarberpaj här någon dag, vi har ju rabarber på baksidan.

Ska kratta upp de sista gräset på gräsmattan också så Nicke bara kan ta skottkärran och hä bort de sen.

Men sen så ... De dyker ju alltid upp nåt man hittar på mera :) Idag kommer även pappa hem, han har jobbat borta i 2 veckor sen hemma 1 nu då sen ska han bort 2 igen, fatta ändå suveränt jobb 500kr/tim och betalt även då han är hemmal... De skulle man haft ;) Men å andra sidan så är de ju inte så jätte kul att vara borta 2 veckor i sträck heller..

Nu ska jag ta o göra någon nytta, hejsvej! :)

46

Jaha, steg upp kl 6 i vanlig ordning. Åt frukost o dona, sen då Nicke for iväg mot jobbet då la jag mig på soffan och somnade från 7 till halv 9 de var skönt, sen upp och ta på mig nå andra kläder, hämta Nicke och skjutsa han till sjukgymnasten, vi passade på att handla också sen skjutsa tillbaka han sen hem.

Ringde pappsen o hjälpte till att anmäla en häst till ett lopp sen gjorde jag mig lite varm choklad och tekaka macka till med ost, gottans! :) Nu ska jag fika klart de och se tv innan jag sätter igång och gör något :)

Då vi handlade så handla vi hem parisare, så de ska vi äta idag, gott gott gott!!! :))

plättar

Ja idag är de plättar till middag här hemma, har gjort klart dom eftersom att mamma kommer att plocka upp Nicke kl 16 skjutsa hem honom och plocka upp mig sen drar vi till stan. Mammsen skulle på skatteverket och lämna in nå papper genom jobbet sen ska vi vara barnvakt åt syskonbarna, Astrid & Linnéa :)

Så nu ska jag slänga på mig några andra kläder, slänga i mig några plättar sen bär de av :) Skulle egentligen ha varit på affärn o handla men de blir inge av med de då får göra de imorrn :)

Bebiskläder

Har suttit och kollat runt på lite bebiskläder, så otroligt svårt då man varken vet kön eller hur lillhjärta ser ut tycker jag :))

Sen är den stora frågan hur mycket ska man handla i 50 respektive 56, vissa hinner inte ens med stl 56 utan de blir direkt till 62 medans vissa inte ens kan ha stl 50 utan börja med 56 direkt pga storleken... Men jag har bestämt mig för att handla lite av båda storlekarna.

Jag tog och beställde lite neutrala kläder i stl 50 från ellos.se, känns som att där finns de kläder som är lite mer ovanlig inte till utseende utan mer ... vad ska man säga, alla köper typ kläder från hm så tycker att alla har typ I♥DAD tröjan.. Därför är de lite roligare att beställa från någon annan sida också :) Men jag tror ju att de kommer bli roligare sen då man vet könet så man kan handla pojk el flick kläder :)

Här är i alla fall de jag tog och klickade hem, byxor med igelkottar & ett par hel svarta, vit body och tofflor + mössa:


 








47

Blir helt.... Ja jag vet inte varje dag nu då jag skriver rubriken... 47 dagar känns som ingenting ...... :))))


Ja, klev upp kl 6 även idag, vaknar då Nicke ska upp skönt att ligga o prata och vakna till och kliva upp tillsammans. Sen hämtade mammsen honom kvart i 7 typ. Mamma skulle till tandläkaren halv 8 så hon har nu varit här en stund och väntat :)

Igår bakade jag bullar, önskade att jag kunde lägga ut en bild på dom. Dom vart jätte fina och goda, faktiskt första gånger jag gör bullar helt själv :) Funderar på om jag ska baka några kakor idag kanske, får se.

Var iväg med en bullpåse till Tessa o Johan igår också så dom smakade varsin bulle, även Rasmus Johans minsting var hemma så han smaka han med också fick jag mig en kopp kaffe, mums! :)

Igår skulle vårat internet ha startat, även tv & telefonin men var nå strul med ordern så Nicke skulle återkomma idag så skulle de se vad de kunde göra. Hoppas de börjar funkar !!!

Sen så skulle ju snickarna ha kommit i måndags men då spöregnade de ju och eftersom att de måste vara ute och kapa gipset så går ju inte de. Men igår var de ju uppehåll men inga snickare syntes till... Pratade med han över telefon och han förklarade sig, sa även att han varit här igår runt 11 tiden men fann ingen nyckel... Men de konstiga var att jag var hemma till 11.40 sen kom jag hem igen efter besöket hos bm och såg inga som helst tecken på att någon varit här och de sa jag då ändrade han sig och sa att de var nog strax innan 12 de hade varit här .. TJENA!! Man kan inte lita på hantverkare, de tror att de får göra som de vill. Men nu så ska i alla fall de komma idag OM de är upphåll annars blir de en annan dag.

Funderar på vad man ska äta idag, undra om man ska ge sig på pannkaka ??
Jaja nu tror jag att jag ska lägga mig på soffan o vila lite grann framför tvn :)

besök hos bm

Nu har jag träffat den nya barnmorskan, jätte trevlig kvinna :)

Vi skrev in mig på datorn här sen gjorde vi de vanliga. Mina värden låg bra, blodvärde hade högts till 119 så de var bra, sist låg de på 110. Sockret var bra. Blodtryck 140/70. Undertrycket ligger samma men övertrycket har högts hela tiden 120, 130 och nu 140 men ingen äggvita i urinen så de var ju bra :)

Sen lyssnade vi på lillhjärta som var aktiv 150 slag/minut, låg med huvudet neråt. Huvudet var ruggbart så hade inte fixerat sig men allt bra där. Sf-mått 31 så de är inte någon jätte bebis de här, ligger precis typ lite strax under mitten kurvan så en helt normal bebbe :)

Nu ska vi dit tillsammans jag och Nicke den 27/6 då jag är i vecka 35+0. Då fick vi tid på kvällen kl 18, ska då gå igenom smärtlindring så då sa hon att Nicke fick vara med om han ville så jag bestämde att han skulle de :) Sen skulle jag få låna en amningsfilm, hon tyckte inte jag behövde låna förlossningsfilmerna hon hade i och med att jag kollar på tv, en unge i minuten, livet på BB, förlossningskliniken... Filmerna hon hade var inte lika verkliga tycker hon utan de var bättre på tv :)

Får hoppas att jag får föda på Sundsvalls BB nu då .. De är ju kritiskt där nu och på vårat bf 1/8 då är de mitt i de hela sa hon och att många har redan kontaktat BB i Östersund om att åka direkt dit, men jag sa att jag helst ville föda i Sundsvall så då tyckte hon absolut att jag skulle försöka med de :)

Nu ska jag fortsätta med mitt bullbak, bakar bullar själv för första gången... Får se hur detta blir ;P

48

Nedräkningen fortsätter i rubriken, 48 dagar kvar idag :) Snart bara 1 månad... HERREGUD!! :)

Klev upp 6 imorse, samtidigt som Niclas. Hade inte tänkt de men kände mig hungrig och kissnödig så steg upp :)
Snickarna kom ju inte igår så får se om dom kommer idag kanske, regnar ju inte nu.

Jag ska till bm idag kl 11, ska fara själv. Känns lite ja jag vet inte, är väl inte jätte kul att fara till en ny bm själv men de kommer nog gå bra, alla säger att denna kvinna är fantastisk så vad skulle problemet vara?? :)
Nu gäller de bara för mig att leta fram alla de papper som ska med som min förra bm skrev upp, dock kunde hon inte skriva ut allt, inget från mina första besök då de hade bytt system och de krånglade men men, jag har ju mått bra mest hela tiden :)

Idag ska även vårat internet, tv & telefoni starta, ska hämta telefon i Rombäck hos mamma o pappa. Ska låna en så länge, ska köpa bärbar sen. Men de är bra med hemtelefon här, har inte så bra mottagning så bra om folk ringer :) Bra även om man ska ringa viktiga samtal som till exempel till försäkringskassan då vill man ju inte att de ska brytas pga mottagning då man väl kommit fram efter en kö på 245 före liksom :P

Nä, nu ska jag lägga mig här på soffan en stund sen ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning.
Jag skriver då jag kommit hem från bm :)

vecka 34 (33+0)

Ja, då har man gått 33 fulla veckor, de går ju jätte fort nu tycker jag ... Snart blir de att packa och göra klart BB väskan, ladda kameran och allt de där så man är beredd :) Nu längtar vi mer än mest!!! :)

Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 1 aug 2011
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.



Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

49

49 dagar kvar till bf, går in i vecka 34 imorrn. Otroligt!! :) Imorrn ska jag även till nya bm, de är i ett privat hus i viskan och jag har fått beskrivning vart de ligger, så jag vet ju vart de är. Hittar nog! :)

Man börjar som känna nu att man vill ha alla saker på plats hemma och allt de där och försöka lista ut lite hur de blir den dagen vi ska in osv osv, inte för att de är så troligt att man får tidigare med första men man vet ju aldrig.

Sen skulle ju snickarna komma idag kl 8, jag höll mig vaken till dess på soffan sen somnade jag och vaknade strax innan 10 och inga snickare här. Jag frågade syster som har haft kontakt med dem om dom hört av sig till henne men icke de. Antar att de inte är här idag för regnet då de måste hålla till ute och kapa skivor och grejor och de går ju inte så bra i blötan, men borde man inte åtminstonde kontaka då och tala om varför man inte kommer ?? Tycker jag iaf!!

Nu börjar magen skrika efter något att äta så bäst att leta upp nåt i kylen.
Dagens middag blir i alla fall korvstroganoff och ris, sen ska jag väl skriva en inköpslista och se om de är något som behövs handlas, kändes som de då jag öppnade kylen men vet inte :)

Sen vet jag inte om de blir så mycket mer just idag, har tänkt ta mig an övervåningen, men funderar på att pyssla lite nere, städa i badrum/tvättstuga, diska undan och lite andra grejor.

Men nu är de bäst jag tar mig nåt, bränner i magen. Sen ska jag ju fara med Nickes matlåda som han glömde, han har lunch 11.30 så far väl vid 11.10-15 härifrån :)

Idag har de inte...

Idag har de inte varit särskilt jätte fint, regnade en skvätt imorse och mitt på dagen men annars har de ju varit uppehåll men har inte varit någon vidare sol. Men de har ju varit varmt :) Vi har varit uppe i sommarstugan nästan hela dagen, syster Sandra var där med barn och karl. Syster Tessa kom också en sväng med hennes dude så de var ju roligt. Mammsen var ju också självklart där, hon har ju varit där hela helgen :)

Så egentligen har vi inte gjort så mycket, tagit de lugnt och de är ju alltid skönt. Fiskade igår där uppe i stugan då vi var där. Som sagt första fisket 3dje kastet då hade jag en gädda på kroken som jag drog upp. Idag tog jag också och fiska och kastade inte många gånger förens årets andra gädda drogs upp :))

Lite graviditetsprat, mina fötter och ben är SÅÅÅÅÅ svullna. De spänner och gör ont i fötterna. Men nu ikväll har jag tagit ett fotbad, filat fötterna så länge jag orkade sen fick Nicke hjälpa till lite och nu har jag duschat och sitter i fotöljen med fötterna i högläge. De jobbiga när de är så varmt ute är ju att man inte vill ha stödstrumporna blir ju för varmt. Men man får tänka på att vila och ha fötterna högt helt enkelt :)

Imorrn ska Nicke börja jobba, har tänkt kliva upp typ samtidigt som honom eftersom att snickarna som håller på i hallen ändå kommer kl 8. Ska väl pyssla på inne jag imorrn, ska ta mig an övervåningen tror jag. LÄNGTAR MASSOR tills slutet av månaden så lönen kommer, då ska jag ner till stan och shoppa de sista bebisgrejorna, lite kläder och andra saker :))

Nä nu ska jag göra i ordning matlåda åt Nicke, vart ju inte att vi åt här hemma idag så måste sno ihop nåt :)

Trevligt söndagkväll! :)

tordag

Vaknade halv 8 imorse men steg inte upp fören 8, systeryster ringde och sa att elektrikern Lennart var påväg, snickarna fortsatte inte igår efter att de sågat upp väggen för nå gamla elkablar som var tvungen att saneras så nu äre fixat :) Så nu kommer snickarna imorrn på dagen och fortsätter.

Vi har då varit på ica och handlat lite, köpte jordgubbar som vi ska äta som efterrätt idag eller ikväll, mums! Men dom är ju så jäklans dyr nu bara men de är de värt någon gång så här :)

Vad har vi mer för sysslor att göra idag nu då? Håller på att tvätta en maskin, vi ska klippa gräsmattan, kommer måsta göra de 1ggr/veckan för de växer så fort här, men de är fint tjock gräs så blir så snyggt då den är klippt :) Sen är de väl nå annan plock ute. Kan ju inte göra så mkt inne just nu då de håller på med hallen o allt, sågspån och grejer på golvet som man inte vill dra runt på .. Men man kan ju alltid dona lite på övervåningen, alla dessa kläder man äger .. huvva!

Nu ska vi ta och sätta igång, just nu latar vi oss framför tvn :)
Ha en härlig dag!


Vecka 33 (32+0)

Har inte uppdaterat ett sånt här inlägg på 7 veckor så kanske dags ?? ;)
Bara 55 dagar kvar nu !!!!! :D


Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 1 aug 2011
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa. 

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket


lördag

Har sjukt ont i fötterna så just nu sitter jag i fotöljen, har fötterna i fotbad och ser på avatar :)

Så skönt att ha landat i huset, vi har ju mycket grejor som ska upp ur kartonger men vi har ganska stor ordning tycker jag, vi kommer ta lite i taget så man inte bara ställer upp lite överallt .. :)

Våra älskade småhjärtan Daisy & Bertil har flyttat ifrån oss, de är jätte ledsamt vet inte hur mycket jag grinat sen igår eftermiddag då vi lämnade dom på en gård i Sollefteåtrakten hos en mor & hennes son. Dom var verkligen utmärkt och de hade massa djur på gården och så, så de får nog de bra. Men man vet ju inte hur de tänker, om de tänker att vi svikit dom. Tänker speciellt på Daisy men även Bertil... Jaja, de kommer gå bra man får tänka framåt, de är skönt att vi inte har några djur också faktiskt,, man behöver inte tänka lika mycket på att de inte ska kunna nå blomkrukor och annat .. Dom får de bra !!!


Kan ju lägga ut ett kort på "matrummet", bordet står snett för massa grejor på sidan men man ser ju lite :))


RSS 2.0