klart

Nu känns de skönt i kroppen då allt känns liksom klart. Kan ju skriva lite av de som är gjort idag.
Hela nedervåningen alltså, tvättstuga, badrum, kök, hall, vardagsrum är helstädat, dammtorkning, dammsugning & torkning av golv. Har vikt in rena kläder, tvättat två maskiner (har sista i nu), rensat undan saker osv. Sen nu på kvällskvisten så har vi städat undan på gården, plockat undan i bilen och gjort den klar. Så nu imorrn ska de vara en riktigt riktig vilodag, ska försöka ligga hela dagen förutom då matlagning & disken. Man kan ju hoppas på lika fint väder som idag, då kan man ju lata sig i solen & poolen :)


Bjöd hit mamma & pappa på fika också, bakade en sån där hallonkaka innan middagen som var lagom varm sen då dom kom, till den vart de vanlijglass, kaffe/dricka, kakor & bullar. Mamma plockade lite hallon åt mig också, så nu har jag fryst in två byttor. Roligt att se pappsen innan han far iväg, han far imorrn ner till Strömstad för fortsatt arbete, så nästa gång man ser han är på släktträffen den 13de aug om vi nu kan fara, annars skulle han troligen hem hit den 19de över helgen antar jag, sen skulle han ner igen 3-4 veckor. Men de är ju bra jobb där så med väldigt bra betalt :) Sen skulle de nog bli mer jobb i början av nästa år fast då i Skellefteå så då får han komma hem o jobba under tiden :)

Nicke ska på af nu på fredag också, sen måste vi dit 10de för att lämna in aktivitetsstödspappret. På fredag ska han på info om vindkraftverkstekniker, Nicke är väldigt intresserad o får han åka på utbildning så gör han de, bra betalt men då är man ju borta lite, men hemma en vecka i sträck o så. Men de är ju ett periodsjobb. Annars hoppas vi på att han får komma sig in på Perma till hösten de vill han ju också, hoppas hoppas hoppas!! :)


Sen ska jag bara nämna att då vi var i stan i fredags så träffade jag på en gammal klasskamrat, Veronica inne på en gamestop som Nicke skulle in på. De var inte väntat, inte alltid man råkar på varandra, men de var jätte roligt verkligen! Vi ska samla ihop alla oss tjejer som umgick på gymnasiet o umgås tycker jag. Lär ju bli då bebis kommit så då får dom snusa på lillhjärta också :))

Nu blir de tv, funderar på om man skulle göra nå varma mackor i ugn, mums ;)

1

Ja,, imorrn är de den beräknade ankomst dagen för liten. Jag tror dock att jag kommer gå över, lika bra att ha den inställningen :)


Vi steg upp imorse o rotade fram lite av Nickes gamla jeans som han inte kan ha samt en skit snygg cardigan som blivit för liten sen for vi till syster & Johan för att se om de var nåt han kunde ha så han tog ett par jeans & cardigan nu då dom skulle iväg till Rättvik på Classic car week. Sen väntade vi till Pernilla & Mattias kom dit för av dom lånade vi en hov, så att vi kan tabort skräpet ur poolen. Ska köpa en egen men nu är de ju stängt här i Fränsta på helgen, eller dom hade öppet till 13 igår men de tänkte inte vi på och kom dit för sent. Så nu är poolen ren :)


Vi tog och åt en riktig god frukost idag nu då vi kom hem från de dom dära. Kokade en havregrynsgröt, kokade ägg, juice och massa gott så nu är jag verkligen propp mätt så var tvungen att sätta mig här & låta frukosten sjunka i magen :) Nicke stack ut direkt för att köra "Runar" vilket var hans nya smeknamn på gräsklipparn, han klippte bara framsidan igår sen for vi till Tessa och vi vart ju där så sent så kunde inte fortsätta då vi kom hem så nu skulle han klippa baksidan sen ska vi bada i poolen och då vi gjort de så ska vi hjälpas åt och pilla på inne :)


Ikväll då de är städat här inne, ska göra allt idag torka golven o allt. Så ska vi sen avsluta kvällen framför en film har jag tänkt och ska tända ljus o grejer o bara myyyyyyysa!! :)

Ha en trevlig söndag ;)

(Sen så har min gadgetgrej här på sidan fått nå fnatt, om man klicka på "40" så kommer de ju upp hur många dagar de är kvar & den har visat rätt hela tiden men nu har den som sagt fått fnatt, den visar idag att de är 2 dagar kvar fast de är 1)

Förberedelse

Imorgon ska jag göra allt som jag vill ha gjort här hemma. Känner just nu att de är rörigt, vi har de inte alls så rörigt egentligen och inte alls skitigt för den delen, men jag vill ha ordning och just nu känner jag att jag inte har riktigt den ordningen jag vill ha.. Så imorrn ska de donas lite inne, vi ska hjälpas åt och inte alls stressa eller nåt. Men de får bli mitt sista sen ska jag verkligen vila, vila!

Skönt att liksom få ordning som man vill ha de så att man slipper känna då man kommer hem från BB att man har massa saker man ska göra, tror inte man är så pepp då direkt och man lär ju inte vara särskilt pigg första tiden heller för den delen.


Innan vi gjorde middag svepte jag ihop en snabb hallonkaka som jag aldrig gjort förut som vi sedan efter maten tog med till Tessa o Johan så testa vi den där och den fick godkänt, den var riktigt god och väldigt väldigt enkel.


Vispa 2dl socker & 2 ägg pösigt sen tillsätter du 2,5dl mjöl samt en 1tsk kanel och häll de i en form med löstagbar kant, sen häller du över 2dl hallon sen skivar du 50g smör med osthyveln och lägger över och sen gräddar du den mitt i ugnen på 175grader i 25 min. Härligt god, ingen torr kaka heller utan vart som lite kladdig. Man kan ju äta den som den är eller ha en klick grädde eller vanligglass till! :) Men skit enkel att sno ihop om man ska få besök eller ta med eller så :) Den borde ni testa ;)


Jaja, nu ska jag ta de lugnt innan sängen väntas :)


härliga värme

For upp till stugan runt kvart över 10 tiden imorse, syster Tessa skulle cykla upp o sen åka med mig hem. Så for upp dit o bara mådde, i stugan var ju syster Sandra + Astrid & Linnéa, mamma & pappa. Så hela familjen vart samlad, de var skönt att vara där uppe o bara slappna av o måååå..

Sen strax efter två tiden for vi hemöver, Tessa skulle på konsum så skjutsa henne dit sen släppte jag av henne hemma sen for jag hem. Väl här hemma så bestämde vi oss för att ta ett dopp i poolen, så nu är den invigd.. HUR SKÖNT SOM HELST, kan jag ju säga!! :)

Så nu när jag ändå blött ner mig o håret ska jag hoppa in o ta en dusch innan de är dags att göra middag, idag ska vi grilla ytterfilé, mums! ;)

Så härligt de är ute idag, så ha en fortsatt härlig dag!! :)

2

listan uppdaterad!


Ja, idag är de 2 dagar kvar, men man kan ju iaf med säkerhet säga att inom 16 dagar blir vi föräldrar & får träffa våran knodd :) Men såklart hoppas man på tidigare och att de går igång av sig själv.
Ska tillbaka till barnmorskan på tisdag för att kolla mitt blodtryck eftersom att de ansågs vara stigande sen ska vi då boka ny tid där de kommer bokas för hinnsvepning om jag vill, och de tror jag att jag kommer att ta om de inte hänt något av sig själv. Men hoppas ju ändå att de startar utan hjälp.

Niclas har ju gissat att de ska hända på söndag, får väl se vad de blir med de :) Ja,, ni får ju kika listan på vad folket gissat :)


Igår var vi faktiskt till stan, vet att jag helst ska bara ligga hemma o vila,vila & vila. Men gjorde inge ansträngande. For ner för middag & bio. Gick i någon affär också. Men vi åt iaf på världens bästa kebabställe i Sundsvall, vilket är kebab city sen var de ju ett tag innan bion skulle börja så vi satt på en bänk i parken neranför sf och de var världens finaste kväll så var superskönt att sitta där, vi satt där kanske 1 timme och bara prata & myste i kvällssolen. Sen gick vi in o kikade på senaste Transformers i 3D för de fanns inte vanliga ens, men den var bra :)) Var skit lugnt på bion, nästan inga folk alls för samtidigt var de ju Air festival nere på stan, typ jätte disco där jag antar att alla var :)

Igår då vi for till stan så slängde vi in BB-väskorna & allt i bilen för att vara på säkra sidan, bäst att göra så nu om man ska fara en bit hem i från :)

Nä, ska väl kanske ta något att äta till frukost, ska även hämta in morgontidningen :)

3

Undra om jag kommer få nå känningar i huvudtaget, eller klart jag får. Men jag tänkte typ förvärkar eller nåt, eller om de bara blir ett pang liksom. Man hoppas ju kanske lite på de, fast då är man ju inte förberedd men lika bra de kanske :)

Ååå, vill ha bebben här nu jag! Om den kommer då den ska eller nära iaf då blir de nog så att vi följer med på släktträffen den 13de aug, isåfall åker vi ju ner med mamma så de känns ju tryggt :) Sen är de ju inte så lång tid, fre-sön och roligt om vi ska knäppa kort att ha lillen med på dens första släktträff :) Men vi ser väl när den lille har tänkt kika ut först o främst.

Vad händer idag då? Har ingen som helst aning, vill hitta på något o inte bara sitta hemma, men vad skulle de vara? Ska i alla fall ta o äta nå frukost, sen måste jag ta mig an disken. Sen får vi väl se om vi får paketet från jotex idag.. Då blir de nya gardiner i köket o lite sånt. Ska även dammsuga av här överallt :)


Vart ingen bilbingo igår som jag funderade på men de är ju på måndag i Stöde så stora syster tyckte att vi kunde testa där OM inte bebis kommit men tveksamt.

jaja, nu vet jag inte vad jag ska skriva mer så får lov att återkomma ;)

Update

Listan uppdaterad, klicka här för att kolla!

4

snart är nedräkningen över, jag hoppas jag inte behöver räkna +. Hoppas att den lilla vill kika ut innan måndag helst, min pappa är hemma till måndagmorgon sen far han ner till Strömstad och jobbar, hade varit roligt om han också var hemma och fick träffa pyret men de är ju inte hela världen han kommer ju hem sen o är hemma :)


Idag har vi inte gjort så mycket. Mammsen ringde runt halv 10 och tänkte då komma förbi, köpa med sig baguetter från affärn och fika lite med oss, så självklart fick hon de. Jag plockade fram pålägg & alla tillbehör så kom hon med baguetter, gottans var de. Mamma hjälpte mig att plocka in lite hallon också som jag tog o fryste in :) Men sen då mamma for så testade vi bada i poolen, jag bara stog i den o doppa benen, de var för kallt vatten än för ett heldopp. Men då satt jag mig i ett fotbad på altan istället och filade fötterna så gott jag nådde så nu ser de lite bättre ut iaf, vill inte komma med världens fulaste, sprickigaste fötter på förlossningen ;)

Vi får väl se nu då om pyret tittar ut på måndag enligt UL, eller kanske blir på Tisdag enligt sista mensen, eller så blir de övertid....

Jaja, nu ska jag ta o surfa lite :))

5

Då var de ännu en ny dag, inga känningar för mig på bebisfronten än.

Fint väder idag är  de också, härligt! Igår var vi och hämtade sand tillsammans med Johan, Tessa & Rasmus så nu är de klart. Nu ska man bara få de så rakt som möjligt, lägga dit smala frigolitskivor sen dit med polen, får se om de händer idag.. Vore bra en sån här fin dag så vattnet kan bli någolunda varmt för de lär ju ta ett bra jävla tag :P

Sen då vi hade hämtat sand o allt igår så följde vi med dom till Stöde, skulle köpa mjukglass men vart inte bara mjukglass utan vi tröck alla i oss en hamburgare vilket var super gott. Sen tog Johan och åkte på massa vägar som man aldrig åkt förut på hemvägen, så roligt att åka o se lite, härligt att åka bil. Sen var hans bil super skön att åka i, han har en enorm pick up, intagen från USA, den är så stor att den är lastbilsreggad, skit härlig att åka iaf :)


Undra vad vi mer ska hitt på idag då, får ta de som de kommer. Jag har ju fått order att vila. Egentligen ska jag bara få ligga, äta & gå på toa men man kan ju inte vara helt stilla, men jag ska inte göra något ansträngande iaf utan ska försöka sitta o vila vid första bästa tillfället. Ska nog kanske tvätta idag också så de blir gjort :)
Sen ska jag se om de är något mer som jag känner att jag vill göra eller ha bort innan bebis kommer inne här i huset så kanske man ska ta o fixa de.


Nä, nu ska väl jag ta o klä mig :)

6

Kan ju börja med att skriva om dagens bm besök som började lite roligt :))
Vi kom dit o gick in till Christel som satt o prata i telefon, då hon avslutat samtalet och vi satt oss så skulle hon bara kuta iväg 2 min så vi satt o vänta.. Då kollade jag mot dörren o vad var de där? En lurvig liten liten boll, EN MUS!! Vi släppte inte ut den då vi tänkte att de kanske är ett husdjur trots att vi nästan var säker på att de inte var de och sen då vi berätta för bm då hon kom in sa hon "skojar ni??", sen vart de lite musjakt, slutade med att hon stoppade en sopkorg över den så fick den vara där under o kraffsa resten av vårt besök, haha ;P De var ju en liten rolig start ;)

Sen mina värden, blodvärde & sockret låg väldigt bra. Hade gått upp 2 kg vätska, vilket jag verkligen känner av också.. Men sen har jag ett stigande blodtryck, eller de är övertrycket som denna gång låg på 145, kollade äggvita men ingen sån så de var ju bra. Men fick stränga order, VILA! Helst ska jag bara ligga o kliva upp för att äta eller gå på toaletten, "låtsas att du är inlagd, då får man inte göra mer" de var precis de ord som hon sa. Så nu ska jag försöka vila så mycket jag kan, trots att jag tycker att jag inte gör någonting alls men kommer ju laga mat & diska o så ..

Nu var bebisen fixerad, hade skjunkit ner i bäckenet, sf-mått låg på samma alltså 36. Hjärtljuden låg på 145.
Blev ny tid nästa vecka på tis för att kolla blodtrycket om inte bebis kommit då innan dess, har ju bf på måndag så hoppas ju att jag inte behöver dit :)


Jaja, nu har jag en puttrande gryta med kalops på spisen vilket blir dagens middag, gott. Kalops med ris till :)
Nicke har varit ute o klippt gräset. Vi ska även iväg där vid halv 6 tiden o hämta sand, jag ska bara med o kolla på. Men nu får vi då äntligen sand till lådan sen är de bara att fylla poolen ;)
De jobbiga nu då jag tänker på att hon sa, VILA VILA VILA är... Hur sakta kommer inte dagarna gå dårå?? Och ännu segare om man går över tiden.. Håll tummarna allesammans för att jag slipper!! :)

Sen kan jag ju skriva GRATTIS (!) till mina syskonbarn Linnéa & Astrid som idag fyller hela 1 år :)

Nu ska jag kolla till maten, hejsvej på er!

vecka 40 (39+0)

Ojojoj, nu är de nära ;)

Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 1 aug 2011
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen. 

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

vilken dag

Vart verkligen en heldag i stan. Vi började de hela med att landa i stan kl halv 10 och började då med frukost på ikea sen vart de en ikea-runda. Köpte inte så mycket, bara de vi pratat om.. Så vart en datastol, en liten fleece filt samt iskubsgrejor. Sen vart de en sväng in på Birsta city, vart bodys till bebis och även en heldräkt, jätte söt som är tänkt till hemfärden från BB :)

Sen åkte vi runt o kika, Nicke köpte ett par jeansshorts & en t-shirt och jag köpte ett par tofflor, lika som jag har men dom jag har är så jäkla slitna så tur de fanns nya lika dana att köpa, trivs såååå i dom :)
Men sen vart de inte så mycket mer. Hämtade Ingrid & Magda vid tågstation runt 14-tiden sen ville dom gå på ikea så då handla vi mat under tiden & köpte även en ny hemtelefon, en bär bar :)

Guuuud nu trycker bebis järnet utåt, känns som om att jag spricker i denna stund!!!!

Jaja .. :) Sen köpte mor min ett extra skötbord till oss till övervåningen, jätte bra för de ville vi ha. Jag vill inte behöva springa ner för trappen på natten till badrummet o skötbordet där, man kan ju vara skit trött o ramla sen tar de ju längre tid så nu har vi ett uppe också som jag ska utrusta med lite grejs :) Sen fick vi även en liten förskottspresent till bebben idag, 2 jätte söta pyjamaser, suveränt!! :)

Jaja, nu ska jag nog snart krypa i säng. Känner att ögonlocken känns tunga ... Imorrn väntas barnmorskan kl 11, LÄNGTAR!! :))) Roligt att se värderna, måttet, hjärtslag o allt de där. Och FÖRHOPPNINGSVIS är de sista besöket innan vårat lillhjärta kommer ut till oss... Är de nu man ska bli nervös eller,.... ???? Nädå, är inte jätte nervös eller känner inte av någon nervositet just nu. Tänker att, jag klarar detta, de gör ju alla andra. Sen tar de inte så lång stund och något bra får man ut av de.. En upplevelse!! :)

Måste då säga att jag kan verkligen inte gå långa sträckor nu, höll på att börja grina kändes de som vissa gånger. Tror bebis trycker på någon nerv då jag går, de bränner och får som stötar och de gör ont, värsta smärtan ner mot ljumsken och lite överallt där nere, runt som hela o bäckenet o allt. Sen på de så får jag svin ont i höften. Tur de är över snart ;)

7

exakt 1 vecka kvar idag... Ja vi får väl se ;)


Steg upp kl 7, så nu har jag duschat, fixat, klätt mig o hämtat in tidningen.. Blir ingen frukost hemma idag, blir nog ikea frukost ;) Jag ska väcka Nicke strax innan halv så kan vi fara då han är klar, han är så snabb han :)

Så idag blir de stan för oss, Nickes syster & hennes kompis kommer till stan kl 14 så vi ska göra ifrån oss innan de kommer sen vill kanske dom gå en sväng på ikea o då ska vi passa på att handla maten.


Nu ska jag fortsätta kika på nyheterna.

När kommer bebisen?

Listan uppdaterad, blidde ingen bebis 24 Juli som stora syster trodde (fast hon sa tidigare att hon ändrade sig om sin gissning egentligen, men då var de ju för sent, hihi) Klicka här för att se listan!

Muffins

Nu är de kvällen.. Vi sitter o ser scream 4, har vräkt i oss lite muffins så här på kvällskvisten, tog o bakade efter att vi ätit så de var gott :)

Just nu har jag en trampande bebis i magen, känner som att den är ute o går på samma ställe, trampar varannan fot mot revbenen :P Undra när den tänker komma ut, ska vi tro i veckan eller blir de ännu nästa vecka, återstår att se :)

Har lite kvar att göra ikväll innan vi är redo inför morgondagen. Vi far imorrn runt 9 tiden så vi är nere tills de öppnar. Blir lite affärer, ikea rundan sen handla innan vi ska hämta tjejerna. Jaja, nu ska jag fortsätta se film sen dona på lite. Skriver som vanligt imorrn :)

Blir inga knäppta bilder nu fören bebis kommit som ni kanske märkt, jag har laddat o packat ner kameran så den får ligga där den ligger ;)

Trevlig söndagkväll allesammans!! :)


8

Idag blir en hemma städdag, ska snart sätta igång.
Vaknade första gången halv 7 imorse då vart de ner o pinka sen somna jag om sen samma sak igen halv 10 och då var jag fortfarande trött men orkade inte gå upp o lägga mig så la mig här nere på soffan o somnade sen kom Nicke ner lite senare o då satt han sig o spela och jag fortsatte och sov fram till typ 20 över 11.. Vaknade med huvudvärk så Nicke hämta alvedon till mig..

Nu ska jag bara ta mig något att äta innan vi sätter igång med städning, men vad vet jag icke.. Ganska fattigt i kylen just nu, inge gott liksom.. Ska handla imorrn .. :)

Imorrn får ju Nicke lön så då ska vi ner till stan, ska handla nå smågrejor samt en datastol de är väl de liksom sen ska vi handla mat men de blir inte fören Nickes syster & hennes kompis kommit till stan, dom kommer med bussen så vi tänker pricka in att handla alldeles innan sen hämta upp dom o sen fara hem :) Men vi ska fara in skapligt imorrn tror jag, så vi är inne då de öppnar.. Ska bland annat gå ikea rundan, ska köpa en lite fleecefilt där sen får jag väl se vad de mer blir :)

Sen får jag min "lön" på måndag, får från försäkringskassan och såg även att jag får lite riktigt lön från förra stället men de är de sista ...


Jaja, nu måste jag äta nåt så man kan sätta igång :)


9

Nere på ensiffrigt, äntligen! ;)

En ganska tidig morgon för oss idag, men ska ju iväg sen på 1års kalas, flickorna har kalas idag fast dom fyller egentligen på tisdag. Så nu har jag fika, ska sitta o vakna lite sen hoppa in i duschen.

De är de som är vår plan för dagen, så resten av dagen så har vi egentligen inte nåt planerat, men de behöver man ju inte ha. Är lite städsugen idag jag o skulle ju behöva plocka undan här hemma.

O de här i Norge då, helst sjuk. Nu här på morgonkvisten så är de ju minst 91 döda. Man fattar inte riktigt att de har hänt tycker jag o så nära oss. Nu väntar man bara att de ska bli någon som tar efter och de blir lika i sthlm.... Hoppas ju inte på nåt sånt, tycker de blir mer o mer sånt här....


Jaja, nu nä ska jag vila lite innan jag ska in i duschen :)

Beställningen



               

(klicka på bilderna för att se större)

Dessa prylar beställdes hem igår. Gardiner till köket, dörrmatta, kökshanddukar, matta & tavla :)
Och beställningen gjordes från denna sida.



10

Nu endast 10 dagar kvar om man ska tro att de blir som planerat, men de verkar de sällan bli för de flesta.
Men man kan ju egentligen säga att jag garanterat blir mamma inom 24 dagar, 10 dagar kvar till bf + högst 14 dagar över tiden :) Men jag hoppas ju verkligen inte att jag ska behöva vänta så länge.

Igår var bebis tillbaka till sitt normala, sparka och rörde sig så de gjorde riktigt ont neråt, man skulle nästan tro att den var påväg ut men ickesanicke :))

Just nu sitter jag o äter av en matlåda jag värmt som jag hade i frysen, stuvade makaroner o korv. Var så himla sugen på mat + att de är ju typ lunchtid nu och syster kommer snart o hämtar mig, vi ska till Ånge en sväng hon ska handla o på systeme sen ska vi handla nå presentkort o grejs .. Roligt att fara på lite annat ställe :)


Sen får vi väl se vad dagen bjuder på.. Ev. sandhämtning i eftermiddag till poolen men annars vet jag inte :) Vi ser helt enkelt, är ju fredag idag .... :D Dagarna går sjukt fort men tiden känns sakta, jätte konstig mix men så äre! :)

Vad ska alla andra hitta på denna fredag då tro? ;)

onsdagkväll

Nu är snart denna dagen över, den har gått fort.
Jag och Nicke har varit i garaget o rensat sen gjort lite smått o gott här hemma. Har suttit nu ikväll tillsammans o beställt hem lite smått till hemmet från jotex, så de kommer väl till veckan :)

Fick inget sms svar av barnmorskan på en gång sen har vi lite dålig mottagningen på våra mobiler här så här vid 17 tiden hade jag fått ett röstmeddelande av henne att hon jobbat i stan på vårdcentralen hela dagen o haft fullt upp så har inte kunnat ringa mig tidigare sen pratade hon på :) Jag ringde inte upp då på en gång eftersom jag blivit mindre oroad då jag känt några buffar (man behöver ju faktiskt egentligen bara känna bebisen 1ggr/dygn) Hon tyckte självklart att vi skulle kolla upp om jag kände mig orolig. Sen glömde jag att ringa upp henne så nu kl 21 ikväll ringde hon mig o hörde hur de går. Hon förklarade ju de att nu kan bebisens mönster ändra sig, de blir ju trängre i magen och sen vilar den upp sig inför förlossningen så de är nog ingen fara men hon tyckte att om jag imorgon känner att de är konstigt eller känner mig orolig så skulle jag ringa så skulle vi kolla upp mig. Känner mig inte lika orolig nu, känns betryggande att bara ha pratat några ord med barnmorskan.

Men är de inge konstigt imorrn så träffar vi ju henne på tisdag och då är de troligen sista besöket, hihihiih!!!! :)))
Nu ska vi hitt på nå! :)

Trevlig kväll!


11

Godmorgon! Vilket skit väder vi har idag, väldigt tråkigt. Nu skulle man ha fått lönen, då hade man kunnat fara till stan & inhandla lite prylar. Kan ju åka till stan nu också men inte inhandla nåt och då är de ju inte lika roligt. Så vad ska man finna på idag, städa lite här hemma kanske?...

Igår hade vi ganska fullt upp hela dagen, på förmiddag så steg jag upp osv osv sen hoppade jag in i duschen o sen dök syster Therese upp, sen kom mamma så då fikade vi allesammans sen for jag o Tessa ner på byn för att inhandla de sista till födelsedagsbarnen sen då vi svänger in på gården hemma så har Sandra & David + barn kommit så vart fika då också. Sen for dom klockan tre och då gjorde i oss i ordning och for till mammsen där vi bjöds på middag sen gav jag o mamma oss på bullbak, hon skulle baka inför tjejernas födelsedag & jag gjorde några bulllängder för första gången & dom vart fina & goda :))


Sen har jag skickat sms till barnmorskan här på morgonen, de senaste dagarna så har jag känt mycket mindre fosterrörelser, har ju vanligen en VÄLDIGT livlig bebis tycker jag som är igång för de mesta hela tiden och om inte annat kan man "buffa" igång den men nu har de varit väldígt lite och igår kände både jag o Nicke hela kvällen & innan vi skulle lägga oss men ingenting, jag kanske kände en svag buff som jag knappt kunde skilja om de var de eller nåt annat.. Så nu har jag smsa bm och hört vad hon tror om de hela.. Får se om man får komma in o göra en extra check bara att allt ser bra ut eller om hon bara tycker att de är normal i och med att jag är i v 38+2. Får se. Jag ringde först men hon tryckte upptaget, hon hade väl någon där så då smsa jag.


Ja, vi ser väl hur de blir. Jag skriver väl senare om vad som händer & sker.


12

Vaknade runt 8, var så jäklans kissnödig så gick ner o fick de överstökat sen då jag kom upp till sängen igen och har lagt mig bekvämt känner jag hur jäkla hungrig jag vart, brände i magen så låg kvar kanske 10 min innan jag bestämde mig att gå ner o fika, vart varm oboy & macka :)

Verkar bli super fint väder idag, härligt! Har inte så många planer, jag & syster ska åka iväg ilag o handla de sista till syskonbarna som fyller 1 år nu på tisdag, 1 år... helt sjukt vad tiden går fort! Så de ska göras, men annars så har vi inga planer alls, får väl se hur varmt de blir ute också,. Nu är ju platsen för poolen helt klar, vi hävde fast presseningen igår så nu är de bara sanden som fattas sen så, men får väl se när de blir :)

Nä, nu ska jag luta mig tillbaka här i soffan en stund. Nicke ligger fortfarande o snarkar där uppe han. Undrar om jag ska ta en dusch också men inte just nu utan då jag vilat en stund :)

Njut nu idag allesammans av de fina vädret, eller ja ni som har samma väder som jag har här iaf :))

13

Nu har jag lyckas ätit så jag fått lite i magen, de känns lite bättre för stunden & iskallt vatten är så himla gott. Nu ska jag försöka luta mig tillbaka här på soffan o sova en lite stund, men de jobbiga är ju att då man lägger sig så kommer illamåendet, halsbränna/sura uppstötningar och då kan man definitivt inte sova...

Jag tycker synd om de gravida som är så här i början och vissa hela graviditeten, jag skulle aldrig mer skaffa barn om jag skulle ha så här hela tiden, de är hemskt!

Vi ser väl om jag lyckas vila en stund till, håll tummar & tår.

vecka 39 (38+0)

Då är de här förhoppningsvis de näst sista inlägget av den här sorten, hoppas jag iaf.
Natten har inte varit rolig, var svin trött så la mig runt 23 men de gick inte att ligga jag hade sån halsbränna och mådde riktigt illa. Sprang på toaletten & magen var inge rolig. Satt uppe länge, satt på en stol med öppen balkongdörr och drack säkert 1L iskallt vatten under tiden.. Satt där tills vi gick och la oss vilket var kl 1. Fick upp inatt vid 3 & kissa sen vaknade jag i panik nu kl 7, JÄTTE ont i magen fick springa ner på toaletten & är verkligen inte bra i magen. Lös i magen, får se vad de beror på.. Om jag bara är de eller om de är kroppen som förbereder sig inför förlossning och därav tömmer tarmen, men jag har inte större förhoppningar om att faller skulle vara så..


Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 1 aug 2011
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.



Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Hallon te

Fy vilken tråkig dag... Sitter nere i soffan, dricker te & ser på värdelösa program på tv... Härliga måndag!

Skulle vilja ha något att pyssla med så tiden går fortare, för de går inte direkt fort då man sitter & gör ingenting kan jag ju säga.. Nä nu ska jag fortsätta att smutta på mitt goda hallon te, trevlig måndagkväll allesammans!


Monday


5%, 14 dagar... Är jätte spänd & nyfiken, vill ju träffa denna lilla filur som bott i min mage nu i 9 månader samtidigt som lite nervositet dyker upp, förlossningen & allt... Men jag hoppas att vårat lillhjärta bestämmer sig för att titta ut snart, helst någon dag tidigare tycker jag.. Drygt om man får gå över tiden,, men de kommer då den är redo så är de ju :)




Håller på att vänta på ugnen, blir ingen lyx mat idag direkt men gott blir de ändå, strips & grillkorv funkar helt utmärkt en regning & tråkig måndag.
Vi har även varit ute i garaget idag och börjat att rensa o fixa i ordning alla verktyg & allt där ute.. Är ju hur mycket grejor som helst men de är bra, helt suveränt.. Bara man får ordning på allt ! :)

Vore roligt om man fick tapetseringen gjord också så man får ta hit elektrikern som drar nytt i hallen så man får upp lite lampor o grejor. Sen ska Snickarn komma hit o fixa karmen eller vad man ska säga i hallen samt hjälpa att sätta in den nya ballkongdörren på övervåningen..

Vad ska vi göra mer idag då?? Ingen aning just nu iaf, blir ju att vara inne o mysa i soffan & se film, pyssla på lite inne nåt annat finns inte att göra..

Fick samtal av Nickes syster idag också och hon och hennes kompis Magda har tänkt att komma och hälsa på en natt medans Magda har semester så den 25de kommer dom o sover 1 natt om vi inte åkt in innan dess.. Men de ser man ju... Vill inte ha så mycket besök som stannar här nu sista tiden ifall man måste fara in.. Wille ville komma hit men de sa vi faktiskt ifrån för kan liksom inte lämna honom ensam om vi far in heller men vi har ju planerat att åka upp dit ganska skapligt då vi känner oss redo efter förlossningen o hälsa på alla :)

Nu ska jag stoppa in stripsen!! :) Hejsvej!

14

2 veckor kvar idag,,, man lär ju få vänta 4,,. Skulle inte förvåna mig!!

Vaknade halv 11, har inte gjort så mycket sen dess. Mammsen kommer snart o hälsar på så har satt på kaffet!! :) Skriver mer sen! :)

15

Ja idag är de söndag... Vi vaknade skit sent idag, sov ända till 11.50 men skönt var de. Har inte sovit så skönt på länge, sen så kan ju inte jag sova på rygg för de känns som att man inte kan andas riktigt, bebis ligger o trycker. Men varje gång jag vaknat inatt så har jag vaknat på rygg sen somnat om på sidan men vaknat på rygg. Och imorse då jag vaknade var de nästan så att de kändes lättare i magen, kände inte "trycket" jag känner annars varje dag :)

Vi klev iaf upp & jag fikade sen satt vi oss i bilen och for till Stöde och hämtade Mattias som hälsar på oss idag.
De har varit ute o grejat, bla så har de gjort ramen till poolen, så nu ska vi bara hä fast en pressening (stavning?) sen fylla med sand sen upp med poolen :)) Vi tog och fyllde på våra krafter runt 17 tiden då serverades de stuvade makaroner o korv :)


Jag hittade ju en liten kaffe perkulator i hebret här ute men inte alla delar till den så idag var jag ute o letade o hittade alla delarna, har kokat o steriliserat samt kört en gång utan kaffe o nu kör jag med kaffe få se om den funkar som den ska, hoppas!! Har velat haft en skit länge, tycker dom är praktisk o kaffet blir gott, men dom är jäkligt dyr att köpa tycker jag men nu har jag en så hoppas den funka, den ser typ ut som ny.


Ikväll blir de väl inte så mycket, vet inte när Mattias ska hem men någon gång under kvällen ska vi skjutsa hem honom till Stöde igen sen blir de väl att se någon film eller nåt.

Ha en bra söndag kväll! :)

16

Bebisen är varmt välkommen vilken dag som helst, vi är redo och bara väntar o väntar! :)
Tycker väntan är lång nu, men tänk då man passerar bf & går över tiden hur ska de inte kännas då?


Nu de senaste dagarna har vi gjort absolut ingenting & de liksom stör mig. Jag vill göra nåt dock vet jag inte vad men NÅT... Vill inte bra sitta hemma här..
Eventuellt så ska vi kanske till Stöda & hälsa på en som Nicke vart kompis med då han var på Perma, Mattias & hans flickvän Simone. Så vi ser väl hur de blir om vi kanske åker dit då idag.

Fick nå knäppt på morgonen, jag har ju alltid super lätt att somna om efter att jag varit upp men inte idag, 5.50 gick jag ner på toa & de tog väl typ 2min, sen låg jag uppe o vride mig o vände mig kollade på klockan och då var den 6.20 sen kollade jag inte nå mer på klockan efter de men jag vet att de tog ett bra tag att somna sen vaknade jag av o till. Vi klev upp också nu vid 10-tiden.

Nu ska jag ta mig nå frukost, har även disken jag måste göra. Skulle även behöva dra av med snabeldraken på nedervåningen & plocka undan lite. Har även 5 banankartonger som ska rensas, men de är bara såna här saker som man inte vet vad man ska ha någonstans... Men får se då vi ska ta de, om vi inte ska bort idag så blir de nog de jag ägnar mig åt.



17

Nedräkningen fortsätter, denna väntan! :) haha!

Just nu har jag inget direkt att uppdatera, vi steg upp sent.. Halv 12, jag duschade & fixade mig sen for vi och handlade på ica. Nu är vi hemma & gör inget speciellt. Uppdaterar senare då de kanske hänt något eller då min hjärna börjat arbeta :)


18

Ja, dagarna går... Vet inte alls vart dagen tog vägen igår, gjorde absolut ingenting var hemma o tråka hela dagen..

Men ny dag idag, är ju faktiskt fint ute så blir väl att hitta på nåt, vad vet jag ännu inte. Skulle behöva på affärn en sväng. Fick tips av Mari att köpa och ha med bindor i BB väskan vilket jag ska göra, ska även köpa med pan pizza o ha i frysen som Nicke kan ta med, sen har jag för mig att de var nåt annat jag skulle köpa också ...

Jag hoppas verkligen att bebisen väljer att komma ut snart, orkar inte vänta längre.. Men väntar man på nå gott,,, jaaa då väntar man aldrig för länge eller hur äre sagt??


Jag känner ändå att bebisen måste ha sjunkit ner mer i bäckenet för nu är de inte bara upp o kissa 1 gång på natten utan 2 + att jag vaknar på morgonen av att jag är vrål kíssis så de gör ont i magen... Men då vet man i alla fall att den är påväg neråt för att sen komma ut :)

Kanske ska fara upp till stugan idag, kanske kanske, får se vad de blir av de. Nu ska jag i alla fall få nåt i magen :) Ha en trevlig dag i solen (om ni nu också har sol) :))

19

Blir så less, denna dator är störd. Hade börjat skrivit en del på detta inlägg, då stängs den av... Sånt kan man bli riktigt less på...

Känner mig trött idag, men de är väl vädret som tar ut sitt. Igår regn & idag är de kallt & blåser. Sen har jag fått varit uppe 3 ggr för att kissa, vanligtvis är de bara 1 gång.. Men bra förberedelser, tur man somnar igen fort som bara den :)


Vad ska vi hitta på idag då tro? Blir nog inget speciellt... Har slängt i en tvätt, blir väl en till sen. Sen kanske man ska pyssla lite inne pö om pö. Just nu är jag väldigt orkeslös. Har tagit upp kyckling ur frysen också som ska bli dagens middag..

Nu ska jag iaf lägga mig på soffan, vi har slagit igång en film. Gud vad jag älskar att man har programbibliotek på teliaboxen så man kan se filmer när man vill :)) Just nu ser vi på, race to witch mountain :)

BB väskan

Innan vi for till barnmorskan så for jag hem till mamma & pappas hus o leta igen min adidas väska som jag ska packa till min BB-väska, så nu är den hemma här så har börjat packa nu ikväll.

De jag ska ha med mig är:

· Neccäsär (som innehåller nedanstående) ♦
· Shampo, balsam & duschkräm ♦
· Roll-on ♦
· Hårsnoddar ♦
· Hårborste ♦
· Tandborste + tandkräm

· Sminkväskan
· Amningsinlägg ♦
· AmningsBH, trosor & strumpor ♦
· Ombyte, sköna kläder samt kläder till hemfärden

· Mobilladdare ♦
· Ipad + laddare
· Kamera + laddare ♦
· Journal, viktiga papper ♦
· Plånboken (ID-kort, patientbricka, pengar)

· Tidning ♦
· Druvsocker, ev. godis & dricka.
· Mat till Nicke

·Skötväskan, där jag har allt till bebis kläder, filt osv :)

Bilbarnstolen är redo i bilen, basen på plats o bilbarnstolen är för tillfället i bakluckan. Känns så löjligt att köra runt med den sittandes i basen, kanske bara är jag som är löjlig men den är i alla fall i bilen så man lätt kan ta fram den :)

Allt som ska packas finns hemma förutom mat till Nicke samt druvsocket och om de ska med nå godis/dricka eller nåt :)

Har i alla fall börjat packa ner, de som har en symbol i sidan är nerpackat :) Ipaden använder vi ju så den packar vi ner samma dag, samma med plånboken eller egentligen skulle jag lägga den i väskan så jag inte hinner tappa bort den till dagen vi ska in, jag är ju som jag är så :) Tandborste & tandkräm kommer också packas samma dag samt då mat till nicke. Ska även packa ner kläderna, men ska tvätta också, har ett linne som jag ska ha med som måste tvättas, sen blir de väl ett par mjukisbyxor och lite annat, ska fixa de imorrn  :)

besöket hos bm

Nu har vi varit hos barnmorskan & allt gick bra.
Vi kollade inte socker & järnvärde denna gång eftersom att de sett så bra ut tidigare, ska göra de nästa gång som förhoppningsvis är sista besöket innan förlossningen.

Mitt blodtryck låg på 140/65, fortfarande högt övertryck men stabilt.
Bebisen var VÄLDIGT aktiv, sparkade så magen gungande. Vi lyssnade länge länge på hjärtljuden för att se om de lugna sig något men icke, så 155slag/minuten. Sf-måttet ökat 1cm, så 36 låg de på nu. Om kurvan fortsätter som den är nu o som den troligen komemr göra så trodde Christel att bebisens vikt skulle ligga på mellan 3500-3700gram så vi ser väl :) Bebisen ligger ju neråt, huvudet är lite ruckbart inte riktigt fixerat.

Sen kollade hon av med oss att allt var klart inom smärtlindring o så att vi kände att vi visste allt vi velat veta, hon skrev några rader till förlossningen om hur vi vill ha de. De ända egentligen som står är att vi tar de som de kommer o önskar bada i sittbadkar + lustgas, Christel rekommendera den kombinationen.

ÅÅÅÅÅÅ, vill ha ut bebis NU!!!!! :) Nästa besök är på Astid & Linnéas 1 års dag, så alltså den 26/7 om 14 dagar och då hoppas vi att de är sista besöket innan förlossningen, vi pratade även om att hon kan göra hinnsvepning om bebis inte kommit i v41, så vi skule fundera på de tyckte hon och de kommer jag nog göra om bebis inte kommit. Nu längtar vi !!!


ändrad tid hos bm

Christel ringde tidigare o ändrade tiden förr oss ikväll, precis som sist... Vi skulle egentligen vara där 18.30 men ska nu vara där 20.00 istället.. Längre väntan .. Men de gör ju inget, vi är ju ledig hela tin ändå :))

Vi har nyss nästan ätit middag vilket vart hamburgare idag, enkelt! Nu ska jag snart ta o hoppa in i duschen, håller även på att frysa ihjäl, jävla skit väder ute!!!

jaja, återkommer troligen ikväll med hur de gick hos bm, annars imorrn!


20

Som sagt 20 dagar kvar till bf, inte riktigt klokt vad tiden går snabbt. Ikväll ska vi till barnmorskan kl 18.30, vi får komma ihåg att ta med oss o lämna tillbaka förlossningsfilmen vi fick låna med oss sist vi var där. Jag skriver ikväll eller imorrn bitti, troligen ikväll då vi kommer hem från henne hur de gick, värden osv :)


Vad har vi för planer idag då?? Ja just nu ligger Nicke fortfarande o sover, ovanligt att jag kliver upp före honom... Men han hade lagt sig jäääätte sent tydligen :) Men jag vet i alla fall att vi ska fara till Rombäck o se om vi hittar min adidas väska, den ska vara där enligt mamma men hon visste inte riktigt vart :) Sen pratade jag med syster Sandra igår o hon + familjen är uppe i stugan så får se om vi eller jag far förbi där en sväng, glömde napparna där uppe som jag fick av henne.


Nu vart jag superduper hungrig, magen kurrar så bäst att äta nåt!! :)

vecka 38 (37+0)

20 dagar kvar, nu är de nära! ;)

Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 1 aug 2011
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.



Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

21

Idag är de exakt 3 veckor kvar till beräknat... Skulle ge allt i världen för att få åka in typ nästa vecka.. Dom säger ju allt från 3 veckor före till 2 veckor efter kan de variera, får väl se vart de blir för oss. Idag SKA jag packa väskan, men jag måste först hitta min adidas väska, har Tessas nu men den är så jävla skitig, vill ha min fina svarta som är betydligt nyare också.. Tror den är i Rombäck, måste kolla upp de.. Ska ju ändå dit o ge katterna mat.

Jag har faktiskt stoppat basen i bilen, ska även lägga bilbarnstolen i bakluckan så länge så de liksom är klart ifall de blir så att vi tar typ sjuktaxi eller åker med mamma, syster eller nån ner så kommer ju våran bil ner senare o då är de ju bra om den är liksom klar. Guuuuud, vill ha ut den här bebisen NU.


Jaja, klev upp 7.20 imorse o kl 8 stod jag utanför Tessa sen drog vi till stan, först massage för henne sen till tatueraren.. Vart SKIT bra, klackskor i cerisrosa bakom örat typ, verkligen Tessa!! Sen var de ju dessutom hennes egna skor :) Sen var de bara att dra hemöver, släppa av Tessa o hämta Nicke o bege oss mot Ånge.

Väl i Ånge så for vi på arbetsförmedlingen så Nicke kunde anmäla sig som arbetslös igen. Sen kan man ju bli jävulst arg på af i Vindeln, dom är ju dum i huvudet. Nicke gick ju svets utb. i Holmsund via lernia som vindelns af fixat, men enligt dom så fick man inte ta licens om man inte garanterat hade jobb efter,,, BULLSHIT! Här i Ånge så sa Anne som vi pratade med att hon skickat flera stycken på licens till Östersund så nu skulle hon prata med han som var Nickes handläggare på Perma sen skicka så han kan börja ta licens, blir att pendla till Östersund en period men de gör ju inget... Då blir han ju redo om han nu får jobba på perma till hösten då behöver han ju inte börja med att ta licens + att perma slípper ju betala för de då.. Jätte bra människor som jobbar på af här, dom i Vindeln är ju dum i huvudet o de tycker de flesta...

Jaja, sen tog vi o åt en pizza på shish kebab i Ånge innan vi drog hem.. Nu klipper Nicke gräset o jag sitter här.. Ska kika vidare på internet en stund o vila mig med benen högt, idag är dom jätte svullen :(
Kanske blir att bada senare, dööööör ute, jätte varmt ju!! :)

23:10

Ja, idag har de inte varit så mycket. Jag for upp till stugan o var där halva dagen, var hem till middag o då vart de fiskpinnar, mos & spenat :) Sen kom Tessa o Johan på kvällskvisten, hjälpte Tessa med blekning i håret o medans vi höll på med de så vaxade Johan bilen sin. Vi valde att tvätta våran bil vi också efter att dom farit eftersom att vi städat insidan som är så snygg o fräsch nu, ska även vaxa imorrn så den blir riktigt blank o fin :)

Imorrn bär de av kl 8, först hämta Tessa sen far vi till stan o uträttar ärenden eller rättare sagt Tessas ärenden, massage o tatuering. Sen bär de av hemåt för att hämta upp Nicke o fara till Ånge på arbetsförmedlingen. Kommer bli en lååååång dag känner jag nu. Måste snart lägga mig, annars kommer jag vara dödstrött imorrn.

Jag längtar verkligen tills på tisdag då vi ska till barnmorskan, ska fråga henne om hon kan känna o uppskatta ungefär hur stor bebisen är.. Syster & mamma tror att de är en stor över 4kg bebis, så nu börjar jag bli nervös att bebisen ska vara en riktig jätte... För magen har vrålväxt o de känns att den är mycket stor nu .... Sen var värden o allt ligger på , längtar!! :)


Gud vad jag skulle vilja ha pengar just nu, alltså då menar jag pengar i massor!! Pengar så man kunde göra allt man vill göra, jag skulle inte vilja slösa o så utan använda pengar på nödvändiga saker som vi vill.. Typ lägga ner pengar på huset osv osv... Jaja, man kan inte få allt här i världen...

Nu vart jag jätte trött så blir att borsta tänderna o lägga sig.. Godnatt!

22

Slö morgon idag igen, steg upp åtminstonde en halv timme tidigare idag än igår, så alltså halv 11 steg vi upp :)
Har inte gjort så mycket sen dess, Nicka har duscha o jag har fikat o kollat nätet. Ska alldeles snart hoppa in i duschen bara jag bloggat klart :) Sen ska vi eller jag, vet inte om Nicke vill med.. Men ska upp till stugan en sväng, Sandra & David + barnen är där och mamma. Sandra hade några grejor till oss, jag vet att hon köpt napp till bebben :)

Kan ju skriva lite om vad som händer imorgon. Ganska tidig avfärd hemifrån mot Sundsvall, ska följa med Tessa ner som först ska på massage kl 9, sen kl halv 11 så ska hon tatuera sig.. Kommer bli skit snyggt ;) Sen blir de åter till Fränsta och upp mot Ånge & arbetsförmedlingen, Nicke måste anmäla sig igen då de var sista dagen i fredags... Längtar även tills tisdag, då är de dags för besök hos bm kl 18.30 på kvällen.. Ska komma ihåg att lämna tillbaka förlossningsfilmen till henne då.. Sen alltid lika spännande vad värdena ligger på, hur bebis mår o mått o vidare :)


Jag o Nicke har lite att göra här framöver nu då han är hemma o innan bebis kommer hade jag tänkt... Ska rensa undan de sista 5 banankartongerna som återstår som står här i vardagsrummet, stora frågan är bara VART SKA VI HÄ DE?? Men de löser vi... Sen ska vi fixa lite i lillrummet uppe samt fixa så vi har våra kläder i tvättstugan, tycker att de är bekvämast... :) Sen har vi väl annat småpiller vi kan göra men som inte är lika viktigt :)

Nä, nu ska jag ta o hoppa in i duschen :)

bilder

Nu kommer ett litet inlägg som endast består av bilder från de senaste dagarna :)

Jason Derulo på GF samt bild på Nicke & Wille.










Badning i Gissjön som ligger typ 100m nedanför huset :)







Besök till Sveriges geografiska mittpunkt













Bild på en stirrig Madde med tjockmagen ;)



23

Idag sov vi länge, vaknade av att de tutades utanför o då var klockan 11. De var Tessa o Johan som var utanför, de sökte någon vit skiva eller kartong att skriva 'nygift' på, Tessa ska skjutsa nygifta i eftermiddag.

Men vaknade även tidigare imorse runt 9 också men då regnade de ute så var väl lite därför vi valde att ligga kvar idag, men nu är de superhett ute, puh! Vi har varit ute o städat bilen på insidan ska även ta utsidan, den är så skitig ;P

Just nu sitter vi o kollar på en skit roligt film, en parodi på massa andra filmer, Dance flick. Så ska väl se klart den sen vet jag inte vad vi ska hitta på idag.... Måste handla idag också, kylen började se lite gles ut.

Nu orkar jag inte skriva nå mer, hjärnan är tom just nu...

24

Godmorgon! Har varit vaken o igång sen klockan 6. William hade somnat på soffan igår så när vi kom ner imorse så sa vi åt honom att gå upp o lägga sig, så fort Niclas åkt iväg så kom han ner, då hade han bestämt sig för att stiga opp trots att jag tyckte att han gott o väl kunnat sovit någon timme till då han har en lång dag framför sig. Annika & Björn kommer o hämtar honom runt 13- 14 tiden sen börjar deras resa mot Gotland.

I alla fall, jag tog o hoppa in i duschen o allt där efter sen ställde jag mig o diska sen plockade jag bort allt som plockats fram överallt o till sista dammsuga av nedervåningen, endast toa/tvättstugegolvet kvar sen får de räcka för idag. Jag ska ju inte hålla igång så mycket på grund av blodtrycket. Ska bli så skönt då magen försvinner, såklart försvinner den inte helt o absolut inte på direkten men den sjunkar ju undan den kommer ju inte vara så här hård o otymplig..

Nu ska jag sitta o ta de lugnt en stund framför tvn o datorn innan jag tar sista vändan med snabeldraken. Annars så som sagt har jag inte så stora planer för dagen. Umgås med Wille tills han far, vi ska äta makaroner, biffar o sås till lunch innan han ska fara. Mamma testade på ett par biffar som Nicke fått recept på av en på hans jobb så hoppas dom smakar :)

Just de, nu ska jag ta o skicka mail till en släkting också ang. släktträffen... Den var ju ganska typiskt nära vårat bf, 13 aug är släktträffen o vem vet, jag kanske får gå över o har fortfarande tjockmage o då kan vi ju inte fara.. Men även om bebis kommer på utsatt 1 augusti så har vi ju inte haft lång tid hemma men då om vi far vill ju veta att vi får bo bra o helst lite ensamt eller vad man ska säga .. De är ju än då i Västerås.. jaja nu ska jag skicka mail i alla fall :)

25

Lite sov morgon imorse, Niclas steg upp 8 o jag 9 och vi försöker och dra upp Wille nu som absolut vill ligga kvar.
Jätte fint väder idag så blir nog att vi ska fara iväg o bada eller så, OM jag hittar mina foppa kanske vi rent utav badar här neranför oss.. De är inte så äcklig botten men den är jätte stenig.

Igår var vi in på gatufesten, åt i Daltonstältet, countryburgaren SKIT god! Sen började ju rix fm, Nicke o Wille stod där framme hela tiden, jag satt mig en stund i ett tält med Tessa o Johan men sen skulle dom fara så då fick jag ställa mig där framme jag också. Vi fick ju se efterlängtade Jason Derulo ;) Knäppte någon bild som jag lägger ut senare. Men annars gick vi inte runt o kolla så mkt, då rix fm var slut så gick vi till bilen o for hem.


Nu måste jag ner o äta frulla, min mage dör av hunger!
Ha en bra dag i värmen allesammans för de ska vi! :)



snark

William sover som en stock, han sover fortfarande... Men snart måste jag nog väcka honom så han inte blir uppe allt för sent kommande natt...

Annars så har jag inte gjort så mycket, jag somnade om själv nån timme på morgon kvisten, men sen var jag ut o kratta ihop lite gräs som jag störde mig på sen nu har jag tagit en dusch & plockat brynen :)

Tänker inte än ta på mig de jag ska ha sen ikväll då svettas jag sönder de. Jag går just nu runt i ett långt linne, ser ut som en kort klänning o ändå varmt. Jag har lite jag har tänkt göra nu o de är att diska undan samt plocka undan i kök o vardagsrum så får jag ordning på de. Sen måste jag väl kolla vad jag ska ha på mig ikvälll, har inte någon aning för tillfället förutom att jag ska ha legging, sen måste jag kolla om jag hittar några skor, kan inte ha mina tofflor dom är sönder gådda o helt trasig... Blir väl kanske om jag har några fula sandaler, får väl inte på mig några andra då fötterna är svullna ...

Nä, bäst o sätta igång.. Är ju inte så långt kvar tills vi ska fara egentligen. Nicke slutar ju som sagt kl 16 o då ska vi fara direkt, de är väl ingen jätte brådska men man vill ju iväg, varmt att köra bil å...


26

Inatt har jag sovit 10,5 välbehövliga timmar. Klev ju upp kvart över 5 igår sen åkte jag med Tessa hela dagen i lastbilen eftersom att ändå Wille skulle hämtas upp i stan o att sitta med benen rätt ner så hela dagen var inte bra. Fötterna var svullna som jag vet inte vad o ont i hela kroppen o huvudet. Vart helt slut då jag kom hem så efter middagen så satt jag o vilade o efter en stund beslöt jag mig för att lägga mig. Kommer ju behövas inför kvällen också, vet inte riktigt vad jag ger mig in på men men, vi ska ner på gatufesten, jag som knappt kan gå/stå länge nu utan att jag får ont, jag får helt enkelt hitta en sittplats o sitta där :)

Men ska nog bli trevligt ikväll, ska äta där på GF har vi tänkt sen bara strosa runt i kika o kolla på rix fm som börjar 20.00 tror jag, blir nog bra de :) Sen är Nicke ledig imorrn, eller han har tagit ledigt i och med att Wille är här o de var ju super att han fick ledigt!!!

Nä om man ska lägga sig på soffan en stund innan man ska fika något, får väl se då William vaknar men jag tror o hoppas att han sover till 10 i alla fall, han var ju uppe sent igår han. Då jag vaknade mitt på natten för att ner på toa så lyste de i hans rum o han höll på att byta film i dvdn tror jag .. Så han lär ju sova ett bra tag skulle jag tro. Nu ska jag som sagt lägga mig på soffa o läsa dagbladet sen vila :)

27

Var verkligen uppe med tuppen imorse, var ner för att kissa runt 5 tiden o då hade jag hållt mig 100 år och sen gick jag upp o la mig men efter 15 orkade jag inte försöka somna igen då jag ändå skulle upp kl 6. Men skönt att kliva upp i tid o göra sig i ordning o fika o läsa morgon tidningen :)

Idag ska jag följa med syster Tessa på jobbet, ska även hämta upp Wille i eftermiddag så då passar jag på att åka med Tessa så kan han åka med oss hem. Ska även in på ikea o köpa ett databord som vi ska ha uppe :)
Sen då vi kommer hem idag så blir de tacos ;)

Nä, nu ska jag ta o slappa lite i soffan framför tvn innan de är dax att åka, Tessa hämtar mig kl 7! :)

vecka 37 (36+0)

Dagarna minskar sig, snart är de dags :)


Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 1 aug 2011
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså


Mattan i hallen

Vilket skillnad av att bara få dit nya mattan i hallen, underbart! Nu återstår bara den här jädrans tapetseringen.


Före:





Efter:




Så vad tycks, snygg matta va?? ;) Längtar tills man får tapeter på väggarna så man även kan fixa lister o sånt där samt inreda!!! :) Men att få matta var ju guld värt! :)

28

Uppe med tuppen i vanlig ordning på en vardag. Har duschat, gud va skönt de är att duscha på morgonen, man blir som pigg o man känner sig riktigt fräsch inför dagen :)

Nu har jag fått i mig frukost också, vart tekaka & blåbärssoppa. Har börjat köpt en blåbärssoppa som är i kylen på affärn, färsk blåbärssoppa från sagolika soppor, skit god!

Idag kommer Göran, han som ska lägga mattan. Han skulle komma vid 9 skrev han igår :) Nu får vi se hur de blir med tapetseringen...... Hade velat haft de klart innan bebis anländer, men vi ser väl. Vet ni av någon, SKRIV!


Jag har även sovit väldigt dåligt inatt, klev upp för att gå ner o kissa kl 3 inatt sen dess har jag knappt sovit, har varit trött men vänt o vänt mig, varmt var de och ingen skön ställning hitta jag att sova i, usch o fy!
Trodde även igår att något var på G, fick som ont i magen av o till då jag lagt mig, sen började bebis sparka VÄLDIGT mycket, kände fötterna hela tiden sparka uppåt och de gjorde så ont mellan benen, värsta stickningarna sen hörde jag hur de klicka till, eller typ knaka i bäckenet antar jag att de var sen för varje spark så stack de till o kändes som jag skulle kissa på mig, liksom tröck neråt o hade ont i magen, vart alldeles svettig, men sen gick de över så de var inget, kanske därför jag inte kunde sova senare, ingen aning ??

Vad har jag annars o göra här idag då tro? Lite små grejs, ska diska & plocka undan lite, har tänkt tvätta lite.. Sen måste jag o Nicke hjälpas åt då han kommer hem för de ända rummet som de nu är rörigt i här hemma är de rummet vi inte använder o de är lill sovrummet uppe, men vi måste rensa kläderna där samt bära bort allt som inte ska vara där, har ju en säng där inne som ska bäddas till Wille (Nickes lillebror) som kommer imorgon :)


JUST DE!! Vi har ju dagbladet nu, måste kila ut till postlådan o kollat om den kommit!! :)

Lägger ut före o efter bild på golvet i hallen sen :)


30

Blir ett kort inlägg, idag så har vi inte varit hemma, vi tog o for till stan då de ändå inte var nåt vidare väder. Där vart de några bra inköp, får se om de kommer upp bild på något. Så då har vi alltså varit på lite olika butiker där i birsta men jag känner att jag kan inte gå långt alls nu. Jag har fått jätte problem med ena höften, den på höger sida.. Den värker o sen har jag även den där brännande smärtan, inte roligt alls. Kan inte lyfta benet för då bränner de till så man vill bara grina då de väl satt igång, tur de är över snart då kan man äntligen börja röra på sig.


Nä, nu ska jag fortsätta se filmen som vi ser på, drag me to hell, äckel film!!!


Korta frågor

Kär? Förälskad i min Niclas
Önskar du att du bodde någon annanstans? Inte just nu, trivs bra här.
Tycker du att du är attraktiv? De kan jag väl inte direkt på stå, men är ganska så nöjd med mitt ansikte.
Dricker du? Just nu är jag gravid så, nej. Men dricker inte särskilt annars heller.
Röker du? Nej.
Vad är du rädd för? Mörker & att mista alla som står mig nära.
Gillar du berg- och dalbanor? Japp, men man tål inte lika mycket nu då man är äldre tycker jag ;)

Senaste...
Filmen du hyrde? Ehh... Kommer inte ihåg.
Filmen du köpte? Horror movie night 2 (4 skräckis i 1).
Låten du hörde: Rihanna - California king bed.
Låten du laddade ner? Kommer inte ihåg, använder spotify.
Personen du ringde? Min syster Therese.
Personen som ringde dig? Min älskling, Nickepicke.
TV-program du såg? Cops
Person du tänkte på? Niclas, pratar med han så tänker på han :)
 
Favorit...
Låt: Har ingen direkt, men Adele - Someone like you är ju bra.
Sak att göra: Sitta på facebook (enligt Nicke).
Sport: Fotboll.
Dryck: Iskallt vatten.
Kläder: Skönt kläder.
Film: Har ingen favorit, den har jag skit kasst minne så kommer inte ihåg namnet på filmer jag sett.
Serie: Olika, följer ingen serie direkt men kan se de mesta som är på tvn.

Har du någonsin...
Gråtit över en pojke? Japp.
Gråtit över en flicka? Ja, men inte då de gäller kärlek utan då har de varit för vänskap.
Ljugit för någon? Ja.
Varit i slagsmål? Nej.
Blivit arresterad? Nej. 
Träffat någon från internet IRL? Ja.

Antal...
Gånger du varit kär? Riktigt kär, 2 ggr.
Gånger ditt hjärta brustit? Mitt hjärta ha krossats lite men aldrig brustit.
Hjärtan brustet på grund av dig? 1 eller 2 gånger vad jag vet.
Tjejer du kysst? Ett antal.
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Vet inte, några stycken.
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Varje gång jag fyllt år tills jag vart 18, sen har de ju varit några fler gånger då man råkat vara på rätt plats när en reporter är där :)

Senaste...
Boken du läste?
Pojken som kallades det, men de var bra länge sen.
Personen du fick e-mail av? Typ nå reklam från Libero.
Personen du fick brev av? Försäkringskassan & landstinget Västernorrland.
Personen du fick sms av? Min syster Therese.
Gången hela din familj åt middag tillsammans? Typ julafton tror jag, svårt att ha alla hemma samtidigt nu för tin :)
Saken du köpte? Saker till hemmet från Ikea.


Vad har du gjort idag? Sovit, farit med skrot, ätit, vare ute typ.
Brukar du svära mycket? Lagomt.
När stiger du upp på morgonen? Kl 6 på vardagar sen blir de väl något senare på helgen.
Vad har du på dig? Underkläder, leggings, linne & huvis.
Vad ska du göra ikväll? Vänta på att Tessa o Johan ska komma, fixa underlaget till poolen om de går sen sova.
Vad är du allergisk mot? Katter, hästar även vissa andra pälsdjur, damm, hö o sånt lite mot gräs..
Var har du ont? Ja nu har man ju lite krämpor av graviditeten, höften, benen, hälarna, ibland magen ..
Använder du hårspray? Ibland.
Håkan Hellström eller The Ark? Håkan Hellström
Salt eller socker? Socker, men tycker om salta karameller.
Gillar du ketchup? Ja.
Är du glad nu? Inte över glad men nog är jag glad.
Var du glad igår? Ja, jag var då inte ledsen iaf.
Vad dansar du till? Musik.
Stockholm är... ? Vår huvudstad.
Göteborg är... ? En plats jag vill åka till.
Kan du sjunga? Alla kan sjunga, men sen hur de låter är en annan femma ;)
Spaghetti eller makaroner? Beror på vad man ska äta till.
Land du vill besöka? Grekland, kan tänka mig att åka till nästan vilket varmt land som helst.

31

Ååå, nu pirrar de för varje dag man inser att de blir en dag mindre, men jag längtar verkligen. Bara att få se hur den lilla filuren som bott innuti mig i 9 månader ser ut,.. Helt otroligt egentligen, 9 månader i magen sen ut kommer de en liten bebis. Ja, jag längtar tills att få se vem de är, pojke/flicka ?? ja allt :)

Jag tänkte att jag måste packa BB-väskan så orkar jag idag ska jag packa ihop de jag kan. Måste köpa en neccäsär för en sån har jag inte, eller jag har någonstans men den har varit borta vrål länge så funderar nästan på om jag slängt den .. Jaja, de måste jag köpa iaf :)


Vi steg upp i vanligt ordning strax efter kl 6, jag har då hunnit äta frulle vart varm choklad o smörgås idag.
Känner mig väldigt trött idag, speciellt då de vart så tråkigt väder.
Får se vad man ska göra idag, jag har inga speciella måsten men jag tror att vi ska köra bort lite skrot från gården syster Tessa o jag OM de inte blir världens regn då som de säkerligen blir ...

Nä, nu måste jag lägga mig på soffan o vila, jag gäspar o gäspar.

RSS 2.0