Birsta

Halloj alla goa!

Idag har vi varit till stan, vi åkte inte fören kl 1 för grabbarna höll på med ett byte, skoter mot cross. Vi har ju stora Anton på besök och då passa han på o bytte åt sig en skoter, de är ute nu o racar i mörkret, dårar!

Iaf, var till stan. Handlade inte de jag tänkt, men vart 2 par strumpor + 2 bodys till lillen + en leksak. Sen handlade vi på ica MAXI, köpte stor pack välling, blöjor, våtisar och massa mat. Glömde dock torra tvättlappar, aja :) Finns ju här på affärn med. Sen köpte jag även ett sånt här vällingmått, för 3 vällingmått. En sån där burk, ni fattar!

Annars så har de inte hänt så mycket. Min lilla Anton som inte tagit napp, HAN TAR NU NAPP! :) Han somnar bra med den, somnade igår i min säng på dagen, idag på soffan, ikväll i sin säng utan minsta ljud. Och idag på birsta, han fick ha tutten då han åkte runt i vagnen, han brukar vara ganska otålig då de gäller vagnen går bra en stund sen vill han inte vara där så har fått konka runt på han i selen och då kan man ju inte direkt testa nåt själv om man skulle vilja. Men nu då han fick ha tutten gick de hur fint som helst, innan vi skulle ut till bilen höll han t.o.m på att somna.

Nu ligger han och sover, eller han har gjort de nu i 1 timme, vi gick upp runt 20 och han somna 20.30 ungefär. Jag har städat undan i köket lite, har disken kvar, men tänkte ta den imorrn. Ska även städa undan lite annat imorrn fm med, tänkt fara till mor o far min också tror jag, grabbarna grus ska ju ändå köra skoter.

Tjingling! (kan ju även meddela att jag äter risen, ja de gör jag, för jag gör som jag vill. Men detta är bara ett undantag, något ville jag unna mig)

Vikten

Startvikt: 105,1kg (Fast då vi for upp till Vindeln veckan innan jag började med cambridge vägde jag 107,6 :o)
Nuvarande vikt: 101,0kg
Nuvarande vikt: 100,4kg (-4,7kg)

Bröstkorgen: 111cm (-3cm)
Midja: 92cm (-10cm)
Mage: 113cm (-9cm)
Rumpa: 115cm (-5cm)
Hö lår: 72,5cm (-4,5cm)
Vä lår: 72,5cm (-5,5cm)

Glömde helt bort igår att väga och mäta men nu är de gjort, har inte gått ner allt för mycket men de är ju ändå ner. Man ska vara glad vare sig de är ½kg eller 1kg eller mer, de är ju åt rätt håll de går, varje steg ner är ett steg mot ett bättre liv så :) Äter lite kombinerat ibland, var bjuden på mat i lördags efter skoterturen hos syster och då smaka jag efterrätt, men jag komme ju säkerligen äta någon form av efterrätt på helgerna sen så ..

Hade jag bara ätit Cambridge så hade jag säkerligen varit på 99kg som jag ville men jag har tappat lite glöden och då äter jag hellre kombinerat så jag inte ger upp.

Men om jag fortsätter som förra veckan så borde jag väga 99,8 nästa vecka, right?! ;)

En rolig grej..

Jag är med i en eller egentligen flera mammagrupper på facebook, men i en av grupperna som jag är mest aktiv i så ser jag en bild på en tjej och ser att hon bor i Hudik och hon är VÄLDIGT bekant på nåt sätt. Först reagerar jag på hennes efternamn, tänkte om hon kanske har någon bror eller nåt jag vet vem de är men inte de.

Sen skriver hon i vilken by hon bor i runt Hudik och jag kände till byn och skrev att jag var tillsammans med en i en annan by i närheten, Jättendal (där mitt x Christoffer bor/bodde). Hon skriver, "jag har också varit tillsammans med några från Jättendal", hon mailade mig och skrev vilka, Jimmie Berglund och Patrik Nordström, HAHAHA tänkte jag bara. Jimmie Berglund var den första jag var ilag med i Jättendal, typ 2 veckor men ändå. Sen träffade jag Christoffer Nordström som jag var ilag med i 1½år vilket är Patriks tvillingbror. Och denna tjej var med Patrik under tiden jag var med Christoffer, jag minns de till och med.

Ganska roligt ändå hur de kan bli sånt sammanträffande liksom, haha! :)

Bra natt

Känns lite som varannan natt ibland, denna natten har varit tvärt emot gårdagens natt. Inatt har Anton sovit 20-07 med en matning runt 2, helt okej. Känner mig inte ett dugg trött faktiskt.

Idag ska Anton vara hos mormor o morfar på dagen, vi ska ut på skoterutflykt med syster Tessa o Johan, ska bli roligt :) Nästan så jag är nervös att sätta mig på skotern bakom Nicke , haha ! :)

Helt otroligt, jag kunde ha min täckisar som jag testa igår.. Visst dom är en aning tajt i midjan men jag kan stänga dom o knappen flyger inte upp, suveränt. Nicke kunde även ha sina, något tajt i midjan dom med men de gick :) Idag ska vi faktiskt äta korv o varma mackor ute över elden :)

Anton har hittat ett nytt sätt att gå med sin gåbil, nu går han framåt hela tiden, kan backa om han fastnat osv. Sen håller han i sig i varsin sida av den så att han liksom får balans sen springer han iväg :) Snart är han 6 månader, tänk vad tiden går fort. Mamma lilla hjärta!


Måste planera lite nu hur vida jag ska göra, vi ska ut med skotrarna kring 11, innan de nu så ska Anton sova en stund, lär bli mellan 9-10/10.30, så medans han sover ska jag fixa i ordning för han och oss, sen då han vaknar skjutsar jag nästan direkt till mormor så får hon försöka pula i han gröten.

Hejsvej!

Dålig natt

Ja ni, idag är de fredag. Känns som vilken dag som helst faktiskt. Snöar just nu gör de också, Nicke o Johan är ute o försöker se hur de ska göra med skotern, om de någon vits att gräva sig fram i 1000 ton snö och dra fram den eller vad dom kommer fram till.

Själv skulle jag behöva städa undan här inne, men de hinns väl de med. Är sjukt sugen på godis idag och då menar jag verkligen SJUKT sugen!! Jag har inte ätit godis på snart 3 veckor, låter som ingenting men de tycker jag de är.

Snart får jag öppna näst sista katongen med cambridge, jag längtar tills dom är slut så jag får börja tänka över kosten själv osv, ska nog börja med viktväktarna, då får man ju äta sig mätt om man väljer rätt så att säga och ändå gå ner, super!

Orkar inte skriva nå mer just nu, kan skriva att de tog ju bara 15 min igår kväll så sov lillen typ utan grin, men sen grina han till vid 20 men somna om, sen igen efter 30min men somna om, sen vid 23 sen vid 1 osv osv osv.. Han hade verkligen en dålig natt, tror de var drömmar eller magen eller nåt, stackarn! O stackars mig också som knappt sov nåt, men vi tog igen lite på morgonen, la mig på soffan med Anton så somna vi båda i 1½ timme, skönt var de!

Tjingtjong medaljong!


kom på...

att jag inte skrivit något idag, knappt igår?..

Ska snart lägga mig jag, är skit trött.. Varför vet jag icke, men så är de ibland.

Kan börja med att skriva att igår testade jag 5 minuters metoden, eller ja 2 kvällar innan igår så har jag haft så han somnar i sin säng, men då har jag strykt över ryggen osv osv, så han blev lite van. Sen igår körde jag 5 min metoden, hade förberett mig på 1½ timmes grin typ, men var inte så farligt grin o de varade i 30min sen sov han.

Sen idag på dagen la jag mig bredvid honom i soffan o strök han i håret o sjung o han somna, har ALDRIG hänt... Sen nu ikväll skulle jag köra samma, han var trött redan vid 18 men tyckte inte att han skulle lägga sig så tidigt så han fick bada då sen på med pyjamas, sen välling osv, sen gick vi upp 18.50, ja la sa godnatt. Kl 19.05 sov han och då de första 10 minuterna var de inge grin, typ 2 min max grina han under de sista 5 min sen sov han. Han är såååå duktig älskade pojk!

Får se hur länge han sover nu innan han vill äta.. Men minst till 1 tycker jag iaf! :)

Var även upp till Ånge idag, ska fortsätta mina USK studier, typ 1 februari börjar jag. Kommer köra på 50%, så om jag vill göra snabbare gör jag de annars kör jag den takten o kör man på 50% är jag klar om MAX ett halv år, men vill ju brassa på o köra fortare o bli klar. Vet dock inte hur man ska lösa de då jag ska ha 4 veckors praktik med pengar o så, men de kommer då :)

Imorrn ska förresten Nicke försöka skotta fram så man kommer åt skotern som står här, en gamm rat skoter. Ska se om den funka, Tessas Johan ska hjälpa för på lördag är de tänkt att vi ska upp med skotrarna o grilla korv. Jag äter ju inte men tror jag ska ta mig en korv på lördagen, så tråkigt annars liksom... Får se!

Nä ni, ska kika runt lite sen ska jag sussilulla!

inte idag men imorrn

Ja ni, då var de onsdag. Idag händer de inte mycket. Gick inte ut o gick nu på fm utan bara så pass att Anton somna för de snöar och jag har inte köpt regnskyddet till vagnen än, måste göra de när jag far till stan nästa gång... Men ska ut ikväll istället o antingen gå eller åka skidor.

Svärmor ringde o snacka i en kvart, trevlans! Men nu åter till bloggen ;) Som sagt inte mycket händer idag, men imorrn händer lite mera, kl 12 ska Nicke vara på Perma o snacka jobb, håll era tummar o tår för att han får komma o jobba ett tag iaf. Sen ska jag vara kl 13 i Ånge på Ångströms för att prata om att börja med pluggandet igen, har ju gjort massa kurser så inte allt för mycket kvar. För er som inte vet så pluggar jag till undersköterska, planerar att vara klar mot sommarn om de går :)

Har nog inte så mycket mer i skallen nu som ska ut, ska ta mig ett glas vatten o sätta mig framför tvn o bara ta de lugnt, skönt de å ibland.

Här är några bilder på gossen från då vi var ute med pulkan för någon dag sedan :)




5 mån o 3 dagar

Födelsen 110814

Vikt: 4250g
Längd: 52cm
Huvudomfång: 36,5cm

110819 - 5 dagar

Vikt: 4010g (-240g)

110824 - 10 dagar

Vikt: 4130g (+120g)
Längd: -
Huvudomfång: -

110913 - 4 veckor + 2 dagar

Vikt: 4750g (+620g)
Längd: 57,5cm (+5,5cm)
Huvudomfång: 38 (+1,5cm)

110921 - 5 veckor + 3 dagar

Vikt: 5200g (+450g)
Längd: 58cm (+0,5cm)
Huvudomfång: 38,5cm (+0,5cm)

111011 - 8 veckor + 2 dagar

Vikt: 5900g (+700g)
Längd: 61cm (+3cm)
Huvudomfång: 39,5cm (+1cm)

111026 - 2 mån + 12 dagar

Vikt: 6300g (+400g)
Längd: 62,5cm (+1,5cm)
Huvudomfång: 40cm (+0,5cm)

111129 - 3 mån + 15 dagar

Vikt: 6900g (+600g)
Längd: 66cm (+3,5cm)
Huvudomfång: 41cm (+1cm)

111207 - 3 mån + 23 dagar

Vikt: 7170gg (+270g)
Längd: 68cm (+2cm)
Huvudomfång: 41,5cm (+0,5cm)


120117 - 5 mån + 3 dagar

Vikt: 8420g (+1kg 250g)
Längd: 69,5cm (+1,5cm)
Huvudomfång: 42,5 (+1cm)



Reslutat - inte riktigt nöjd

Inte riktigt nöjd med resultatet då jag vet att de skulle varit mindre, vägde mig på söndagmorgonen (tjuvvägde) o då vägde jag 100,6kg så skulle helst klart varit under 100, eller typ 100 men inte.. Iaf, här har ni dagens resultat.

Startvikt: 105,1kg (Fast då vi for upp till Vindeln veckan innan jag började med cambridge vägde jag 107,6 :o)
Nuvarande: 101,0kg

Bröstkorgen: 114cm - 113cm - 111cm
Midja: 102 cm - 97cm - 93cm
Mage: 122 cm - 120cm - 116cm
Rumpa: 120cm - 118cm - 115cm
Hö lår: 77cm - 74,5cm - 73,5cm
Vä lår: 78cm - 75,5cm - 73,5cm
Hö vad: 47,5cm - 46cm - 45,5cm
Vä vad: 47,5cm - 46,5cm - 46cm
Hö arm: 42cm - 42cm - 41cm
Vä arm: 42cm - 42cm - 41 cm

Tror jag ska tabort för vad, lår, arm .. Tycker de är ointressant, eller iaf vad o arm.. De skriver jag ändå i min cambridge bok.. Så hädan efter så skriver jag bara de som är i toppen.

Fan, nästa vecka ska de fan vara 99kg!

full rulle

Nu är morgonshaken intagen + 2 stora glas vatten. Anton har nyss käkat en portion gröt, nu kör han runt i gåstolen. Han somna imorse i min famn framför tvn, eller typ runt 9-9.30, vakna strax innan 11. Jag orkade inte lägga han i soffan så jag hade han i famnen o såg tv, ganska skönt ibland.

Men nu äre full rulle, jag ska fixa vagnen + min själv sen klä Anton o ut en sväng. Tänkte ha han sittandes så att han får åka vagn vaket, se hur de går... Han kanske somnar eller så vill han inte alls, återstår att se :)

Jaja, bäst o sätta igång. Sen då han sover i vagn ute (om han nu gör de) så ska jag passa på o vika lite tvättade kläder, stoppa in en ny tvätt, diska undan de lilla som är. Älskar verkligen min sambo lite extra ibland, imorse kom han upp för att pussa oss hejdå innan han skulle gå, så säger han "jag har diskat, har bara lämnat dom där små lådorna" TACK!! :) Gjorde hela min morgon!! :) Idag ska jag röjja upp i badrummet/tvättstugan äre tänkt, om inte annat får jag göra de i eftermiddag då Nicke kommer hem o ta övriga ställen nu på dagen :)

Sen vill jag skriva stort grattis till Simone och Mattias som imorse fick sin son Ian (tror han ska heta de), hon har kämpat med onda förvärkar flera flera dagar o nu äntligen, en dag innan bf :) Grattis grattis grattis... :)

Man längtar ju verkligen till nästa förlossning tycker jag, så underbart att träffa sin bebis för första gången o bara myysa!!! åååå :)


Fuskat

Precis som rubriken lyder .. Jag har fuskat! Man ska fan inte åka hem till mamma o pappa :/ Vart middag där OCH KAKOR?!?!?! ... Ja, kakor, inte bra inte bra.. Men men , gjort är gjort. Nu sten hårt med soppor i veckan, ska fan köra BARA soppor nu!!! Ut o gå varje dag om vädret tillåter sen 40 sit-ups varje kväll!!!! Pepp, pepp, pepp!!

kvällsrutin

Tänkte man ska försöka börja med lite kvällsrutin... Anton somnar mest mellan 20.30-22.30 någongång. De svåra är ju att få honom att somna själv, att få in en rutin på de utan att använda någon jäkla metod, typ 5 minutersmetoden, pallar inte de!

Men typ gröt runt 17-17.30, välling runt 19 och somna runt 19.30-20 vore bra, men lättare sagt än gjort :) Men man får ju hålla på flera flera kvällar innan de går till sig. Sen de här att han vaknar på natten, nu blir de egen säng och INTE mammas tutte. Hur ska man annars kunna lämna bort om han ska ha mammas tutte mitt i natten, inte för mat utan för mys... Jaja, vi ser väl hur detta går, nu är de nog vällingdax. (har en syster som undra varför jag skrev "lälling", dels för att de är roligt o dels för att jag säger så ibland även fast inte Nicke tycker inte om dem ;) haha!)

Wish me luck!

blandsallad o tatuering

Varit lite dåligt med uppdateringar, men har som varit lite fullt upp :)

Kan säga att bara för att de är lördag idag så har vi käkat middag, hade inte tänkt de men så vart de. Beställde en blandsallad från pizzerian så var ju inge farligt egentligen men nu är min mage kass o då åt jag inte ens hela salladen orka fasen inte :/ .. Men nu resten av veckan åtminstonde till nästa lördag blire inge mat bara soppor :)

Jag for till min syster Therese skapligt imorse, runt 11 tiden. Anton somna i bilen så jag flyttade bara över honom till vagnen sen gick vi på prommis och de vart inte lilla prommisen heller, var helt slut då vi var hemma. Men de är ju bra de, speciellt då jag åt idag också då :) Sen efter promenaden vart de te, sen lekte vi med Anton, eller ja han var hos moster o lekte mest sen fick han käka o så. Sen då han vart trött så bestämde jag mig för att fara o hämta Nicke, åka in o köpa "lälling" + att vi köpte majskrokar, sen hämta vi salladen sen hem. Lillen sover än han i bilstolen här inne, skönt för han o mig ;) haha! :)

Kvällen blir nog lugn. Tänkte fara o hälsa på mamma då tjejerna är där, dom är barnvakt åt Astrid o Linnéa men tror inte vi orkar. Vi ska ju dit imorrn då Sandra o David hämtar så får man träffa alla :)

En sak till den 30 januari ska jag tatuera mig!!! :D Inte bara jag utan båda mina systrar också, vi ska göra "syskon-tatuering" alla ska ha samma! :) Ni får se resultatet då den är gjord. Sen längtar jag tills den 3e feb då vi ska äta på kina + bio, då ska vi dubbel-dejta med Tessa o Johan och även Sandra o David tror jag? :) Blir kul iaf!! :D

Nu ska jag luta mig tillbaka framför tvn tills lilleman vaknar! :)

Kaffe

Varför smakar kaffe så mycket bättre med sällskap? Skulle testa koka kaffe åt mig själv på morgonen istället för te, självklart är de gott men SÅ mycket godare då man "delar" de med någon, konstigt de där :)

Ja idag händer de inte så mycket, Niclas slutar 12 idag, JIPPI! :) Så då när han kommer hem ska de städas, plockas undan, dammsugas, torkas golv ... ja allt de där! :) Sånt ska även göras uppe i helgen också ..

Vet inte om man ska ut o gå idag, blåser ju na jävulskt. Inte så roligt o promenera då, men jag ser väl.. Kanske bara låter lillen sova ute i vagnen utan promenad. Ställa han i lä.

Mer då? Morgon shake´n intagen, kaffe intaget, håller på med vattnet. Ja så ser de ut. Lillen springer runt i gåstolen men börjar bli trötter, får väl la käka på en stund helst typ 20-30min, sen mysa en stund innan vi ska ut. Om han inte får sussa inne? ... Får se! Fast han sover nog bättre ute.

Faktiskt så tjuvvägde jag mig imorse och de ser bra ut ;) Längtar tills tisdag då man ska väga sig igen, ska inte tjuvväga mig NÅT tills dess :)

Nä ni, nu ska jag ta upp min kära son! :)



Här var Anton mindre, här ser de ut som han har mycket mera hår, ser rödlätt ut men nu har han blivit kritvit som pappa sin var :)


peppar mig själv

Sitter och peppar mig själv genom att kolla på före, efter bilder på google på folk som gått ner i vikt. De hjälper faktiskt. Tidigare hade jag världens typ godis/mat sug, men nu är de borta.. :) Skönt!

Nu ska jag snart gå och ta mig en shake. Jag har ju en o samma smak, kakao/mint. Nu undrade Nicke om jag ville byta ut en o testa på en av hans, han har 3 smaker. Vanlij (hans favvo), jordgubb och mango. Så nu ska jag smaka en jordgubb :)

Jag längtar tills man nått sin drömvikt, de största målet är ju att väga ca 65kg, helst vill man ju ligga  mellan 58-62 men kan tänka mig att de inte skulle se bra ut på mig som är så stor i benstommet and so on, men man vet aldrig. Men 64-65kg är mitt absoluta mål just nu. Jag har alltså 37,7kg dit, men först o främst vill jag till 95 sen 85 sen 75 och kan tänka mig stanna på 75 en stund.

Ska ja nå min mål vikt innan sommaren så innebär de att jag måste gå ner ca 2kg i veckan ända till slutet av maj vilket känns ganska orimligt. Men 1kg i veckan borde man ska klara. Kommer ju gå ner något mer nu då jag käkar soppor kanske, men borde kunna väga 85kg då iaf. Jaja, nu ska jag inta middagen, mums ;) haha!

Tandläkaren

Ja ni, då var de torsdag. Lilleman vaknade strax innan 9 imorse så då låg vi i sängen en stund sen klev vi opp o gjorde oss redo för dagen. Nu inväntar jag att han ska bli lite trötter, eller tröttare så ska vi gå ut o gå med vagnen o han sova.

Klockan 14.40 är de tandläkaren som gäller för min del, ska hämta Nicke på hans praktik typ 20min innan så får han ha Anton sen far vi hem. Hae ganska mycket som jag ska ta upp med tandläkaren, för de första så har jag en visdomstand som inte växer neråt utan utåt mot kinden liksom, sen har jag blåsa i gommen mot tandköttet som blossar upp sen försvinner den sen blossar den upp sen försvinner den, jag ni fattar :) Sen har jag bitit bort en bit av tanden med piercingen. Så de är ju en del ... Men lär ju få ny tid för de.


Nu tror jag min lilla Anton börjar bli trött så nu ska vi börja klä oss o gå ut :)

ingenting

Dagen började med att lilleman vakna 6 åt sin välling o somna om, sen vaknade han kvart i 8, jag låg o drog mig (läs halv sov) tills jag kollade på klockan och då var hon kvart i 9, lilleman låg o stöka själv i sängen, prata lite, pilla på kuddarna och på mammas ansikte var också skojsigt. SÅ skönt att han inte har någon bråska att kliva upp!

Iaf, vi steg upp o så. Jag drack en shake och runt halv 11 åt lillen välling sen klädde vi oss o gick ut, 10.55 somna han. Han inte så mycket längre än att passera postlådorna idag heller. Sen gick jag samma 45min sväng som jag gick igår.
Har nyss druckit en kopp te o de var väldigt gott i magen kan jag säga. Ska dricka ett stort glas vatten med.

Har inte så stora planer idag, ska faktiskt inte göra någonting. Då lilleman vaknade så ska vi bara mysa o leka. Sen då Nicke kommer hem så ska han få ha Anton en sväng, ska ut o gå med syster Tessa efter middagstid. Ska bli skönt o bara gå på två för en gångs skull utan vagn liksom :) Snacka o så! :)

Just de, Nicke har tagit hem säsong 1 av greys anatomy idag, ska börja se den från början. De jobbiga är ju att jag även ser de avsnitt som går nu på tv...  Men men :) Får se när jag ska börja se.. Orkar inte nu. Men skulle vilja se en helt ny serie också, funderar på pretty little liers, eller vad den heter.

Nä, nu ska jag kika runt lite, sen slänga mig i soffan o kika tv. Tjingalong!

Förresten, vackurt väder är de idag också ;)

copyright@http://dene.blogg.se

Då var de kvällen

Nu är de kväll. Har nästan nyss varit o lämnad bilen på verkstaden. Nicke har Anton men nu ska jag snart ta över så ska Nicke få duscha, sen ska vi väl ta o lägga oss snart också. Ska hålla lilleman vaken så han somnar efter vällingen sen.

Nä ni, mera skrivning imöra, goden natten!

En tanke

En kille som lämnade jorden alldeles för snabbt. Vi umgicks inte då du lämnade oss men vi hade umgåtts mycket innan, umgicks med dig och din bror. De känns konstigt att du är borta, overkligt. Jag tänker på dig ibland och på din familj, vad dom går igenom och allt du missar. Såg att din bror ska bli pappa förresten, bara en sån sak. Eller din andra bror som har en inte allt för gammal liten tös som gärna haft kvar sin farbror. Men livet är inte rättvist och tydligen ska allt som ske, ske av en mening. Sånt man inte förstår sig på, men ändå är de så.

Jag ägnar en tanke åt dig ibland, jag hoppas du har de bra.
Alla minnen med dig lever fortfarande kvar, massa härliga minnen!

Fredrik Segersten ♥


Bilden är tagen av mig, detta är i Fredriks bil på väg till Ånge.

prommis o badrumsstäd

Hej o hå, nu har jag nyss kommit in från en prommis på ca 45-50min, skönt men kallt. Lillen var så trött att vi hann inte ens till postlådan så sov han, nu fick han fortsätta sova ute. Vet inte riktigt hur kallt de är men kanske 10-12 minus kanske så då är de ju ok :)

Jag har då hunnit in o slängt av mig ytterkläderna så nu sitter jag i underställ, har intagit en shake o fyllt upp 1½L pet flaskan, en sån har jag hunnit slurpa i mig idag o helst en till ska ner, har även slagit igång kaffet, eller jag koka de innan jag gick men då var lillen lite gnölig osv osv så vart aldrig att jag drack så nu åkte sladden i igen så de får bli varmt så jag kan dricka´t.

Efter detta inlägg så ska jag in å badrummet o stöka undan, ska slänga alla kläder in i tvätt stugan and so on, för att ta reda på de sen, tänkte göra klart badrummet iaf, eller får se hur långt jag hinner innan lillen vaknar, om inte annat får han var där inne med mig tills jag gjort klart. Annars så har har jag stökat bort allt annat på nedervåningen. Man skulle behöva ta sig an uppe också men till blir isånna fall till helgen då Nicke är hemma.

Ska springa o ta mig en kaffe kopp .... nuså! :) ..glömde skriva att jag ska slänga in en tvätt också.


Den 31a har jag tänkt ta på mig samma kläder som på före korten o knäppa o se om man ser någon skillnad i överhuvudtaget då, sen ska jag ju självklart fortsätta kämpa med vikten o ta en månad efter de o så.. :) Får väl se om man ser någon skillnad så man törs lägga ut ;) hahaha!

Imorrn ska bilen in på verksta´n, tror pappa hämtar den ikväll o ställer den där så de är klart, sen den 12e, på torsdag blire va? Då ska jag till tandläkarn på koll, tror de var kl 14.40. Så då ska jag hämta Nicke innan så får han underhålla Anton medans jag är där :)

Nä ni, drícka upp kaffe kolla bloggar sen är städa som gäll!

Måtten

Startvikt: 105,1 kg
Nuvarandevikt: 102,7kg (-2,4kg)

Bröstkorgen: 114cm - 113cm
Midja: 102 cm - 97cm
Mage: 122 cm - 120cm
Rumpa: 120cm - 118cm
Hö lår: 77cm - 74,5cm
Vä lår: 78cm - 75,5cm
Hö vad: 47,5cm - 46cm
Vä vad: 47,5cm - 46,5cm
Hö arm: 42cm - 42cm
Vä arm: 42cm - 42cm

Ja, har gått ner 2,4kg samt mist sammanlagt 16,5cm runt om på kroppen :) Inte så dåligt på 1 vecka.
Men nu ni, nu blir de en vecka utan middag, japp så äre. Både för mig o Nicke, vid snacka igår o då vart de lite ändrande planer. Har man tur kanske man väger 100kg nästa vecka :)

Krånglig natt

Jaha, då var de måndag då. Nicke stack iväg på praktiken imorse o kvar hemma blev vi. Anton har varit lite krånglig inatt, kanske för att han la sig 20? Han är ju van senare, han vaknade för mat 22 och de gick bra somna om o så men sen vakna han runt tjugo i 1 om jag inte missminner mig o då var de som om att han inte skulle somna om igen, men till slut men sen var han lite av o till ända till 5, då ville han käka igen, men vi klev iaf upp kl 9.

Har inte hunnit med allt för mkt, vi har klätt oss, lillen har gått i gåstolen + ätit o somnat igen, nu sover han o jag har intagit en shake nyss o sitter just nu o dricker vatten, ser grey´s också :) Sen är de 7 heaven, jag gillar o se de även fast jag tycker de är löjligt! ;P

Idag händer de inte så mycket skulle jag tro, ska väl ta mig orken o försöka få lite ordning i badrummet/tvättstugan, just nu känns de inte som att vi är två vuxna människor som bor här utan massa barn, nä fy! Måste ta mig i kragen med de....

Men de ska jag inte göra nu utan nu ska jag också bara ligga o mysa på soffan o se tv som Anton, fast han sover istället! :)


Så här skulle ju Anton se ut enligt makemebabies, då man använde kort på oss som mini :) haha!

Godnatt

Ja, nu ska jag gå o sussa. En aning tidigt ikväll, men Nicke ska upp tidigt imorrn, han börjar praktiken igen så då ville jag inte sitta själv nere o lilleman sov lix, så kan ju vänja han vid 20.00 att somna då OM de går :)

Så tänkte väl mest skriva att nu går vi o sussar, imorrn väntar en ny dag med nya tag! :)

Ett mål

Ett mål är att komma i mina pösiga jeans jag har som jag kunde ha innan graviditeten, men är ju lite skillnad på då o nu, tror magens mått var ca 106 då o nu 122, de är några centimeter... Vägde 87 då jag hade dom jeansen, började sitta tajt i midjan runt 92kg, men nu får man ju tänka att magen inte är den samma MEN jag vill kunna ha dessa jeans, eller borde kunna ha dom i slutet av februari iaf tycker jag! Så de så, de satsar vi på men helst tidigare.

Iaf så har jag nyss tagit mig en dusch, sitter i morgonrocken nu o talibangrej på huvve så ska gå o torka klart mig o klä på mig nå sköna kläder. Tänkte även sätta mig ner o kolla vad som jag vill ha gjort i huset + vad som ska göras + vad jag vill göra med mig själv. Typ klippa mig, har inte gjort de sen innan jag vart gravid, håret är som svinto... :/

Så klippa mig i slutet av månaden. Vi ska även fara och hälsa på Niclas farmor Kristina, alltså Antons gammalfarmor som bor i Sollefteå, riktigt när de blir vet jag inte men någon gång i slutet av jan. Skulle även vilja fara ner till stan o bara handla någon tröja. Får se hure blir men den saken. Måste åka lite nu o då o "träna" med Anton som inte har så jätte stort tålamod för vagnen, eller ja de går om han har saker men sen då han blir trött vilket han blir av vagnåkandet då kan han inte somna, förgrymmade onge! :) Så han måste lära sig att kunna somna i vagnen. Frågan är... Ska man ta med sig klumpiga emmaljungan ELLER sulkyvagnen som är enkel o han kan ju faktiskt sitta i den också... + att babyskyddet går i den.

Besök

Var meningen att jag skulle städa då Anton sov ute men då kom mamma o hälsa på innan jag ens hävt ut han så vi gick ut tillsammans sen satt vi vid bordet o prata o drack te tills han vakna, vilket nästan var nyss.
Men nu har mammsen precis farit och grabben är i gåstolen o Nicke tittar på "leker" också.

Ska faktiskt snart göra i ordning en tidig middag, har endast ätit 1 soppa på fm, ska äta middag sen ha en soppa till senare ikväll. Idag blir de kycklingfilé o sallad (om jag inte redan skrivit de?) .. 

Annars har jag väl inte så mycket mer att uppdatera för tillfället. Blir att städa lite nu på em, lilleman lär ju ska äta på en timme sen sussa en stund så man får väl passa på då, om inte annat blire väl att städa imorrn.


När jag var liten...

Såg jag ut så här ;) Kan tycka Anton är liiiite lik mamma sin iaf! :)


Allmänt

Godermorgon!

Vi vaknade kl 8 imorse, eller ja Anton vaknade först ;) Vi låg i sängen till klockan 9, sen åt Anton lite välling innan vi gick ner. Runt kvart i 10 somnade han o sov en timme så nu är han vaken o i full gång i gåstolen.

Själv har jag nästan nyss intagit min frukost = cambridge, sitter nu o dricker vatten har snart fått i mig ½L ska få i mig en till ½L innan lunchen har jag tänkt. Ska nog äta middag. Men självklart bra middag och liten mängd. Idag blir de 1 Kycklingfilé o sallad till + lite turkisk yogurt blandad lite med sörsur sås.

Ska bli roligt att väga mig på tisdag och skriva ut för jag vet att de har gått neråt, de är jag säker på. Och mäta, ska bli roligt o se om de är någon förändring! :)

Måste bara skriva att Anton fattar verkligen gåstolen så kul, tycker han är liten fortfarande jag !!! :) haha!!

Nicke satt med en pekbok nu på andra sidan rummet o då sprang han till Nicke!!! :D

Jaja, nu ska jag dricka mitt vatten o plocka undan hemma, ska diska så fort de blir varmvatten ska även dammsuga idag.

Kombinerad kur

Nu är de så här när de gäller viktnedgången, jag har gått runt o varit velig. Ska jag göra hela månaden ren kur eller ska jag äta middagen iaf? Idag har jag ätit vid middagen för att de är lördag, men middagen bestod av keso blandad med skinka o purjolök och till de tomat, gurka, riven morot, lite majs o en knäckebröd utan någonting. Nu är frågan,, fortsätta äta middag eller typ bara lördag eller någon gång ibland? Vi ser väl, jag kommer ju fortfarande gå ner i vikt dock inte lika snabbt.

Men ska de vara så ska de vara 1 utbytt mål om dagen, sen soppor resten o sen inget annat förutom vatten.
Har tänkt att på lördag kan man även göra morot, gurka o dipp gjord på turkisk yogurt vilket inte innehåller lika mycket fett sen kan man alltid dricka något gott te.

Men som sagt, kommer nog gå ev. på kombinerad kur, Nicke ska göra de o då är de jobbigt o laga mat åt bara honom också.

Nu ska jag söva sonen, hejsvej!

Egen dag

De är precis vad jag skulle behöva, en dag utan barn känner jag. Jag har inte varit barnfri en dag sen han föddes och tycker att 1 dag på nästan 6 månader behöver man ha. O just nu har Anton kommit in i någon period då han är väldigt gnällig, inget är bra, tar 100 år att söva honom, han sover jätte dåligt på natten ... Allt sånt trist :/ Men så är de, självfallet! MEN då skulle jag vilja ha en break en stund, en dag att bara pyssla på hemma o så åtminstonde, jag behöver inte ens fara hem i från.

De kan jag sakna lite grann, är van förut att bara "idag ska jag städa hela dagen", man tog tag o gjorde allt oavbrutet, myste till de med ljus, åt nåt gott framför tvn o bara mysa framför en film då dagen var slut. De är ju lite svårt nu, man får sällan allt man vill ha gjort på dagen gjort.

Men å andra sidan kan jag känna mig lite, ja jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Känna mig typ dålig om jag lämnar bort honom, känner mig dålig att ens fråga "kan du ha Anton idag?"... Sen har jag inte såå himla många att fråga här nära, de är mamma (som jag kan uppfatta ibland tycka sånt är jobbigt trots att hon tycker om sina barnbarn väldigt mycket), sen är de moster Tessa då som är nära. Men Anton kräver ju lite kraft på dagen då han inte kan somna själv, tar lång tid o söva honom sen nu är han så tung så man får ont i svank, rygg o axlar trots att man ibland tar bärselen. Han har börjat vagnvägra IGEN.... Ja, just nu är de lite klagomål men men, tyck va ni vill om de!

Gröt

Godmorgon! Här klev vi upp halv 10, skönt! Så nu är hela familjen Hjalmarsson/Kvick vaken. Har tänkt att jag ska göra lite gröt åt lilleman nu få se om han vill ha. Tjingalingaling!

rubriklöst inlägg

Kvällen kommer troligast att spenderas hos Antons mormor o morfar där även moster Tessa är o Johan + ev. någon av barna, men först måste lilleman vakna + äta. Själv ska jag nog kolla mig i spegeln, har varken blåst eller plattat håret, de har fått självtorka o då kommer självfallet, inte så snyggt men orkar nog inte platta.



Före bilder




Gud man mår ju illa av att se sig så här på bild, man tycker då inte att man ser lika förjävlig ut i spegeln ...
Tur de ska bort!

Lite funderingar från min egen sida... Äta ren kur 1 månad, sen då? Fortsätta med ren kur eller hoppa på viktväktarna, funderar starkt på de. Vi funderade även här idag på att äta middag på lördagar, kommer ju fortfarande att gå ner men tror jag kör ren kur 4 veckor, sen får jag se... Vill helst ner till minst 75. Men dit är de ju en ganska lång väg .. Har jag tur minskar jag kanske 10kg denna månad, vi ser väl! :) Nu får ni peppa mig då jag känner mig opepp!! :) Men än så länge känner jag inge behov av mat faktiskt, men då har jag hållit mig sysselsatt.

Tidningsbild

Här var förresten bilden som publicerades i tidningen! :)


Vilka läser?

Skulle vara roligt o se vilka som läser min blogg, ser att de kring 20-25 som läser i princip varje dag, så om ni vill får ni gärna slänga in en kommentar så kan jag kika in er blogg med om ni har någon ;)

break

Nu har jag tagit mig en liten paus i de hela. Lillen sover på soffan, moster Tessa var förbi en sväng men har nyss farit. Själv har jag innan hållit på med städandet. Ska flytta ner databordet till "lill-rumme" här nere har vi tänkt. Blir liksom inte att jag går upp o sätter mig så bättre o ha den nere.

Annars blir de väl inte så mycket idag, ska plocka ihop o DUSCHA o de ska bli sååå skönt! Speciellt då man hållit på o dona inne blivit lite svettig osv osv, härligt med varm dusch då. Sen ska vi iväg till Rombäck senare under eftermiddag/kvällen. Tessa o Johan är bjuden på mat hos mammasen, eller vi alla syskon m. familjer var de MEN då fick Sandras ongar magsjuka o vi äter ju inte. Så vi ska nog bara dit en sväng ändå, ska ju byta bil o så, vart ej igår.

Nu börja de snöa också ser jag.

Nä ni, back to business.... :)

Vi föräldrar omslagstävling 2012


RÖSTA GÄRNA PÅ ANTON ->HÄR<- !


Massa babbel

Nu är gardiner bytt i kök & vardagsrum, julgrejor är borttagna överallt utom i "lill-rumme", de är de rum där typ lite av Antons grejor är + vagnen typ. Men nu är de så att de är lite grejor överallt, men ska ta tag i de imorrn. För hinner inte allt ikväll.

Anton har varit vaken länge nu, längre än han borde.. Han är övertröttare än övertröttaste, Nicke blir typ irriterad på att han gnöler för att han vill se hockey men så är de ibland.... Men nu sitter lillen i gå-stolen så nu är han tyst.

Har nyss intagit "sista måltiden" för dagen. Nicke kanske bara kör ren kur 1 vecka sen kombinerat, typ att han äter cambridge frulle och lunch sen vanlig middag. Jag kommer vilja äta ren kur 1 månad, sen ser jag om jag orkar ytteligare en månad eller om jag kör kombinerat eller hur jag gör... Känns väldigt jobbigt/tråkigt att tänka sig att man har fasen hur länge kvar att käka, man saknar ju självklart maten men man får säga till sig själv, "detta är bara en periods-grej", jajjemen!

Kanske är självplågeri men jag ska faktiskt kolla på recept o sånt, men bara inför då de är dags är börja äta. Kan man kika ut vad för gott o nyttigt man ska välja :)

Ska jag vara helt ärlig så känner man av att man inte äter, tålamodet är inte direkt tipp topp. Jag o Nicke blir smått irriterad på varandra ... Jobbigt! - Men de är en period bara!


Vart bara massa text detta, men men .. Tråkiga jag :)

Plocka undan

Nu ska jag sätta igång o plocka undan lite, har planerat o städa bort julen också vilket nog troligen blir imorrn.. Ska nog bort till mor o hälsa på + byta bil.

Anton sover just nu så som sagt bäst o passa på nu, tjingelingeling!


Dag 3

Dag 3 av Cambridge ska vara den värsta dagen, för mig känns de dock inte som så. Men tror jag har fördel i att vi sällan äter mycket på dagen, sen nu då jag varit i Vindeln har jag ju inte små ätit alls som kan hända hemma.

Men än så länge känns de bra. Jag har ju köpt soppor för 4 veckor så minst de blir de ju iaf. Sen tror jag att min startvikt var något mer btw, för jag vägde mig innan jag for sen vägde jag mig i Vindeln på deras. Men jag utgår från de jag vägde där uppe sen fortsätter jag väga mig på mig :)

Niclas har fyllt upp varsin pet-flaska med vatten 1½L, ska dricka 2 såna per dag ju, enklast då man har en flaska full så man vet hur mkt man druckit :)

Längtar tills de är dags för vägning + mätning på tisdag, se om de är någon skillnad. Nu har jag ju mer o ta av än förra gången så kommer ju ta längre vilket suger, men så äre .. Har ju fått barn, de får man skylla på ;)

Det här ska jag klara

Då var denna dag snart avklarad, känner mig inte särskilt hungig o inte särskilt sugen på nåt annat. Vi äter så dåligt på dagarna ändå så, så de här kommer jag klara, de vet jag! ..eller ja, hoppas iaf!
Sist klarade jag ju 3 veckor o nu har jag soppor för 1 månad så de ska jag åtminstonde klara..
Ska minst gå ner 6kg och högst typ 16kg, alltså 1,5-4kg i veckan kan man gå ner. Sist gick jag ner 10 på 3 veckor. Vill väga 93kg efter 4 veckor så hoppas på de.. Sen hoppas jag kunna äta ännu en månad o kanske gå ner till typ 85-87 kanske helst mer... Men vi ser väl hur min kropp reagerar denna gång :)

Lilleman sover, lär vakna för mat runt 23 kanske .. Jag kommer lägga mig snart, har mycket att göra imorrn innan vi far hem. Packa in alla grejor o så. Känner nu att jag är trött o frusen.

Har inte knäppt före bilder än, ska göra de imorrn.

Puss på er!

snabbis

Madde O är här o hälsar på därav de sista i förra inlägget "Madde 1 är bäst", hon vet ju a de är jag som är number 1 så tack för att du tycker jag är bäst ;)

Snart ska jag inta sista cambridge målet, har nu druckit 2L vatten o de är ju mitt minimum. Ska dricka lite te ikväll också.

Tänkte bara snabbuppdatera lite, lillen sööööver. Min lilla täppta prupp... :/

Måtten

Startvikt: 105,1 kg

Bröstkorgen: 114cm
Midja: 102 cm
Mage: 122 cm
Rumpa: 120cm
Hö lår: 77cm
Vä lår: 78cm
Hö vad: 47,5cm
Vä vad: 47,5cm
Hö arm: 42cm
Vä arm: 42cm


Här har ni mina mått, kommer uppdateras varje tisdag, även vikten. Ska knäppa lite före kort senare unden kvällen som också kommer komma ut på bloggen.

Nu finns detta under en ny kategori, viktnedgången!








Madde 1 är bäst !







snorig

Gick bra igår kväll, lillen vaknade efter eftermiddagsluren kl 18.15, åt 18.30 sen höll jag honom vaken så åt han kvällsvälling o somna kl 22 ungefär. Har vaknat lite smågånger men somnat om fort, tror de är för att han är så jäkla täppt i näsan stackarn. Svärmor köpte igår näsdroppar + nässug så har använt de men man kan ju undra hur mycket snor de får plats i lill näsan. Sen åt han runt halv 4 inatt sen vakna han o åt kl 8 men somna om till kl 9.

Nu ligger han på sängen o snarkar, somna runt 11. Skönt o sussa, då passar jag på att blogga ;)

Har då intagit första cambridge målet, tur att dessa påsar inte smakar äckligt. De ända är nu att helst trycka i sig 3L vatten om dagen MINST 2, helst 3. Har snart druckit ½L iaf :) + en kopp kaffe.

Kan säga att jag vägde mig imorse o min nuvarande vikt är hela pinsamma 105,1kg. Japp så äre! Men dom ska ju bort :) Har inte mätt mig, ska göra de då Nicke kommer tillbaka hit + knäppa lite före kort :) Kommer sedan att väga mig 1ggr/veckan + mäta kanske kort också .. Men kort iaf 1ggr i månaden :) Längtar tills man ser resultat. Kommer dricka detta nu 3ggr/dag, sen kommer jag nog dricka massa te på kvällen :) Känns faktiskt inte jobbigt, känns bara bra hittils. Har inte ätit mycket gotta alls då vi varit här så de suget har redan släppt lite. Är så peppad inför "mitt nya liv"...

Idag blir de inte att göra så mycket, ikväll ska vi väl packa in i bilen inför hemresan imorrn. Gud vad jobbigt o köra, HOPPAS bara att de inte snöar som de gör nu för då dör jag .... Hatar o köra i vinterväglag!

Nu är ½ litern uppdrucken så ska väl fylla på ! :)

Avslutar med lite bilder!




2 Januari

Skulle blogga tidigare men då vart de nå fel på datorn så har fått bytt till en helt ny som till och med var ouppackad.

Har inte bloggat på några dagar, blir så då vi inte har med egen dator då vi far bort. 

Vi är i alla fall i Vindeln nu, hos mamma/farmor/svärmor Inez o Tommy. Har träffat lite folk, Antons fabror Wille + familjen där, Madde o hennes dude, Jenny, Ted o deras döttrar, Kinnis o hans brud.. Ja lite folk, självklart storAnton också som hade blivit riktigt smal ... Gud! :)

Men själv har jag inte mött EN ENDA hemtjänstare, typiskt.. Men är så då man far upp vid storhelg :) Här har inte vi inte gjort allt för mycket mest Nicke, han har varit ute varje dag sen vi kom, jag ingen.. men men.. Satt till o med ensam på 12 slaget, inte ens Anton höll mig sällis. Satt själv i någon annas hur, inte ens Inez o Tommys utan Willes "föräldrars".

Blev inte att vi kunde börja med Cambridge idag utan blir imorgon istället, Agneta hon som säljer pratade jag inte med före helgen o så, så de vart idag då hon skulle in till Vindeln o jag vill inte börja nu på en eftermiddag utan då kör jag imorrn från morgonen istället. Täntkte väga + mäta mig o skriva in i min Cambridge bok + bloggen. Kanske ta lite före kort, men blir inte fören Nicke kan hjälpa mig med de. Kom på de, kanske skulle göra en egen kategori också för detta, typ "viktnedgång".

På onsdag ska vi hem, blir lite skönt o komma hem också. Återgå till sin vardag. Ska försöka där hemma o rensa också, packa ner i kartonger de som inte används o så o ställa uppe i skrubben. Sen har jag väl inte så värst stora planer förövrigt.

Anton äter lite dåligt nu btw, idag har han knappt ätit 100ml sen 6 imorse... Får se om han blir nå hungrig framöver, sover mera. Är kanske för att blitt lite förkyld. Men inatt sov han bra o de känns verkligen på morgonen, han sov mellan 23-06, åt sen vidare till 8.40.

Här har ni lite bilder på min söt klump ♥



lägger upp fler sen.


RSS 2.0