En ändring i livet

Nu har de varit jul & nu mellandagar sen nyår och då får man vräka i sig god mat & andra godsaker, de är egentligen de dagarna på året du riktigt får unna dig dessa härligheter som vi stoppar i oss, de är sen man ska gå tillbaka till de strika, eller strikta & strika, men att leva & äta normalt och motionera måttligt.
 
Jag måste ha en ändring i mitt liv, jag väger för mycket och har gjort de länge, för länge..
Egentligen är jag riktigt dum i huvuder, flera släktingar har inte ens fått uppleva sin 65 års dag, knappt 60 års dag. Men de vill ju jag, jag vill se mitt/mina barn växa upp, jag vill se deras barn. Jag vill kunna träffa & se mina barn & barnbarn. Jag vill leva länge.
 
 
Men man lever inte så länge och man drar på sig diabetes vilket ett stort antal av mina släktningar har eller har haft också får man väl säga. Själva diabetesen i sig är väl inte så farligt men de är all dess följsjukdomar som är de värsta. Jag vill inte komma till den dagen då jag själv fått diabetes för att jag misshandlat min kropp och tryckt i min massa onödigheter. De är inte värt de.
 
 
Jag testade en vecka för ett tag sedan och äta de antal kaloriet jag behöver för att gå ner 1kg/vecka.
Jag har en applikation på min telefon som räknade ut att jag mot mina nuvarande 99kg ska äta 1530kalorier för att gå ner som tidigare skrivet 1kg/vecka. Den veckan jag åt så gick jag ner 1,7kg och då hade jag inte motionerat varje dag utan jag hade gått 3 promenader den veckan på ca 1 timme alltså 3 timmar på den veckan och 3,5h/vecka ska man ju gå, uträknat på 30min/dag. Så jag vet att de fungerar.
 
Jag måste tänka om, tänka hur jag vill ha de. Vill jag leva så här & kanske dö tidigare än vad jag behöver? Eller ska jag tänka om, äta rätt, må bra med mig själv och få ett hälsosammare och förhoppningsvis längre liv? De vill jag, de sista de vill jag.
 
De är många som tror, ja men de är väl inte så svårt? Äta rätt, motionera och du går ner, de säger sig väl självt?
Jo, de är enkelt i tanken, de vet väl jag också hur man ska göra, jag är inte dum.. Men att göra de i praktiken är svårare, ibland tar lusten över, tanken att "ja men en till skadar väl inte" eller att ta lite mer mat baaara för att de var så gott. De är svårt att ta sig ur gamla vanor, de är som att sluta röka, eller snusa, de är ett missbruk precis som med alkoholen också fast de är ett matmissbruk, så de är inte så enkelt som man kan tro i tanken.
Sen människor som påpekar att man är tjock, tror dom inte att man inte vet de själv? Vi kollar oss faktiskt också i spegeln och ser vad som står på andra sidan.
Vissa trivs ju dock och de är väl inget fel med de, de är ju bra att man kan älska sin kropp, men de gör inte jag.
Jag mår dåligt varje gång jag ska ta på mig kläder, de ynka kläder som jag kan ha.
 
Från nyår ska de vara ett nytt år helt enkelt, de måste bli förändring.
Jag tror att jag måste ta fram papper & lim, klippa & klistra lite. Klippa ut bilder och klistra fast, en mål tavla jag kan kolla på när motiovationen brister...
 
Mitt nya år kommer alltså vara att börja äta 1530 kalorier om dagen utsatt över hela dagen, 6 mål om dagen. Då håller man sig mätt, eller mätt, men inte hungrig om man säger så. Mätt för mig just nu är att äta tills man nästan spricker och inte kan röra sig, men så ska de inte vara, att vara mätt är ju egentligen bara att inte vara hungrig längre och mer än så behövs inte.
 
Jag hoppas jag klarar de här, jag måste klara de här. Jag måste.

Anonym

Vem är du som kommenterar anonymt? Varför kan du inte stå för vem du är?


Dagens matschema

Ja, nu ska jag försöka äta efter matschema och hålla mig efter de och hoppas på viktnedgången. Matschemat ska självklart kombineras med 3,5h promenad/veckan :)

Frukost 0,5 portion havregrynsgröt m 1msk äppelmos & 1dl mjölk + Wasa mini ruta med lite leverpastej samt vatten att dricka.

Mellis: apelsin & vatten

Lunch: 1,5dl fil & 0,5dl start flingor & vatten

Mellis: Wasa mini ruta med leverpastej eller skinka & 1dl mjölk

Middag: 0,5dl pasta & 1dl baconsås + grönsaker & vatten

Kvällsmål: Te & 2 skorpor med ost & vatten

Ska försöka varje dag innan jag lägger mig göra ett sånt här schema åt mig själv för då vet jag vad de är som gäller. Wish me luck! :))


RSS 2.0