morgonstök

God förmiddag!

Dagens började med att Nickes klocka ringde klockan halv 7, då vaknade vi alla 3, lillen vaknade inte av klockan utan av sig själv bara en stund efter så låg vi o drog oss till kvart i. Sen gjorde Nicke sig redo för första dagen på praktiken på Erikshjälpen i Ånge, min mor kom o hämta honom klockan 7, så samåkte dom till Ånge, suveränt!

Vi gick in o gjorde inte allt för mycket, lekte med lilleman tills de var mat dags, sen fick han "gymma" så jag fick fika :) Sen vart de påklädning o promenad dax, han somna så gott :) Vart en 30min prommis, sen fick han ligga kvar ute o sova så gick jag in o pyssla i köket, stöka undan o diska. Plockade även undan på resten av nedervåningen utom badrummet/tvättstugan men de ska också göras. Sen har jag dammsugat o alldeles nyss nästan ätit lunch, bra o passa på då han sover :) Men nu ska jag ut o kolla till honom, litar inte 100% på babyvakten :)

Nu kommer vi vara ensam på veckorna då Nicke praktiserar, men de går ju bra :)

Jaja, ut o se till lillen sen in o ta de lugnt. Ha intalat mig själv att jag är mammaledig o jag har inte MÅSTEN hemma, jag tar de i min takt när jag orkar o så är de bara. Jag måste inte städa hela huset på 1 dag, jag kan ta de när jag känner för de o vill helst enkelt o så är de med de!! :)

hemmapizza o fredagsmys

Halloooooj allesammans!
 
Idag är de fredag vilket innebär fredagsmyyyys o självklart IDOOOOL ikväll!! :)

Dagen började bra, vi klev inte upp fören halv 10, lillen ville upp vid halv 8 men jag var suuuupertrött, han låg o snacka så då la jag honom i sin säng där han låg o prata o prata tills han somna om vilket jag också gjorde till halv 10 :) Sen vart de matning sen gick vi ner o in på badrummet o pyssla på i vanlig ordning sen myste vi i soffan sen tog han o somna igen :) Sen kom pappa Nicke ner runt 11 tiden.

Sen efter nästa matningen vart de på med overall o ut i vagnen för att sussa, vilket han fortfarande gör. Jag tog o lämna "babyvakten" till Nicke o själv drog jag på affärn. (Lilleman vaknade så jag tog in han o vagnen men då somna han i overallen igen i min famn så nu ligger han i vagnen inne, fortfarande fullt påklädd men lär nog vakna snart igen) Iaf, jag drog på affärn o köpte de sista inför middagen o gotta till ikväll såklart ;) Man borde inte men kan fan inte vara utan, gotta är ett måste 1 ggr i veckan iaf, inte mer!

Ska stöka på lite inne också, städa utan o så fram tills middagen för sen blir de tända ljus o gotta o riktigt fredagsmys med min lilla familj! :)♥

Växer så de knakar

Födelsen 110814

Vikt: 4250g
Längd: 52cm
Huvudomfång: 36,5cm

110819 - 5 dagar

Vikt: 4010g (-240g)

110824 - 10 dagar

Vikt: 4130g (+120g)
Längd: -
Huvudomfång: -

110913 - 4 veckor + 2 dagar

Vikt: 4750g (+620g)
Längd: 57,5cm (+5,5cm)
Huvudomfång: 38 (+1,5cm)

110921 - 5 veckor + 3 dagar

Vikt: 5200g (+450g)
Längd: 58cm (+0,5cm)
Huvudomfång: 38,5cm (+0,5cm)

111011 - 8 veckor + 2 dagar

Vikt: 5900g (+700g)
Längd: 61cm (+3cm)
Huvudomfång: 39,5cm (+1cm)

111026 - 2 mån + 12 dagar

Vikt: 6300g (+400g)
Längd: 62,5cm (+1,5cm)
Huvudomfång: 40cm (+0,5cm)


Morgon prommis

Hej o hå!
Nu har jag nyss ätit klart min frukost/lunch vilket bestod av en stor kopp välling och en macka med ost. Klev upp kl 10 idag, tog på mig kläder, matade lillen sen packade vi in vagnen i bilen o skjutsade pappa Nicke till jobbcoachen. Jag visste att besöket inte skulle ta forever så plocka ut vagnen o gick en prommis med lillen runt Fränsta, vart typ 30min sen packade vi in oss for hem. Plockade ut vagnen o lät lillen sova vidare i vagnen hemma så nu ligger han där ute :) Vi trodde att han vakna förut men han grina i sömnen bara, tycker inte om då han gör de :(

Annars så händer de väl inget speciellt idag, ska bara ta de lungt. Ska nog ta på mig nå mysiga kläder o bara vara, stöka på lite i tvättstugan kanske, plocka in den rena disken i skåpen o laga mat, de är väl mina "måsten" men annars så ska jag bara göra ingenting.



Här är var lilleman bara 3 veckor, min söting :)



Här är lillen 9 veckor (eller 8v & 6d), de är lite skillnad utseende mässigt :)

älskade unge








Anton växer :)

Födelsen 110814

Vikt: 4250g
Längd: 52cm
Huvudomfång: 36,5cm

110819 - 5 dagar

Vikt: 4010g (-240g)

110824 - 10 dagar

Vikt: 4130g (+120g)
Längd: -
Huvudomfång: -

110913 - 4 veckor + 2 dagar

Vikt: 4750g (+620g)
Längd: 57,5cm (+5,5cm)
Huvudomfång: 38 (+1,5cm)

110921 - 5 veckor + 3 dagar

Vikt: 5200g (+450g)
Längd: 58cm (+0,5cm)
Huvudomfång: 38,5cm (+0,5cm)

111011 - 8 veckor + 2 dagar

Vikt: 5900g (+700g)
Längd: 61cm (+3cm)
Huvudomfång: 39,5cm (+1cm)

bvc

Ja ni idag har vi varit på bvc, barnläkaren var där för läkarundersökning o allt såg bara bra ut, de vägdes o mättes också o grabben växer så de knakar kan jag säga, 5,9kg och hela 61cm lång. Riktigt lång kille!!! :) Men härligt att han växer.

Förresten så sov jag o lilleman på soffan inatt, somna där igår kväll så skulle bära upp han då han vakna, jag vakna kl 7 o då vare ju morgon, haha! :)

Efter vi kom hem från bvc så var ju snickarna hos oss, dom kom kl 8 o de var sånt liv så jag packade ner lillen i vagnen o började knata mot min farmor. Så där jag var tills ca 14.30. Blev bjuden på ärtsoppa till lunch o sen kaffe o bulle, gottans! :) Lillen sov kvar ute i vagnen till kl 13.20, o han somna då vi gick på morgonen runt 11, så 2 timmar o 20 minuter är ju inte så dåligt. Sen vakna han o då var de matning sen var han vaken med oss o farmor höll han o han snacka på som tusan o flina, sen skulle han upp o sitta o stå, farmor tyckte han var så stark :)

Men nu så är jag hemma, han sov hela gången hem också, bra han lär sig att vagnen=sova när vi går. Nu har han nästan nyss ätit så nu ligger han o gymmar. Själv ska jag kolla vad som ska ätas + diska. Sen ska jag plocka undan o packa klart Antons grejor till resan imorrn, han är viktigast! :)

Tjingtjong!



Här är Anton igår i bilstolen på vagnen, vi gick en sväng då pappa Nicke var hos jobbcoachen :)







Lite bilder på Anton efter badningen igår, sötkillen! :)

återkommer

Jag skriver då vi kommer tillbaka från bvc, ska vara där om ca 1 timme o ha lite o göra innan dess :)


Efterkontroll avklarad

Nu har jag varit på efterkontroll o de gick super bra, hon berömde min förlossning JÄTTE mycket, satt där o visste inte vad jag skulle säga :) Men de var roligt att hon tyckte den var bra för de var den. Sen tyckte hon självklart att Anton var en söting, men han sov under hela besöket, tittade upp en stund så hon fick se ögonen på honom. Sen skrev hon in ett recept på mini piller, cerazette som jag ätit förut, får jag se sen efter ammningen om jag tar p-plåster eller fortsätter.

Hon tog prover på mig också, blodvärde, blodtryck o urinprov. Blodvärde var jätte bra, urinprovet visade lite vita blodkroppar o de kan tyda på urinvägsinfektion men har ju inte symptom så då åtgärdas inget, kan även följa med flytningar men sen var de blodtrycket som nu efter 8 veckor inte har sjunkit, ligger på 140/70, högt övertryck. Men de är oftast ärfligt då man har de i ung ålder vilket stämmer, mamma har haft lite så med blodtrycket samt på hennes sida av släkten, så ska om ca 6mån be dsk ta ett blodtryck o se hur de ligger.

Efter vi varit hos Nickes jobbcoach så for vi till Ånge o lämna hans pengapapper på af köpte en sallad där som vi åt hemma sen han vi inte annat än att mata pöjken så bar de iväg till bm.

Snart kommer min syster komma, hon skulle hälsa på :) Ska även diska, har inte hunnit de idag då vi bara rännt runt :)

Måndag;
• Jobbcoach kl 14.00, Nicke som ska dit
• Barnmorskan kl 17.30, ska dit på efterkontroll
• Skicka Antons namnpapper till Skatteverket
• Skicka in Antons försäkringspapper till TryggHansa

Då var denna dag snart över o allt på listan är gjort!

Ha en trevlig måndag kväll!

Prommis

Godmorgon! Dagen startade med att jag hörde att telefonen ringde men jag sket i att svara var så trött, sen 35min senare kollar jag på telefon då har jag massa sms också där de står "snickarna kommer om 40min, detta var skrivet kl 8 o jag läser de 8.35 så snabbt upp, rycka upp Anton o Nicke ner o klä på oss o gör klart o väntar, väntar, väntar 2 timmar går så ringer syster som skriver sms till dom för då hon pratade med dom kl 8 var dom påväg, nu är kl 12 o har ännu inte dykt upp. Hatar fan hantverkare, dom tror att dom får göra precis som dom vill!!!!

Iaf, kl 11 gick jag o lillen ut på prommis på 45min sen nu har jag ätit en kopp välling o smörgås, gotti gott! De var min lunch de :) Diskas ska de göras också... Och duschas! Blev svettig av prommisen, sen ska vi ju till barnmorskan på efterkontroll så då vill man ju vara ren o fräsch! :) Iaf så sover lillen kvar ut i vagnen nu, får se hur länge han sover, brukar vara från 1½-2½ timme ungefär, han har blivit mer van att vi går ut runt 11 nu, somnar nästan direkt då vi börjar rulla vagnen inte lika mycket grin som förut :)

Måste även kolla om något ska tvättas eftersom att vi rullar iväg på onsdag.



Här är mina SÖTA syskonbarn som är så himla gullig nu då dom är uppe o knatar på o går, synd man inte träffar dom oftare, men de ska de bli lite ändring på iaf!! :) (ser ni förresten att de ser ut som ett hjärta på Linnéas "haklapps-tröja", Linnéa är tjejen i blått o Astrid i rött) O Linnéa är VÄLDIGT lik sin mamma här, de tycker jag!

Sen några bilder på våran sötfis




Veckans planer

Måndag;
• Jobbcoach kl 14.00, Nicke som ska dit
• Barnmorskan kl 17.30, ska dit på efterkontroll
• Skicka Antons namnpapper till Skatteverket
• Skicka in Antons försäkringspapper till TryggHansa

Tisdag;
• Bvc kl 09.40, första läkarbesöket
• Packa allt inför onsdagen

Onsdag;
• Åka till Vindeln
• Fara in på hm i Umeå o köpa pyjamaser till lilleman
• Hälsa på Thomas (?)

Torsdag;
• Umgås med folket i Vindeln

Fredag;
• Umgås med folket i Vindeln

Lördag;
• Umgås med folket i Vindeln

Söndag;
• Hemfärd

Har inga direkta planer inför tors, fre o lör, men vill träffa massa vänner där uppe :) Annars vet jag inte riktigt, får se om någon har nåt förslag ? :)


tidig morgon

Ja denna dag startade redan runt halv 7, så blev att jag o lillen gick ner strax efter sju. Hann bara klä på honom o göra alla morgon grejor på badrummet sen satt vi oss framför tvn i "gungfotöljen" där vi satt o gunga o såg på färgglada barnprogram, han somna efter typ 2 min o sov i min famn fram till halv 10, själv satt jag o myste o kika på sf-kanalen där de visade först Pippi sen Emil i Lönneberga :)

Sen tog lillen o käka o jag åt frukost sen så umgicks Anton med pappsen :) Sen vart de ut med vagnen, somna på en gång inge grin alls så vi gick en powerwalk på 30min sen fick han sova kvar ute där han fortfarande sover så jag har diskat undan o Nicke har plockat undan samtidigt o dammsugit. Har slagit igång en tvätt också o blir någon fler sån idag. Han har sovit ute nu förresten i snart 2h, lär väl vakna snart o vara hungrig :)

Jag ska ta o skriva upp vad som ska med på onsdag så man inte glömmer nåt, ska ju upp till Vindeln då :) HOPPAS bara de inte snöar där eller efter vägen, man vet aldrig.. För vinterdäcken är ju där uppe! Ska bli roligt o fara iväg lite, alltid roligt de nästan tycker jag :) Saknar Vindeln om jag ska vara ärlig... Tycker om här också inte de, men jaa :)

Nä ni, nu ska jag som sagt skriva pack-lista o bara slappa framför tvn lite :)

Kalas

Idag ska vi på kalas, systeryster Sandra fyller 28 år på tisdag men hon valde att ha firandet idag, så just nu ligger lillen o sover hos sin far har gjort de i typ 1½ timme nu så när han vaknar är de matning sen fixa oss i ordning o börja resan mot stora staden :) Gott med tårta ;) MEN på måndag är de fan stopp på dessa god saker!!!

Annars händer väl de inte så mycket mera idag :)














Avslutar med en bild på hur jag ser ut idag ;)

smörgåstårta

har jag nyss ätit en bit, god början på dagen haha! :) Pappa har fyllt år för ganska länge sen men farmor, olle o faster m. familj skulle tilll mamma o pappa igår o fira så få hade mamma gjort smörgåstårta + tårta som hon lämnat utanför dörren hos oss imorse ;)

Jag har varit vaken sen kl 7, denna natt har också varit bra. Lillen åt kl 18.30 igår o somna vid 20, jag bar upp han till sin säng vid 21.30 och la mig själv också men tänkte att de var väl inte så länge man skulle få sova innan han skulle ha mat, men icke sa nicke han tog o vakna kl 03.30, 7½h timme sov han o hade då inte ätit sen 18.30 alltså 9h, sen somna han om till kl 06 o då flytta jag över till våran säng så låg vi där o vakna till 07. Om man bara kunde få han som jag tidigare sagt o kanske äta mellan 19-20 o att han då somnar runt 21 o kanske då sover helst till 5 eller 6 :) Men de kommer med tiden, tycker han är duktig nu iaf! :)

Nu ligger han inlindad i en filt här brevid sen en tid tillbaka, men nu tog han o vakna så nu ska vi umgås!! :)

Myspys

Har läst att här i Fränsta finns de något som kallas Myspys, vilket är en chans för föräldralediga mammor (och pappor självklart) o sina barn att träffas, där får mammor snacka av sig med varandra, barnen får leka o ha skoj, lunch serveras också tror jag o om jag inte har fel så är detta tisdagar o torsdagar, kanske är nåt man får kika in på framöver :)

Idag har de hänt grejor, nu är rummet längst ute så att säga ett sov/lek-rum, annat köksbord, har dammsugat nedervåningen o plockat lite o så. Nu känner jag mig trött o slut kan jag säga!! :)

Nu har jag en grinig grabb som är hungrig så bäst att han får äta :)




De två människor som betyder mest för mig, jag älskar er! <3


Bra natt

Inatt har de varit en bra natt, lilleman åt 21 somna 22 o sov till hela 05 (!!). Härligt! Jag vaknade t.om. runt 03 o undra om han inte skulle vakna men icket så då sov vi vidare. Så matning vid 5 sen sov vidare i sin säng till 07 sen hoppade han över till våran säng o sov 1 timme, stackarn vaknade av VÄRLDENS spyattack, han fick lite tutte av mig då han kom till vår säng för han var grinig o ville inte ha nappen, då somna han o jag o vanligvis snuttar han bara o släpper men han måste ha ätit hela tiden i sömnen därav resultatet, uscha buscha! Så nu duscha både han o jag på morgonen, eller ja han bada i sin balja :)

Nu sitter han hos Nicke o halvsover, eller halv o halv nu ser han ut att sussa. Sen då han vaknar blire mat, han kan inte vara så full i magen...

Idag kommer troligen hantverkarna, så snart är alla lister på plats så elektrikern kan komma o fixa med ny dragning av el SEN KAN VI INREDA, FINALLY!! Har ju bara tagit si så där 3 månader typ...
Själv ska jag fixa de nya lek-rummet, de är ju lite stök! :)

Å idag är torsdag, veckorna bara springer förbi om 1 vecka o 2 dagar är lillen 2 månader, helt sjukt!! :)

Nä ni, kanske skulle ta sig nå frukost! :)

Snabb bloggning

Tänkte lägga in ett inlägg här lite snabbt :)

Ja dagen har varit bra, vi gick ut på gården runt halv 11 med lillen i vagn, jag sussa lillen medans Nicke började höststäda på gårn, sen somna Anton, fick stoppa in nappen 2 ggr (han tar sin vanliga napp nu efter om o men, men bara då han är väldigt trött hittils) men sen somna han riktigt hårt o vi fortsatte städa undan på gården så nu är de klart. Sen gick ja in o diska, började o förbereda maten. Stoppade in en fläskytterfilé i ugn o till de blir de klyftpärer som jag har inne i ugn nu, blir tidig middag idag :)

Sen vid halv två vaknade lillen så då var de matning. Har tagit för mig ett projekt inne, har typ ett matrum på nedervåningen som bara är ingenting just nu bara massa tom kartonger o shit så de ska bli Antons lekrum, ska ha resesängen där så han kan sova där på dagarna också :) Så de ska jag syssla med resten av dagen då jag får tid :)

Har börjat känt mig sjuk också, typiskt! Men inte så konstigt har varit runt sjuka människor så konstigt att de inte kommit tidigare.. Men får se om de blir värre eller om de håller sig så här.

 Nä ni, blir väl nå inlägg senare kanske :)

Oj, har inte bloggat

Oj, har inte bloggat på nästan 1 vecka. Har väl inte allt för mycket att skriva kanske men bäst o slänga in ett inlägg.

Idag har jag haft fin främmande, Fia kom o hälsade på vilket var mycket trevligt, bullar hade hon med sig också idag på kanelbullensdag :) Så nu ska jag ner o hälsa på henne nåt, har ju varit påväg 3 ggr, men hon har jobbat o vare sjuk, men nu ska vi passa in nåt framöver så jag får se hennes snygga lägenhet :)

Nu denna vecka så kan man ju hoppas att dom hör av sig från de där jobbet Nicke var på arbetsintervju på o att dom säger att dom vill att han ska komma på provanställning, vore inte helt fel.. Men med Nickes otur lär de väl inte ske ...

Annars så har vi ju lite på kalendern framöver, nu i helgen ska syster firas, fyller år den 11de, men de ska kalasas i helgen. Sen på måndag ska jag på efterkontroll hos bm o Nicke ska till jobbcoachen o sen på tisdagen är de bvc, första läkarundersökningen där + vägning o mätning, sen onsdag drar vi nog till Vindeln.. Måste upp, dels så ska vi träffa alla men prio är ju vinterdäcken, man vet ju aldrig när snön kommer.

Sen kan jag ju skriva att Anton växer så de knakar känns de som, han känns större för varje dag o lillkillen ler o pratar på, våran sötfis! :) <3

Nu ska jag fortsätta se tv, ska tänka mer på bloggen. Sen ska jag fixa med lite kort o så satt bloggdesignen kan fixas :) Får se om Anton gör som igår, åt 18 somna runt 20 till 00.30, för ikväll åt han 18 o somna runt 20 så ser väl hur länge han sover.. Ska försöka ändra mat tiden framåt så de blir att han äter kl 20 tiden sen o kanske somnar runt 21-22, kanske han får för sig att sova hela natten snart ;) haha! Nä men de är kanske inte händer på länge men kan ju hoppas, han äter bara en snabbis mitt på natten.. Jaja, nu SKA jag fortsätta se erik o mackan :)

Hejsvej!

RSS 2.0