Wienerstänger
Jag har tagit i bakat wienerstänger här på förmiddag o dom vart bra tycker jag.
Dom har nog svalnat så ska snart packa ner i en låda :)
Kan ju skriva ner receptet jag använt.
Ugnstemp: 200°C Varmluft: 175°C
250g smör eller margarin
1½dl socker
2 ägg
6dl mjöl
½tsk hjorthornssalt
Fyllning:
3-4msk röd fast sylt (jag tog hallon)
Glasyr:
2dl floursocker
1½-2msk vatten
Ger ca 60st.
Gör så här:
Rör ihop matfettet och sockret, tillsätt äggen ett i taget. Blanda lite av mjölet med hjorthornssaltet sen tillsätt de till smeten och tillsätt därefter resten av mjölet och arbeta till en smidig deg.
Dela degen i 4 delar och rulla ut längder på ca 40cm. Lägg den på en smord plåt eller bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten på varje längd och fyll med sylt. Grädda i mitten av ugnen i 15min. Blanda ingredienserna till glasyren. Bred på de varma längderna, skär dem på snedden ca 2cm breda bitar.